Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lassan egyházon kívüli hívő...

Lassan egyházon kívüli hívő leszek, mi lesz így/mit tegyek?

Figyelt kérdés

Keresztyén vagyok, de az egyház sok nézete nem tetszik.

Szerintem sok dolgot sarkítanak, sok dologban csak szélsőségekben gondolkoznak és önző Istenképet vázolnak ezek a nézetek.

Hívő vagyok, tudom, hogy szükségem van Istenre, tudom, hogy segít - sokszor látom is -, tudom, hogy szükségem van a megváltásra. Azt is tudom, hogy gyarló vagyok, jó sose leszek, de ha Istenre figyelek, akkor jobb azért mégiscsak, valószínűleg.

Viszont jelenleg lassan úgy érzem magam, mint egyházon kívül álló hívő.

Mit tegyek?

2013. nov. 22. 23:51
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Imádkozz, imádkozz, imádkozz. Biztos vagyok benne, hogy ráfogsz találni vagyis nem, inkább úgy fogalmazok, hogy rád fog találni Isten. :)
2013. nov. 24. 14:21
 22/33 A kérdező kommentje:
Én már úgy gondolom, rám talált. Az egyház szélsőségeivel van gondom.
2013. nov. 24. 15:34
 23/33 anonim ***** válasza:
És akkor voltaképp mi a gondod kérdező?
2013. nov. 24. 15:37
 24/33 A kérdező kommentje:

Az, hogy az egyház szélsőségeivel van gondom...

Nem hinném, hogy lehet úgy fejlődni a hitben, ha valaki otthon imádkozik csak és olvas Bibliát.

Viszont ha így haladok, akkor ez lesz.

2013. nov. 24. 16:22
 25/33 anonim ***** válasza:

"Nem hinném, hogy lehet úgy fejlődni a hitben, ha valaki otthon imádkozik csak és olvas Bibliát."

„A hit is, ha nincsenek cselekedetei, halott önmagában” (JAKAB 2:17)

"És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég."

MÁTÉ 24:14

2013. nov. 24. 23:08
 26/33 A kérdező kommentje:
Most ezzel mire szeretnél kilyukadni? Jobban érteném, ha saját szavaiddal írnád le.
2013. nov. 24. 23:25
 27/33 anonim ***** válasza:

"Az, hogy az egyház szélsőségeivel van gondom...

Nem hinném, hogy lehet úgy fejlődni a hitben, ha valaki otthon imádkozik csak és olvas Bibliát.

Viszont ha így haladok, akkor ez lesz."

És mi lenne az akadálya a fejlődésednek,az,hogy az egyház elültette benned a félelmet,hogy szükséged van rájuk,különben Isten nem fog szeretni? Butaság.

Én most azt nem értem,ha átlátod,hogy önző Istenképet vetítenek,szélsőségesek,akkor azt miért hiszed el,hogy feltétlen szükséged van rájuk a fejlődéshez? Merthogy ezt is ők találták ki.

2013. nov. 25. 08:13
 28/33 anonim ***** válasza:
A hit semmit sem ér cselekedetek nélkül, a cselekedet pedig a Biblia üzenetének hirdetése. Ezt az üzenetet mindenki hirdethetné külön-külön is, de Istennek van egy népe, ami áltla szervezetten folyik ez a prédikálómunka. Ez által teljesedik az a Biblia vers, hogy ezt a jó hírt prédikálni fogják az egész lakott földön.
2013. nov. 25. 09:35
 29/33 anonim ***** válasza:

"A hit semmit sem ér cselekedetek nélkül, a cselekedet pedig a Biblia üzenetének hirdetése"

A cselekedet a Biblia üzenetének megélése, másnéven jó cselekedet.

2013. nov. 25. 11:26
 30/33 anonim ***** válasza:
2013. nov. 25. 20:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!