A hívőknek mi a véleménye a természetgyógyászokról/ spirituális gyógyítókról?
A természetgyógyászokról ugyanaz a véleményem, mint az orvosokról. Bár mostanában úgy vagyok vele, hogy minél "biobb" valami, annál szimptaikusabb. Minél kevesebb a mellékhatás, annál jobb.
Azzal sincs bajom, ha valaki nem vegyületek alkalmazásával akar gyógyítani, hanem lelki úton vagy különböző tornák stb. segítségével.
De amikor rengeteg pénzt elkérnek látszólag teljesen értelmetlen és megalapozatlan dolgok nevében, az idegesít.
Így nem csak kihasználják az adott embereket, hanem elterelik a figyelmüket a valós segítségről és problémákról.
Ha valaki a hite nevében gyógyít, akkor pedig tegye ingyen. Megértem, hogy kell pénz annak is, aki gyógyít. Hiszen a legtöbb esetben kell venni nyersanyagot. Sőt a gyógyítás is szolgáltatás. A gyógyítás mögött pedig van tudás és valaki ebből él meg. Ez mondom nem baj.
De ha már 100% mesél, akkor előbb haszáljon, amit csinál és utána kérjen pénzt. Ha nem biztos a hülyeségében, akkor azt meg jelezze.
Aki hisz Istenben (mint én is), az nem démonoktól és szellemktől fog segítséget kérni. Hanem emberektől és Istentől.
Nem hiszek abban, hogy a "gonosz" ingyen segít (mondjuk azért, hogy el terelje a figyelmet Istenről).
Nem hiszek a démonokban.
Egy átlagos keresztény vagyok, Jézushoz tartozom emellett járok egy sima keresztény gyülekezetbe is.
És már voltam természetgyógyásznál... azt kell mondjam, hogy hatalmas hülyeségekben hisznek és amilyen módszerekkel próbálnak segíteni az embereken az veszélyes... a tanításaik is meg az egész sötétségük ami körül veszi az életüket az egyszerűen negatív hatással vannak egy keresztényre meg szerintem más emberre is...
Másrészről pedig csak annyit csinálnak, hogy megfelelő összegért lebutítanak, hogy még a betegségedről se tudj. Aztán komolyabb betegségeid lesznek, de mivel azt gondolod, hogy "előző alkalommal meggyógyítottak" ezért újból hozzájuk fordulsz és még több pénzt nyúlnak le tőled.
Én 3-4 alkalommal voltam náluk, gondoltam kipróbálom, de amikor rájöttem milyen marhaságokban hisznek, így az utolsó alkalomból csináltam is egy nagy vitát, persze békével köszöntünk el a végén.
UI és ez mindenkinek szól: Ha beteg vagy, de nem akarsz Istenhez vagy Jézushoz fordulni, akkor inkább vedd meg a gyógyszert amit felír az orvos!!!
Üdv. tati
Részleteznéd, hogy mik voltak azok? kíváncsi vagyok névre is, de azt csak privátban ha lehet, senkit nem szeretnék lejáratni, feketíteni, ha Te is jónak tartod, írd meg nekem privátban, kinél voltál.
"hatalmas hülyeségekben hisznek és amilyen módszerekkel próbálnak segíteni az embereken az veszélyes"
"a tanításaik is meg az egész sötétségük ami körül veszi az életüket"
"megfelelő összegért lebutítanak, hogy még a betegségedről se tudj"
Konkrétan?
Szerintem ha valaki járt egy természetgyógyásznál, és rossz tapasztalata van, az nem azt jelenti, hogy minden tgy olyan, és hasonló, illetve az általuk képviselt világnézet és gyógymód rossz. Papok között is rejtőzik pedofil. Ezzel csak arra szerettem volna reagálni, hogy egyhez elmentél pár alkalommal, de rossznak találtad. Milyen problémával fordultál hozzájuk?
Az elsőnek:
szerintem is a bio jobb. Bár ma már nem igazán van 100% bio, hisz a levegő és a föld, víz is mennyire szennyezett. De még mindig jobb. Én az orvosokból az elszántságot hiányolom, mivel arra esküdtek fel, h meggyógyítják a betegeteket, de csak gyógyszer által. Én még nem találkoztam olyan orvossal, ettől függetlenül létezhet, aki azt mondta volna, hogy önnek nem gyógyszerre van szüksége, ajánlok más gyógymódot, h rendbe jöjjön. Ez az igazi gyógyító, aki a páciens érdekeit tartja szem előtt.
Az orvostudománnyal nekem az is a bajom, h magáról a betegségről sokszor nem mond semmit, azaz, h a betegség egy okozat, mivel az életedben, életviteledben valamit helytelenül élsz meg. Az ember alapvetően boldognak és egészségesnek lett teremtve, kivéve, akik eleve sérülten születnek. Az egészségesek miért betegszenek meg? Az orvos nem tárja fel, h az életedben mi a probléma, miért gyengültél meg, ő csak azt mondja, h eltünteti a fájdalmat, fizikálisan rendbe hoz. De ha a kiváltó ok nem fizikális?
Szerintem a legnagyobb baj az átlagembereknél van, mivel az egészségükkel csak akkor foglalkoznak, ha már betegek, akkor rohangálás van mindenfelé, de alapvetően senkit sem érdekel, h miért betegszünk meg, mik a kiváltó okok, helyesen élünk? Semmit nem tudunk az egészségről, betegedési folyamatokról általánosságban véve.
Katolikus vagyok, hívő.
De én is inkább a természetes gyógymódok híve vagyok. Igaz, még nem jártam ilyen "szakembernél", mert nincs komoly betegségem, de a kisebb bajaimat szeretem gyógynövényekkel, relaxációval, természetes módszerekkel gyógyítani. Pl. nekem is van egy képességem, bármilyen izom- vagy ízületi fájdalom gócpontját megérzem (ez nem feltétlenül a fájdalom központja), családtagjaimnak vagy barátaimnak szoktam segíteni, mindig jobban lesznek. Szóval ha valakinek van ilyen képessége, azzal segíthet másokon, de a csalókat/nyerészkedő szélhámosokat elítélem.
Szerintem elutasítják, bár náluk is megjelenik a gyógyulásba vetett hit, akár lelki, akár testi szinten. Egyrészt megjelenik a Placebo hatás, másrészt a pozitív gondolkodás, amelyek okai az agyban keresendő, mely a legcsodásabb szerkezet.
Ha mindezeket kilőjük marad egyrészt a közvetítő általi (pap) lelki megnyugvás gyógyulás bizonyos felekezeteknél, ahol erre nincs szükség ott a közvetlen lelki, illetve testi gyógyulás.
"Ebből láthatjuk,Isten mennyire elitéli."
Én csak azt látom, hogy a szövegek írói ítélik el.
Bár nem olvastam el az idézett szövegrészeket, de Isten miért ítélné el, ha valaki természetes gyógymódokat használva segít másokon? ez inkább példaértékű. Spirituális gyógyítókról nem sokat tudok, aki nem hisz bennük, az nem megy hozzájuk, aki hisz bennük, az meg gondolom csak foglalkozik spiritualizmussal, és csak azt tapasztalja, hogy működik. Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!