Isten tényleg tiltja a mágiát, és a spirituális tanokat? és a sátánnak és Buddhának miért van hasonló ábrázolása?
Nem vagyok keresztény, de mivel sokat olvastam, és a szüleim azok, tudom, hogy igen, tiltja, ugyanis állítólag a vallás szerint ezeket a dolgokat negatív szellemi erők irányítják és ezért bűn. Isten nem tilt semmit. Mindenkinek van szabad akarata, csak (Isten szerint) eszerint lehet a mennybe vagy a pokolba kerülni. Szóval nem tiltja, de a Biblia szerint a pokolba kerül az, aki ezeket teszi.
Sátán és Buddha? Mire gondolsz konkrétan? Kifejtenéd?
"Ne lehessen találni közötted olyat, aki átviszi fiát vagy lányát a tűzön, sem olyat, aki jóslással foglalkozik, mágiát űz, vagy aki előjelek után kutat, varázsló,vagy aki másokat megigéz, aki szellemidézőtől vagy jövendőmondótól tudakozódik, vagy aki halottaktól kérdez." 5Mózes 18:10–11
A gonosz szellemeknek egyetlen céljuk van: elterelni a figyelmünket, és félrevezetni minket, hogy ne tudjunk személyes kapcsolatot kialakítani a Istennel. Befolyásolják az embereket, hogy ne engedelmeskedjenek Istennek. Ha tehát valaki belefolyik a spiritizmusba, az nem nyeri el Isten tetszését, nem lesz reménye a jövőre.
"és a sátánnak és Buddhának miért van hasonló ábrázolása?"
Mire gondolsz konkrétan?
A mágia,spiritualizmus önmagában nem rossz.A késsel lehet kenyeret szelni,és lehet ölni is.Ez a lényege.viszont nem tiltja,mert szabad akartunk van.Max.felhívja a figyelmet,hogy mivel árthatunk másoknak/magunknak.Ha ennek ellenére nem hallgatunk az intésre,a negatív következményekkel szembe kell néznünk.
Szia!
Ez azért lenne paradoxon, mert a kereszténység ezotéria, amely az ember belső világát világítja át.
Persze annak, aki exoterikus, külső vallásos torzulását éli, annak még a spirituális szó is idegen.
A Buddha Sátán analógiát nem értem.
csak (Isten szerint) eszerint lehet a mennybe vagy a pokolba kerülni. Szóval nem tiltja, de a Biblia szerint a pokolba kerül az, aki ezeket teszi.
akkor az ázsiai népek mind pokolra kerülnek?! ez hülyeség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!