Isten azt akarta, hogy népesítsük be a Földet. Na de ennyire?
Azt mondta Ádámnak és Évának, hogy népesítsék be a Földet. De erre gondolt?
úgy értem, hogy már emberek vannak a föld felett, alatt, a vízen a víz alatt, a levegőben, az űrben, de még a Holdon is. Sőt! Ember alkotta szerkezetek vannak a Marson, és a Naprendszer peremén.
Nem túlzás ez egy kicsit?
"A közértek száma, iszonyú sok, és dugig élelemmel, de nem veszik meg az egészet, úgy hogy a közértek jó részét mindjárt belehetne zárni, és másra használni a területeket,"
Hát, nem tudom, mit szólnál hozzá, ha a környékeden elindulna a "Zárjuk be a közérteket" mozgalom, és a legközelebbi hely, ahol vásárolni tudnál, 60 km-re lenne (mondjuk).
Ez nem ilyen egyszerű dolog. Jó, legyen kevesebb bolt, de akkor több ember fog autóval közlekedni, és ha megnézed, már így is van autó az utakon.
Nem változtathatunk meg valamit csak úgy, mert annak következményei vannak.
Kedves 20-as
Részben egyet értek veled.
Ezért is igaz a Jeremiás 10:23 verse, hogy az ember ha valamit elront nem képes kijavítani, hogy maradandó jó származzon belőle.
ezért van szükség Isten királyságára, Jézus vezetésével,
Ők gyorsan megfogják oldani a "logisztikai" és a "lustaság" kérdést.
Katy weaver
Kedves 19-es válaszoló ezt írod:
"Na kezdjük ott, hogy a Biblia íróknak nem sok fogalma volt a Naprendszer bolygóiról...."
---------------
Volt lehetöséged kérlek olvasni az egész Bibliát? A Jób könyve évezredekkel ezelött volt megírva...igazán érdemes elolvasni, nagyon sok érdekes "tudományos" dolog van benne.
Például a Jób 9:8,9 verse ezt írja: "A ki egymaga feszítette ki az egeket... A ki teremtette a göncölszekeret a kaszás csillagot és a fiastyúkot és a délnek titkos tárait"...../Károli Gáspár fordítás/
Nos a tudósok ezt a tényt "hogy a Jób könyve szószerint írja "...kifeszítette az egeket"... szóval a tudósok bebizonyították, hogy a világmindenség tényleg távolodik egymástól, a Biblia ezt leírta költöi szavakkal a tudósok ugyanezt "szakértöen" magyarázzák
Már többször olvashattuk hogy ujabb bolygókat fedeztek fel, amik hasonlítanak a Föld-höz, feltételezték hogy élet is lehet rajta, de azután mindig rájöttek, hogy még sem alkalmas arra, hogy emberi élet legyen rajta.
Egy bibliai vers így írja : "Az egek az Úrnak egei, de a földet az ember fiainak adta.
A világürben a vízben a Holdon az emberek csak úgy megfelelö öltözet /szkafander, búvárfelszerelés/ nélkül hamarosan meghalnának...
"A Jób könyve évezredekkel ezelött volt megírva...igazán érdemes elolvasni, nagyon sok érdekes "tudományos" dolog van benne."
Ja, az a kedves kis történet, ahol Isten fogad a Sátánnal (!), hogy Jób akkor is hithű ember lenne-e, ha elvennék mindenét? Tényleg "érdekes" történet.
Itt már tárgyaltuk, mennyire tudományos:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
" Nos a tudósok ezt a tényt "hogy a Jób könyve szószerint írja "...kifeszítette az egeket"... szóval a tudósok bebizonyították, hogy a világmindenség tényleg távolodik egymástól, a Biblia ezt leírta költöi szavakkal a tudósok ugyanezt "szakértöen" magyarázzák"
A világmindenség tágul, nem távolodik egymástól, de mindegy.
Amúgy belemagyarázás. Ennyi erővel, amikor azt írja a B., hogy "és Isten megteremté a fényt, és látá, hogy az jó", erre meg rámondhatnánk, hogy Isten megteremtette a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzást.
Kedves utolo felelö nem nagyon van kedvem veled vitázni, de biztos vagy benne hogy mindent tudsz?
Én igazám olvasom az ezekröl szóló tudományos cikkeket. Mivel érdekel a tudomány, különösen a világürrel a galaxisokkal kapcsolatban, igenis hogy olvastam róla, hogy a galaxisok távolodnak egymástól.
Látod ez a tapasztalatom a kis 'okos tudósokkal´
csúfolódnak, azt hiszik ha azt mondják "én a tudománynak hiszek" akkor már nagyon okoskák, de sokszor fogalmuk sincs róla mit tanít a tudomány....
Amíg el nem olvasod a Jób könyvét az egészet, addig igazán fogalmad sincs róla mit is beszélsz :-)
Mivel hogy kb. 10 éves koromtól érdekel a csillagászat, és azóta olvasom az ilyen könyveket, nézem az ilyen témájú természetfilmeket, igen, azt hiszem van rálátásom.
Jól van már, nem kell felkapni a vizet, csak kiigazítottalak, hogy nem a világmindenség távolodik egymástól, hanem a benne lévő galaxisok, lehet, hogy csak gyorsan gépeltél, és nem gondoltad át.
"Amíg el nem olvasod a Jób könyvét az egészet, addig igazán fogalmad sincs róla mit is beszélsz :-)"
Elolvastam Jób könyvét, hát........ :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!