Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért várt isten többmilliárd...

Miért várt isten többmilliárd évet, hogy benépesítse a Földet?

Figyelt kérdés
Miért teremtette meg 4,5 milliárd évvel ezelőtt, ha embereket csak évmilliárdokkal később teremtett rá?
2012. márc. 30. 17:07
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ajánlom neked az alábbi oldalról letölthető videókat:

[link]

Üdv.

2012. márc. 31. 01:37
 22/40 anonim ***** válasza:
58%

"A Bibliát igazából nem emberek, hanem Isten írta

II Timóteus 3:16 A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre"

nem isten írta, a mai napig rengeteg teória kering, hogy ki írhatta pontosan. ez így egy egyszerű, hamis állítás. engem is megihletett, a macskám, hogy verset írjak róla, mégsem ő diktálta le (na jó, igazából nem ihletett meg, de ez most mindegy).

ha kicsit utánaolvastál volna, akkor tudhatnád, hogy jelenleg 3 'elfogadott' teória van a Biblia keletkezéséről. nem mellesleg nem is egy időben írták, de a történelmi tényeket szerintem most ne keverjük bele. a te értelmezésed a Bibliáról ezek szerint szó szerinti; ez egy régi, több ezer éves könyv, egy mese. kopp, kopp, ideje lenne felébredni.

"Evolúció meg mi is pontosan?"

szerintem ideje lenne a kezedbe fogni az általános iskolás 7-8. osztályos biológiakönyvet. ne haragudj, de ilyen kérdéssel, ilyen emberrel aki a "másik" szemszögével nincs tisztában, nem tudok, nem is akarok, meg felesleges is vitatkozni.

"Soha nem bizonyítottao be, hogy hogyan keletkezett a világ, miért van éntudat?"

a te istened bebizonyítja? konkrét, hihető választ ad rá egy mese helyett? ha, ezen már tudunk vitatkozni. szerintem a tudományos tények, teóriák, hipotézisek sokkal erősebbek, mint rámondani, hogy megteremtette, oszt kész. critical thinking maybe? no way.

a központi idegrendszer működésébe vagy az agy működésébe most nem akarok mélyebben belemenni; rengeteg király peer-reviewed oldalt lehet online találni, ha érdekel.

"És ha be is bizonyította volna, attól még lehet olyan igazság mellette, amit még nem tudunk."

tehát ha van egy tény, ami be van bizonyítva, kíséretekkel megismételhető, utánozható, leírható a pontos működése, ergo mondjuk ténylegesen mindent tudunk róla.. akkor mi mellette a plusz igazság? persze, új felfedezések mindig is voltak, mindig is lesznek, de azt, hogy egy láthatatlan isten irányít mindent, nehezen fogja akárki is bebizonyítani.

"Mert embert gyártani még nem tudunk."

de igen, tudunk, de 20 hetes kor után meg kell szakítani a 'terhességet' (lombikban persze), mivel etikátlan a tudomány jelenlegi állása szerint embereket klónozni. plusz a rengeteg közbeni problémáról (pl "idős", felnőtt sejteket klónoznak, a genetikai betegségek nagyobb arányban alakulnak ki ésatöbbi, etikáról még nem is beszéltem..). ergo ember MÉG "gyártani" nem tudunk tudományos módszerekkel (pl klónozással), de gyártani tudunk, ha védekezés nélkül élünk szexuális életet. ez is a gyártás egyféle módja....

"Azt mondjuk én is tagadom, hogy majom vagyok."

látod, mielőtt sületlenséget beszélsz, olvass utána, ez a tudatlanság az, ami kiakaszt a vallásos emberekben, hogy elvárjátok, hogy mindenki vakon higgyen valami emberfeletti erőben, miközben a fáradságot sem veszitek, hogy megismerjétek a másik oldalt. természettudományi szakon vagyok, persze, hogy kritikusabban állok a világ dolgaihoz. nem vagyok se vallásos, se nem hiszek istenben, de olvastam a Bibliát, és szerintem többet tudok róla/belőle, mint a nagy vallásosok egyikre.

