Miért van az alábbi jelenség? (Nem fért ki a kérdés mezőbe)
Mit kell tragédia alatt érteni?
Mert sajnos egy élet is lehet tragédia.
Igazából a fájdalom megtisztítja vagy megöli embereket. Akkor veszik észre többen, hogy nincs szükségük rá.
Szerintem ez nem egy általános jelenség.
Csak amikor az ember meg akarja menteni a másikat, de meg van kötve a keze, keresni kezd.
A szídás hátterében pedig valószínűleg több dolog áll.
Figyelem felkeltés. A fájdalom és düh nagy mértékű kimutatása. Provokáció. Csalódottság.
"Azistenit!"
"Az Isten verje meg!"
Ez nem egy szigorú katolikus szokásos átkozódása, hanem mindenkié, aki katolikus országban és kultúrában nevelkedett. Ha azt mondanám, hogy "A macska rúgja meg!" az sem jelentené azt, hogy szeretném, hogy egy arra járó kandúr jobb hátsóval belerúgjon kettőt.
Egyébként nem értem az összefüggést a kérdésedben.
Sajnos a nyelvünkbe Isten emlegetése eléggé beépült. Ezért, még ha valaki ateista is, akkor is kicsúszik a száján egy-két "az istenit neki". Magamat is rajta kaptam, hogy valamire azt mondom: "Hál' Istennek". Pedig nem is hiszek benne. Ez csak egy elcsépelt közhely.
Az, hogy valakinek tragédia hatására lesz szorosabb a kapcsolata Istennel, eléggé érthető. Ilyenkor labilisabb az ember lelkileg, és jól jön valami, amire támaszkodhat. De persze ez nem mindenkire igaz. Van, aki fel tudja a nélkül is dolgozni.
Az Isten félők azért fűzik szorosabbra a szálakat, mert tudják, hogy ami történt az nem véletlen,,és van megoldása.
s mivel ezek a Tragédiák azért vannak, hogy távol tartsák az embereket Istentől, ezért akik ezt tudják hogy e miatt kell még inkább közelebb kerülni hozzá, mert ha egy tragédia esetén hátat fordítana Istennek akkor Sátánnak adna igazat.
Az engem is zavar, ha egy ateista szájából hallom, hogy "hála Istennek" vagy egyéb káromkodásokat, de ez az ő dolguk.
Az pedig természetes, ha valaki csak akkor kezd el gondolkodni az életéről, amikor valami 'kizökkenti' őt a megszokott mindennapokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!