Lassan egyházon kívüli hívő leszek, mi lesz így/mit tegyek?
Keresztyén vagyok, de az egyház sok nézete nem tetszik.
Szerintem sok dolgot sarkítanak, sok dologban csak szélsőségekben gondolkoznak és önző Istenképet vázolnak ezek a nézetek.
Hívő vagyok, tudom, hogy szükségem van Istenre, tudom, hogy segít - sokszor látom is -, tudom, hogy szükségem van a megváltásra. Azt is tudom, hogy gyarló vagyok, jó sose leszek, de ha Istenre figyelek, akkor jobb azért mégiscsak, valószínűleg.
Viszont jelenleg lassan úgy érzem magam, mint egyházon kívül álló hívő.
Mit tegyek?
De most őszintén, ez Jehovás.
Amúgy valóban egyedül a Biblia miatt aggódom, ami egyedül ugyan, de nem kis tét.
Kell a tanítás nyilván, igénylem. Az alapdolgok tanítása.
De...
Hogy érted, hogy mit tegyél kedves kérdező?
Gyakorold a hited és mutass példát az embereknek...
Élj és segíts másoknak is élni.
Melyik egyház nézetei nem tetszenek amúgy?
Esetleg van olyan, amelyik szimpatikus lenne?
Miért baj, ha esetleg egyházon kívüli leszel?
Azt kellene eldönteni, hogy milyen előnyöd és hátrányod lenne, ha elmennél vagy maradsz. Szerinted?
1-ső válaszoló vagyok.
Kedves Kérdező:
Nem Jehovás, hanem Jehova Tanúja.
S nem kell annak lenni, az alapokat a Tanúknál elsajátíthatod, és ha tisztában vagy a Biblia tanításával, utána eldöntheted mit kezdesz az életeddel. Semmit nem veszítesz.
Ez egy nagy Tévedés, hogy a bibliai ismereteket csak akkor kaphatod meg ha Jehova Tanúja leszel, minden embernek jog van eldönteni az ismeret szerzés után, hogy mit tesz.
"S nem kell annak lenni, az alapokat a Tanúknál elsajátíthatod"
Kedves Jehova Tanúja válaszoló!
Legyünk már azért őszinték a kérdezővel. Az Őrtorony Szervezetnek saját Bibliafordítása van, amely, a mai modern fordítások közül egyikhez sem hasonló. És nem, nem csak a "Jehova" szó indokolatlan betoldására célzok, hanem arra, hogy az újvilág fordítás a Jehova Tanúi teológiai nézeteit türközi. Ezt már az a George Howard is megírta egy levélben, akire a Tanúk igencsak szeretnek hivatkozni, és akinek tévesen használják a kutatásait.
Jehova Tanúi ugyanis nem követik az 1-2. századi korai kereszténység hitvallását, hanem a 4. századi ariánus mozgalom nyomdokaiba lépett, amelyet a történelmi kereszténység soha nem fogadott el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!