az evolúcióelmélet szerint (na, megint itt tartok) minden egy közös őstől származik. ez nem azt jelenti, hogy jöttek előbb a majmok utána meg az ember; nagyon nem. ez azt jelenti, hogy valamikor, évmilliókkal korábban közös ősünk volt, de a fejlődési útvonal kettévált; ezért vannak ma majmok meg főemlősök és ezért vannak emberek. meg ezért vannak pl zebrák meg lovak. meg bálnák és delfinek meg vírusok és baktériumok és még folytathatnám. a közös ős nem azt jelenti, hogy na volt egy gorilla aztán lett belőle egy ember; nem, azt jelenti, hogy mind a főemlősök, mind az emberek közös őse egy és ugyanaz a faj volt. a legkésőbbi mitokondriális hasonlóság amúgy 200.000 évvel ezelőttre tehető, míg a legkorábbi körülbelül 4-7 millió évvel ezelőtt volt. a genetikai hasonlóság az emberek és csimpánzok között körülbelül 2%. na és ezt mivel magyarázod? a sok-sok éves human genome project meg a társai csak hülyeség meg pénzkidobás?

"Nem születtem úgy, hogy valami szar kis atomokból összeáltam valami zavaros baromságá, a semmiből."

megint csak, biológia általános iskola 7-8. (bár lehet, hogy ez már középiskola első vagy második osztályában volt). mitózis, meiózis neked nem rémlik? persze, ez már akkor van, ha a hímivarsejt találkozik a női ivarsejttel. csak úgy elárulom, ha annyira hihetetlen, mikroszkóp alatt megfigyelhető a folyamat, sejtosztódás meg ilyesmi. persze, azt is csak isten mozgatja.

amúgy legújabb kutatások bebizonyították, hogy a Föld akkori légkörében (magad CO-CO2, H2SO4 ésatöbbi plusz villámlás hatására vízben proteint állítottak vele; ez ugye az emberi életünk alapja, mert van ugye a DNA meg az RNA de a proteinek csinálnak mindent. amúgy még elárulom, hogy "szar kis atomokból" áll a tested nagy része (C, H, O, N, P stb), csak hogy tudd. nem bumm kezdtél el gondolkozni, folyamatosan fejlődött a kicsi agyad (persze, nem csak neked bár látom megállt egy szinten, hanem az évmilliókkal korábbi őseidnek is).

amúgy nem leszel zavarosabb cucc, coz energy cannot be created nor destroyed (thermodynamics).

"nem vagyok egy csodálatos vegyület. Aki az akar lenni az legyen"

ezt sajnos-nemsajnos nem te választod; vegyületekből állsz, ezen nincs mit szépíteni. majd ha 70-80 évesen állsz gyógyszerekért sorba, akkor is jusson az eszedbe, hogy azok is csak vegyületek ám! és egymással reagálva hatással vannak a CNS-re, PNS-re ésatöbbire.. pedig azok is csak vegyületek. a pocidban lévő gyomorsav is egy vegyület (pH=<1 sósav; HCl). a DNS-edet felépítő cuccosok is sok-sok vegyület összetéve (ha érdekel, nézz utána, bár gondolom nem fogsz..). na itt bukott ki a bili, mert annyira tudatlan vagy és nem is akarsz tájékozódni, hogy az már fáj. ha további bizonyítékot kérsz, kérlek válaszolj, szívesen belemegyek a részletes biológiai-kémiai folyamatokba, amik a testben lejátszódnak - az emberi test irtó érdekes!

kérlek, kérlek, kérlek titeket, mielőtt hülyeségeket irogattok, legalább vegyétek a fáradtságot, hogy utánaolvastok. nincs azzal baj, ha hisztek istenben; én a tudományban hiszek. és tisztelem mások hitét is, ameddig ők is tisztelik az enyémet. de látod, én elolvastam a te, ti Bibliátokat, és ti arra sem veszitek a fáradtságot, hogy a wikipédián elolvassátok az evolúcióelméletről szóló 3 oldalt. így sajnos nem tudok beszélgetni, vitatkozni, mert hiába mondanék észérveket, úgysem értenétek meg, mert valószínűleg nincs meg a megfelelő biológiai-kémiai háttér. de hidd el, ha a Bibliáról akarnál, akarnátok velem vitatkozni, meg isten létezését bizonyítgatni, készen állnék elfogadni, ha észérvekkel alá tudjátok támasztani. addig viszont sajnos ez a beszélgetés totál értelmetlen, mert mondhatok, amit akarok, vagy le leszek pontozva (hajrá) vagy ki leszek rekesztve (megint csak, hajrá), mert nem tisztelem a ti isteneteket. na, ti sem az enyémet (a tudományt), úgyhogy innentől szerintem az egész kérdés értelmetlenné vált.

