Valaki fel tudná nekem becsülni ennek a bibliának az értékét?
A következő bibliáról lenne szó:
Hétfájdalmu
Bold. Szüz Mária
nyomait követőknek mennybevezető
Közép
Arany Koronája
Azaz:
Az Isten Szent Anyjához
Ébresztő
Imádságos és énekes könyv,
Melyet az ájtatos ker. kath.
Hajadon és istenfélő asszonyi hibeknek
Örök lelki üdvük elnyerésére
Irta
Ats Benjamin atya,
Szent Ferencz-rendi áldozár, érdemesitett hitszónok és missionárius.
Budapesten,
Bucsánszky Alajos tulajdona.
A biblia 1877-es kiadású.
Az interneten egy darabot láttam ami olyan volt mint az én példányom de néhány évvel későbbi ugyanis azt már nem Bucsánszky Alajos készítette hanem az ő sógora aki halála után vette át a helyét.
A könyvben több kis papírt is találtam.
1.: Az egyik oldalán: Jézus Mária és Anna plusz egy kép a másik oldalán egy Imádság és az imádság alatt apró betűvel: Pressvereinsdruckerei St. Pölten. Évszám nincs rajta.
2.: Szintén imádság Jesus, Maria, Joszef.
egy kép és az ima alatt ez olvasható: Nyomatott, Bécsben: "Szt. Norbertus" könyvnyomdája. Évszám nincs rajta.
3.: Kis Mária Zelli csudatévő képhez ajánlatos imádság. 107-ik szám. Ezen is található egy kép, imádság és az, hogy: Pesten, 1866. Nyomtatja s kiadja Bucsánszky Alajos.
4.: Missiói Emlék. Egy kép a cím. A kiadó: Egyházmegyei nyomda, Szombathely. Ez egy kis könyvecske néhány oldal az egész. Szép állapotban van cérnával van összefűzve.
Szerintetek mi lehet az értéke ennek a kis gyűjteménynek?
Igen tévedtem. Most figyeltem fel rá, hogy nem biblia hanem Imádságos és énekes könyv.
Véleményem szerint ez egy gyönyörű példány.
Tényleg szép példány lehetett, de a korához képest nincs túl jó állapotban. Ha 100-150 évvel régebbi lenne, akkor jóval többet érne ilyen állapotban is.
Gugliba írd be, "könyv aukciós házak", és kérdezd meg pár helyen az értékét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!