A zsidó vallás mennyire engedi a házasságot keresztényekkel?
Arra lennék kíváncsi,hogy ha én keresztény vagyok akkor van rá esélyem,hogy zsidó vallású feleségem legyen?Ha igen mit kell csinálnom?
Mondjuk felvehetném a zsidó vallást?S ha igen akkor mit kéne tennem?A körülmetélés például "követelmény"?
Szia!
„A katolikus és a református vallásoktól eltérően zsidó esküvőt nem lehet „vegyesen” megtartani, hiszen azok az áldások, amiket mi mondunk, csak a közösségünk tagjaira vonatkoznak.“
Róna Tamás rabbi
Bővebben itt: [link]
Kedves Róna Tamás!
Idézné nekem azt a magyar jogszabályt, ami tiltja a nem azonos vallásba tartozó felek házasságát?
Kérem ne beszéljen zagyvaságokat!
#5 hozzászóló:
Tévedsz. A magyar állam NEM ismeri el az egyházi házasságkötést. Ha kizárólag egyházi eskövő volt, az a magyar jogrendszer szerint NEM házzaság. Az egyházi házasságnak sem jelentősége, sem jogalapja nincs.
ma 14:49
Keresztény pap sem adhat össze, ha valamelyik félnek nincs keresztlevele. Ilyen téren nem látok sok különbséget a két vallás között.
dexter_morgan, ez a vallás témakör. Senkit nem érdekel a jog. Nem ez volt a kérdés. Hanem az, hogy a vallásosak elfogadják-e vagy sem. Természetesen senki nem akarja a jogot sem megsérteni. De teszünk rá, hogy államnak mi a házasság. Nekünk I-sten számít.
Ja és Pí, nem rabbi.
ma 16:06:
de igen, a keresztény pap vagy pópa összead a jegyeseddel, még ha az pogány is. A keresztény lelkész vagy pásztor már nem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!