Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért várt isten többmilliárd...

Miért várt isten többmilliárd évet, hogy benépesítse a Földet?

Figyelt kérdés
Miért teremtette meg 4,5 milliárd évvel ezelőtt, ha embereket csak évmilliárdokkal később teremtett rá?
2012. márc. 30. 17:07
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
48%

A Biblia pont a szeretetről és a megbocsátásról szól.

A Bibliát igazából nem emberek, hanem Isten írta

II Timóteus 3:16 A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre

Azok az úgynevezett szabályok pedig gyakorlatilag Isten jellemének "írott változata", ami nem korlátoz, hanem megvéd minket, mindennek van célja.

2012. márc. 30. 21:05
 12/40 anonim ***** válasza:
Isten a bűneset óta nem tud velünk közvetlen kommunikálni. Ezért sokszor érezzük mit akar, máskor más embereken, vagy könyveken, így a Biblián keresztül szól hozzánk. A Biblia gy különleges könyv a könyvek között, amit maga Isten írt
2012. márc. 30. 21:07
 13/40 anonim ***** válasza:

Látod te például a normálisakhoz tartozol, akik tudnak normálisan, értelmesen válaszolni.

De én azt felháborítónak tartom, amikor egyesek a Bibliára hivatkozva akarnak embereket kiközösíteni, pokolba küldeni.

A tudomány sem bizonyította be, hogy nincs Isten, a Biblia meg hit kérdése. Miért baj, ha vannak ellentmondások a két dologban? Lehet nincs is, csak nem látjuk. Azért, mert nem hiszel el, hogy 6000 éve van a világ és 6 nap alatt lett teremtve, még nem ártok senkinek. Nem ez a lényeg szerintem.

2012. márc. 30. 21:09
 14/40 anonim ***** válasza:

Evolúció meg mi is pontosan? Soha nem bizonyítottao be, hogy hogyan keletkezett a világ, miért van éntudat? És ha be is bizonyította volna, attól még lehet olyan igazság mellette, amit még nem tudunk. Mert embert gyártani még nem tudunk. Viszont az alkalmazkodás az tény.

Azt mondjuk én is tagadom, hogy majom vagyok.

2012. márc. 30. 21:12
 15/40 anonim ***** válasza:

Nekem van lelkem xDD

Nem születtem úgy, hogy valami szar kis atomokból összeáltam valami zavaros baromságá, a semmiből. Aztán csak úgy bumm, elkezdtem gondolkodni, érezni. Tehát egy élettelen illuzió nem vagyok. Ráadásul még ilyen cuccként az a legnagyobb gondom, hogy jajj éljek, sexeljek és nehogy meghalljak, mert utána még zavarosabb cucc leszek. Mert valami magától csak úgy megy és ezt teszi ....

2012. márc. 30. 21:22
 16/40 anonim ***** válasza:

Az utóbbinál még azt is előbb elhiszem, hogy Isten egy körte, aminek semmi értelme.

És nem azért, mert fáj az igazság, mert gyenge vagyok, mert nem tudom ezt megemészteni. De ez egy zagyva baromság, ami az értelemnek ellent mond. Legalábbis az enyémnek.

2012. márc. 30. 21:24
 17/40 anonim ***** válasza:

Annyi a lényeg, hogy ne csesztessük egymást.

A tudósok miért nem filozofálhatnának? Miért ne találgathatnának? Miért ne hozhatnának döntéseket? Amíg nincs meg a teljes igazság, addig rengeteg hiba lehet...

De ez a tudás egy kincs sok mindenben segít az életben is.

Azt nem kell csinálni, hogy a tudósok a hívőket hülyézik, a hívők meg a tudósokat. Amíg mind kettő ember jó, nem fognak égni. És ezért nem hiszek a Bibliában, mert csak azt hallom mindig, már pedig de...Tisztelet a kivételnek, aki nem így csinál...

2012. márc. 30. 21:27
 18/40 anonim ***** válasza:
41%

Amúgy a tudománynak is két oldala van: amelyik az evolúciót hiszi, és amelyik a teremtést

És a teremtés mellett is van rengeteg tudományos biztonyíték

[link]

[link]

2012. márc. 30. 21:39
 19/40 anonim ***** válasza:
Köszönöm.
2012. márc. 30. 21:56
 20/40 anonim ***** válasza:
És elnézést a stílus miatt...Nem szeretem semmi venni mások hitét. Lehet, hogy egy idióta vagyok, de az én Istenem ne gonosz és nem vagyok egy csodálatos vegyület. Aki az akar lenni az legyen. Persze bizonyítékot még erre sem kaptam soha. Csak arra, hogy miért nem létezik az Isten (természetesen hibás érvekkel). De legalább aki ezeket írta, nem volt hívő. Mert az roszabb, amikor a hívő beszél baromságokat.
2012. márc. 30. 22:02
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!