2012. márc. 31. 04:51
 23/40 Srapnel ***** válasza:

"Nem születtem úgy, hogy valami szar kis atomokból összeáltam valami zavaros baromságá, a semmiből."

Tulajdonképpen mi is a bajod ezzel?

2012. márc. 31. 07:34
 24/40 anonim ***** válasza:

Vidiripi

17. válaszoló.

Nem hiszel a Bibliának? S Istennel sem "beszéltél".

Akkor honnét van a hited mire alapul? Honnét tudod hogy milyen a Teremtő? Mik a tulajdonságai mi az elfogadható emberi viselkedés a számára. Hogyan szólíthatod? Mit kérhetsz tőle? Ez csak néhány kérdés a teljesség igénye nélkül.

2012. márc. 31. 09:41
 25/40 A kérdező kommentje:
A biológiás hozzászólónak nagyon köszönöm, érdekes írás és elgondolkodtató! Ment a +
2012. márc. 31. 11:00
 26/40 anonim ***** válasza:

Nem volt nála naptár :)

De amúgy nem isten népesítette be a földet stb.. univerzumot az csak úgy kialakult minden egy másik anyag,test hatására alakult ki pl:csillagokból-bolygókból(ismert 12-16 (ha a kisebbket is beleszámuoljuk)1 olyan bolygó amin a mikroszkópikus élőlények tovább tudtak fejlődni-azokból a föld nevű bolygó 4 alapeleme (víz,levegő,föld,tűz) hatására további élőlények tengeri állatok stb...később emlősök abból majmok aztán emberek és valaki megírta a bibliát mivel a természetes kiválasztódás miatt nem minden ember volt képes olyan mértékben fejlődni mint a többi ezért egy könyv,mese miatt elkezdtek hinni istenben.

Ez csak az egyéni véleményem de ennek is több értelme van:D

2012. márc. 31. 14:25
 27/40 anonim ***** válasza:

Én azért kérdeztem meg, hogy mi az evolúció:

- valóban nem vagyok vele tisztában

- hogy feltegyétek magatoknak ezt a kérdést

- válaszoljatok, mi igaz abból, amit mondok és mi nem.

Abban igazad van, hogy nincs bebizonyítva, hogy van Isten. De ha én csak vegyület vagyok, akkor milyen etikáról beszélsz? És miért ilyenek lettünk?

Miért nem tudok átalakulni? Miért ragaszkodik egy vegyület az élethez, ebben a formában + a szaporodáshoz?

Miért nem követsz el bűnt, ha csak vegyületeket alakítassz át? És miért félsz az átalaukálstól? Te vagy mások? Ez minek alakult ki? Ez nem általános iskolás tananyag bocs. Ott max annyit mondak, hogy Darwin. Legalábbis ahol én tanultam.

Ezeket a bonyolult kémiai dolgokat egyáltalán nem fejtik ki és nem adnak logikus olyan magyarázatot, hogy én eltudjam hinni, hogy lettem és lennem kell. Ez pont olyan, mint az Istenes dolog. Azért kérdeztem, hogy ki tudja + reménykedtem egy válaszban.

Embert gyártani sem etikátlan, ha minden csak anyag. Ki dönti el, hogy a tömeg vagy a mutáns a jó? Melyik marad tovább életben? Mire ez a nagy élet vágy? Miért alakít ki ilyet egy anyag?

Szeretnék látni egy klón embert és beszélgetni vele. Addig nem hiszem. Mellesleg ez sem bizonyíték. Mert ha a testet sikerül is, nem bizonyítja, hogy mi a lélek.

