Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért várt isten többmilliárd...

Miért várt isten többmilliárd évet, hogy benépesítse a Földet?

Figyelt kérdés
Miért teremtette meg 4,5 milliárd évvel ezelőtt, ha embereket csak évmilliárdokkal később teremtett rá?
2012. márc. 30. 17:07
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:

Lehet furcsának tűnik de nem az ember volt az 1. élőlény a földön. Plusz ha a kezdeti állapotba rakott volna le már rég kihaltunk volna.

Nehéz eldönteni,hogy tényleg érdekel vagy csak egy provokáló kérdés a "tudomány hívők" -nek

2012. márc. 30. 17:11
 2/40 anonim ***** válasza:
Mert így volt kedve.
2012. márc. 30. 17:13
 3/40 anonim ***** válasza:
92%

Ha például gulyáslevest főzöl, te sem egyszerre szóród a hozzávalókat a még fel sem forralt vízbe. :)

Isten sem hamarkodja el, mindennek megvan a maga ideje.

2012. márc. 30. 17:47
 4/40 anonim ***** válasza:

Honnan tudjuk?

Én azon gondolkodtam el, hogy mi lenne, ha mindenkiúgy döntente egy nap, hogy nem szaporodik többé. Max óvyaszerrel tesznek eleget "bűnös vá gyaiknak".

Akkor kihalna az ember szabad akaratából...Viszont akkor Isten akarata hogyan teljesülne, ami "írva" van?

Erre sem lesz válasz...

Szerintem foglalkozz a tudománnyal, ha érdekel ez a dolog, az majd közelebb visz a válaszhoz. Egyelőre az Isten hit kérdése. Tudományosan nincs bebizonyítva, hogy van. Valami van, de hogy mi az nincs bebizonyítva. Szóval elhiszed. Ennyit tehetsz. Vagy tanulsz jó sokat és keresd tovább az élet értelmét. Ami szintén arra a következtetésre fog juttatni, hogy magától nem lehet semmii. Ha pontosan bebizonyítod, akkor meg megköszönöm, hogy elárultad a világ titkát.

2012. márc. 30. 18:05
 5/40 anonim ***** válasza:
100%

Egyik gondolat a kérdés kapcsán, hogyha - ahogyan mondják - Isten mindenható, akkor nem lett volna szüksége évmilliárdokat várni, hogy végre a mostani állapotok közé rakja az Embert. Csettintésre létrehozhatta volna az egészet.

Másik gondolat, hogy Istennél nem úgy működhet az idő ahogyan azt mi érzékeljük. Ha jól belegondolunk az idő nem "abszolút", ahogy azt sokáig gondolták. Einstein és későbbi fizikusok jórészt körvonalazták tulajdonságait, de a modern természettudományoknak valójában fogalma sincs róla mi is az idő. Neten rengeteg iromány kering, sőt tv-ben is Discovery-n Spektrumon is szoktak vele foglalkozni. Tehát nem tudhatjuk Isten hogyan is viszonyul az időhöz, vagy milyen hatással van rá.

Egy harmadik gondolat, hogy ha Istennek mindennel van célja amit tesz, akkor biztosan megvolt az oka arra is, hogy évmilliárdokat várt. A miértjére viszont nem hiszem, hogy akárki is válaszolni tudna.

Ezek jutottak eszembe :)

2012. márc. 30. 18:26
 6/40 A kérdező kommentje:
Elsőnek: De miért várt, isten napok alatt lerakhatta volna az embert, és ha ma nem is lennénk már, akkor előbb éltünk volna át mindent. Szóval nem értem, hogy miért várt ennyit, ez túl sok idő. Mi miatt várhatott ennyi ideig a Föld teremtése után?
2012. márc. 30. 19:09
 7/40 anonim ***** válasza:
De kérdező, ki mondta, hogy várt? Ki szerint? A Biblia szerint. Most vagy elhiszed vagy nem. Egy csomó vallás meg máshogy véli. Szóval, ha van is Isten, akkor ki mondta, hogy minket teremtett? Maximum csak elindította az univerzum létrejöttéhez szükséges feltételeket. A kettő "hit" nem megy egyszerre: miszerint volt ősrobbanás, evolúció és az, hogy istenke teremtett minket szó szerint. Vagy egyik, vagy másik. Én ugyan tudománypárti vagyok, de a legelterjedtebb felfogás - mellesleg deista -, hogy Isten csak a kezdő ok volt, a szent iratok csak jelképesek.
2012. márc. 30. 19:21
 8/40 anonim ***** válasza:
90%
Most akkor miben hisztek? Az evolúcióban, vagy a teremtésben? A kettő teljesen ellentmond egymásnak. A Biblia szerint Isten 6000 éve teremtette a földet
2012. márc. 30. 20:34
 9/40 anonim ***** válasza:

Ki tudja, hogy a Biblia idején hogy telt az idő.

Egyébként nem nagyon érdekel, az az igazság.

Én Istenben hiszek, stabilan. Ettől senki nem fog semmivel elhárítani. PONT. A Biblia sem, bár nem hinném, hogy ez lenne a célja.

Én úgy gondolom, hogy a tudomány nem rossz dolog, csak nagyon megtévesztő lehet, pont mint a Biblia.

2012. márc. 30. 20:44
 10/40 anonim ***** válasza:

Ha Isten akar tőlem valamit, akkor szóljon hozzám.

Nekem ez nem megy, hogy vakon elhiggyem néhány ember írását. De még ha menne sem tennék ilyet. Úgy fogom fel, hogy tanító mondani valója van és úgy érzem, sokat tanultam belőle. Szívemmel hiszek az Istenben, de az agyammal gondolkodom, ha ez már megadatott.

Nekem nem parancsol senki. Nekem ne mondja meg senki, hogy mi a bűn és mi a jó. Nekem csak Isten mondhatja meg ezt.

A lelkem mélyén tudom mi a helyes és mi nem. Tudom, hogy bűnös és tökéleten vagyok. De nem hagyom, hogy tereljenek mint egy nyájt. Csak szeretetre koncentrálom, amit a Bibliának is tanítani kellene, csak a megbocsájtást próbálom gyakorolni, kerülni mások bántását és tanulni. Nem érdekelnek a szabályok, amik ennek ellent mondanak.

2012. márc. 30. 20:53
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!