Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kakukkot milyen meggondolásb...

A kakukkot milyen meggondolásból teremtette Isten olyannak, amilyen?

Figyelt kérdés
Ennek nem látom értelmét, csak kegyetlen az egész. Valaki tud erre magyarázatot adni?
2013. nov. 18. 14:12
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Az a fő probléma, hogy abszolút két malomban őrölünk. Mármint te, és a kérdésedet evolúciós szempontból megközelítő válaszadók (köztük én is). Én ugyanis nem gondolom, hogy a kakukkot bármi, vagy bárki teremtette, mivel én (és szerintem mások is itt), az evolúciót tartom az egyetlen lehetséges megoldásnak.

Tehát: olyat kérdezel, amire a hozzám hasonlók nem fognak tudni a te szájad íze szerinti választ adni.

Azért én megpróbáltam átgondolni a kérdést a te gondolkodásmódod szerint, és a következőre jutottam:

Ha hinnék a teremtéselméletben, ezt válaszolnám:

1, Nem tudhatjuk, hiszen Isten útjai kifürkészhetetlenek (úgy hallottam, ez bevett válasz a ti köreitekben a problémásabb kérdésekre).

2, Isten így segíti a kakukkot nehéz feladata elvégzésében, (vagyis a fákra rendkívül veszélyes hernyófélék elpusztításában, amire rajta kívül csak a sárgarigó vállalkozik, ahogyan ezt az 5- ös válaszomban már leírtam.) Igaz, ez egyből felveti azt a kérdést, hogy akkor a szegény sárgarigót miért nem támogatja szintén hasonlóan???

3, Valamilyen rejtélyes okból megharagudott a nádirigókra (jelenleg ez az egyik leggyakoribb gazdamadara a kakukknak), és ez nekik a bünti.

Sajnos, ennél értelmesebb magyarázatokat lehetetlenség adni egy ilyen típusú kérdésre. Érted már, hogy miért nem fogsz olyan választ kapni, amilyet szeretnél?

2013. nov. 20. 00:07
 22/22 anonim ***** válasza:

"Ennek nem látom értelmét, csak kegyetlen az egész"

Miért,egyébként a Bibliában nem kegyetlen az Isten? A válaszom az,hogy Isten nem jó feltétlen,kivéve,ha annak állítják be.A jó,és a rossz nézőpont kérdése.

2013. nov. 20. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!