Nem tudom, te miből gondoltad azt, hogy a hívők szerint a babát Isten oda dobja a nő hasába...

Tény, hogy nem. De ez semmire nem ad választ, amit most ide írtál. Tudom, olvassak utána, ha érdekel, de az érdekel, hogy te tudod-e vagy csak mondod.

Hangsúlyzom nem azzal van a bajom, hogy vegyület vagyok. Csak annak nem látom értelmét, hogy csak vegyület vagyok.

Nem ítélem azt amit állítasz és nem mondom, hogy hülyeség, csak szeretném megérteni. És nem az általános iskolás könyvemből, amiben ez természetesen nincs benne.

Nem ponzotlak. Nem szokásom a lepontozás. Csak a felbontozás.

2012. márc. 31. 14:32
 28/40 anonim ***** válasza:

Hallottam néhány dolgot éveken keresztül a templomban, hittanon és volt, hogy olvasgattam, beszélgettem más-más emberekkel.

Soha nem írtam, hogy tudom mi az Isten. Nem is fogom tudni valószínűleg, mert sokkal nagyobb, mint az agyam.

Arra viszont képtelen vagyok, hogy szószerint vegyek valamit, amire rámondják, hogy Isten írta és még csak aláírva sincs.

Én erre a következtetésre jutottam, hogy nincs bebizonytva, hogy van és az sem, hogy nincs. De azt nem tudod elfogadni, bármennyire hajtogatják bizonyítékok nélkül, hogy én csak egy vegyület vagyok. Mert én az élet értelmében nem ezt láttam meg. Tudattal nem tudom felfogni, mit szeretek.

De amit szeretek az visszatart az öléstől, mások bántásától, az lelkiismeretfurdalást okoz nekem, ha nem úgy cselekszem "ahogy kellene". Örömöt, élet értelmet ad.

Nem hiszem, hogy ez csak belém lett nevelve, egy anyagba...

Persze, mindenki mutálódik közben...De akkor minek a szabályok? Nem tetszik ez az erősebb győzz játék élet cél.

2012. márc. 31. 14:47
 29/40 anonim ***** válasza:
90%

Nem olvastam mindent végig, de:

A biblia nem írja, hogy a föld 6000 éves lenne. A teremtés napjai a földi időszámítás szerint valóban hosszabb időszakok voltak. Einstein óta és a vörös eltolódás ismeretében kiszámolható hogy az univerzum széléről 6 db 34 órás nap alatt elindított információ kb 16 milliárd év alatt ért ide.

Mert az anyagi világban a szellemi üzenet lelassul, főleg, mivel az ősrobbanás miatt a világegyetem tágul, ugyebár. Tehát amit Isten hat napra osztott fel, az ennyi időbe telt. De nem neki, hanem NEKÜNK!

2012. ápr. 1. 21:05
 30/40 anonim ***** válasza:

Vidiripi

28. válaszoló.

Templom ,hittan. Amit ott hallottál vajon azt honnét szedték azok akik beszéltek?

Olvastál! A Bibliát? Vagy valami mást?

"Arra viszont képtelen vagyok, hogy szószerint vegyek valamit, amire rámondják, hogy Isten írta és még csak aláírva sincs."

1. Nem Isten írta! Isten íratta le emberekkel.

2. Valóban nincs aláírva. Azért mert ez kivételesen fölé van írva. Pl.: Mózes könyve. Az mert ő írta le. Vagy Máté ,Márk ,Lukács stb.

3. Szerintem a teremtett világ elég bizonyíték Isten létezésére. (saját vélemény)

S ebbe a kategóriába a Biblia nem tartozik bele.

"De amit szeretek az visszatart az öléstől, mások bántásától, az lelkiismeretfurdalást okoz nekem, ha nem úgy cselekszem "ahogy kellene"

Ezt nagyon sok ember elmondhatja magáról. Ez így nagyon általános sok olyan embert találnánk akire ez a leírás ráillik.

Szerinted mi Isten akarata?

2012. ápr. 1. 23:12
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!