A kakukkot milyen meggondolásból teremtette Isten olyannak, amilyen?
Az a fő probléma, hogy abszolút két malomban őrölünk. Mármint te, és a kérdésedet evolúciós szempontból megközelítő válaszadók (köztük én is). Én ugyanis nem gondolom, hogy a kakukkot bármi, vagy bárki teremtette, mivel én (és szerintem mások is itt), az evolúciót tartom az egyetlen lehetséges megoldásnak.
Tehát: olyat kérdezel, amire a hozzám hasonlók nem fognak tudni a te szájad íze szerinti választ adni.
Azért én megpróbáltam átgondolni a kérdést a te gondolkodásmódod szerint, és a következőre jutottam:
Ha hinnék a teremtéselméletben, ezt válaszolnám:
1, Nem tudhatjuk, hiszen Isten útjai kifürkészhetetlenek (úgy hallottam, ez bevett válasz a ti köreitekben a problémásabb kérdésekre).
2, Isten így segíti a kakukkot nehéz feladata elvégzésében, (vagyis a fákra rendkívül veszélyes hernyófélék elpusztításában, amire rajta kívül csak a sárgarigó vállalkozik, ahogyan ezt az 5- ös válaszomban már leírtam.) Igaz, ez egyből felveti azt a kérdést, hogy akkor a szegény sárgarigót miért nem támogatja szintén hasonlóan???
3, Valamilyen rejtélyes okból megharagudott a nádirigókra (jelenleg ez az egyik leggyakoribb gazdamadara a kakukknak), és ez nekik a bünti.
Sajnos, ennél értelmesebb magyarázatokat lehetetlenség adni egy ilyen típusú kérdésre. Érted már, hogy miért nem fogsz olyan választ kapni, amilyet szeretnél?
"Ennek nem látom értelmét, csak kegyetlen az egész"
Miért,egyébként a Bibliában nem kegyetlen az Isten? A válaszom az,hogy Isten nem jó feltétlen,kivéve,ha annak állítják be.A jó,és a rossz nézőpont kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!