A zsidó vallás mennyire engedi a házasságot keresztényekkel?
Arra lennék kíváncsi,hogy ha én keresztény vagyok akkor van rá esélyem,hogy zsidó vallású feleségem legyen?Ha igen mit kell csinálnom?
Mondjuk felvehetném a zsidó vallást?S ha igen akkor mit kéne tennem?A körülmetélés például "követelmény"?
A kérdés: "Arra lennék kíváncsi,hogy ha én keresztény vagyok akkor van rá esélyem,hogy zsidó vallású feleségem legyen?"
Ez volt a kérdés. A válasz: lehet, az házzaságnak nem feltétele az azonos valláshoz való tartozás. Ennyi. Ilyen egyszerű.
"De teszünk rá, hogy államnak mi a házasság. Nekünk I-sten számít."
Rendben, de polgári sküvő nélkül, te hiába akarsz az lenni, nem leszel házas ember :) Ez ilyen marha egyszerű. Isten meg mehet a búsba. Nem véletlen hogy az állam nem ismeri el az egyházi esküvőt. I
dexter_morgan!
"A zsidó vallás mennyire engedi a házasságot keresztényekkel?"
Mivel a kérdésben szerepel a vallás szó, minimális logikával el lehet jutni arra a következtetésre, hogy a kérdező egyházi szertartásra gondolt, nem pedig polgárira. Polgári szempontból valóban lényegtelen a házasulandó felek vallása, viszont a kérdés nem ez volt.
Érdemes értelmezni a kérdést, mielőtt szabadjára engeded az indulaidtól átfűtött válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!