Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lassan egyházon kívüli hívő...

Lassan egyházon kívüli hívő leszek, mi lesz így/mit tegyek?

Figyelt kérdés

Keresztyén vagyok, de az egyház sok nézete nem tetszik.

Szerintem sok dolgot sarkítanak, sok dologban csak szélsőségekben gondolkoznak és önző Istenképet vázolnak ezek a nézetek.

Hívő vagyok, tudom, hogy szükségem van Istenre, tudom, hogy segít - sokszor látom is -, tudom, hogy szükségem van a megváltásra. Azt is tudom, hogy gyarló vagyok, jó sose leszek, de ha Istenre figyelek, akkor jobb azért mégiscsak, valószínűleg.

Viszont jelenleg lassan úgy érzem magam, mint egyházon kívül álló hívő.

Mit tegyek?

2013. nov. 22. 23:51
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Nagyon szép dal, köszi:)
2013. nov. 25. 22:14
 32/33 Pietrosol ***** válasza:

filoszmen!

Elfogadom a véleményed.

Ezt viszont nem értem:"De ez a görcsös törekvés az egyedüliségre, a kizárólagosságra, ez több mint szánalmas."

Miről beszélsz?

2013. nov. 26. 17:31
 33/33 anonim ***** válasza:
A keresztény Isten a minden, a többi Isten semmi. Vagy magyarázatként, "mindannyian ugyanahhoz az Istenhez imádkozunk ", ami persze a kereszténység Istene. Miért nem a Namíb bennszülöttek krokodilistene? Miért nem egy szfinx, vagy egy Dél-Amerikai Istenség. A keresztények elfogadnák azt, hogy az Istenképük hamis, valójában a Szenegáli kagylóistenhez fohászkodnak? Szerintem kikérnék maguknak. Pedig ez nevetséges. Mint a homokozóban a gyerekek, hogy kinek a homoksütije szebb. Aztán jön egy eső és mindet elmossa.
2013. nov. 26. 23:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!