Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten azt akarta, hogy népesít...

Isten azt akarta, hogy népesítsük be a Földet. Na de ennyire?

Figyelt kérdés

Azt mondta Ádámnak és Évának, hogy népesítsék be a Földet. De erre gondolt?

úgy értem, hogy már emberek vannak a föld felett, alatt, a vízen a víz alatt, a levegőben, az űrben, de még a Holdon is. Sőt! Ember alkotta szerkezetek vannak a Marson, és a Naprendszer peremén.

Nem túlzás ez egy kicsit?

2013. okt. 31. 18:57
1 2 3
 11/27 Szeressük egymást ***** válasza:
Az európaiak ebben is lázadnak, ugyanis visszafordíthatatlan a népességfogyás. Néhány ország iszlám többségű lesz pár évtizeden belül.
2013. okt. 31. 23:00
 12/27 anonim ***** válasza:
22%

Kedves Kérdező.

A föld nincs teljesen benépesítve.

Az egyenlőtlen elosztás és a föld tökéletlensége miatt tűnik úgy hogy sokan vagyunk.

Isten szavában megígéri, hogy még a sivatagok is eltűnnek, és a hegyek tetején is túl csordul a gabona.

Egyébként, egy nem rég kézsült tanulmány szerint, még jóval a több száz szorosa is elférne az embernek a földön, úgy hogy mindenkinek lenne annyi földje amit magának és a családjának meg művelne.

Katy Weaver

2013. okt. 31. 23:57
 13/27 anonim ***** válasza:
53%
12-es: Kérlek küldd már be ide azt a tanulmányt, kíváncsi vagyok melyik tudományos lapban jelent meg ilyen ostobaság. Ha mindenki a saját földjét művelné (és nem intenzív mezőgazdaságból származna az élelem) akkor már most sem lenne elegendő a termőföld. Sokkal még így sem tudjuk túllépni a jelenlegi népességet, maximum a logisztikán lehetne fejleszteni.
2013. nov. 1. 00:02
 14/27 anonim ***** válasza:
0%

Pontosan.

Annyi élelem van hogy az éhező gyerekeknek is jutna belőle, de a lejárt szavatosságú élelmeket megsemmisítik.

Csak nézz körbe az élelmiszer üzletekben.

ami ott van az nem fog elfogyni, hanem ha megromlott kidobják.

Megvárják míg megromlik.

Miért, mert olyan kapzsik.

Ne mond nekem, hogy a sok konzerv ami a polcokon van azt mind megveszik....

A Többiről nem is beszélve.

Vidéken amikor szolgálatban voltam, a szilva, a dió, az alma, stb. ott rohadnak leesve a földön.

Itt Pesten meg 2000.- forintért árulják a dió kilóját.

A többi gyümölcsről nem is beszélve.

Nincs felhasználva, mert megromlik.

S ezt csak Magyar ország területén láttam. A többi országról nem is beszélve.

Mi lenne ha a polcokról levennék azt a sok élelmet mielőtt megromlik, és szét osztanák a szegény nincstelenek között, még Afrikába, Indiába, és egyéb fejletlen országokban is máris megoldódna az étkeztetés.

S ez csak az egyik része annak ami nem működik, a kapzsiság miatt...

Ha az emberek a fegyver gyártást abba hagynák...

A fegyver gyárak, dohány gyárak területén más értelmesebb dolgokat csinálnának...

A közértek száma, iszonyú sok, és dugig élelemmel, de nem veszik meg az egészet, úgy hogy a közértek jó részét mindjárt belehetne zárni, és másra használni a területeket, S persze folytathatnám azokat a megszüntetéseket, amik feleslegesek az élet fent tartásához. Dolgoztam közértben is Tudom milyen események folynak ott....

Isten új rendszerében nem lesznek felesleges dolgok, annyi hely lesz, hogy bizony Bőven elférnek az emberek és nem panel házakba össze zsúfolva....

Katy Weaver

2013. nov. 1. 01:41
 15/27 anonim ***** válasza:

Talán még annyit, hogy az áruházak nagy része is felesleges, mert ahogy az élelemből, a Ruházatból sem fogy el minden készlet, még a kiárusításkor sem...

A Műszaki cikkekről már nem is beszélek...

KW.

2013. nov. 1. 01:45
 16/27 A kérdező kommentje:

Szerintem néhányan félreértették a kérdésemet. Engem nem az érdekel/zavar, hogy a Föld túl van-e népesedve vagy sem. Tudom, hogy ha vigyázunk rá, akkor még jó ideig lakhatunk rajta.

Hanem az érdekel (és egy kicsit bosszant is), hogy normális dolog-e az, hogy az ember olyan helyen előfordult már, ahol semmi keresnivalója.

2013. nov. 1. 04:35
 17/27 anonim ***** válasza:

Persze, maradjunk a Föld felszínén, maradjunk a fenekünkön, nem menjünk sehova?

Tudod az ember már csak ilyen, kíváncsi, és mindig tovább megy.

Hogy a dalszöveget idézzem:

"tudod Amerikába is így jutott el az a hajó" (itt most nem a tévedésre gondolok).

2013. nov. 1. 07:07
 18/27 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező.

Bocsánatot szeretnék kérni.

Valóban félre értettem,

Egyet értek, az embernek semmi keresni valója a földön kívül máshol.

Jehova azt mondta, hogy a földet népesítsék be ne a Marsot. vagy a Jupitert.

az emberek homlok egyenest szeretnek ellenkezni Isten szándékával, és ha kikapnak mert túl mennek azon amire nem kaptak engedélyt akkor meg vannak sértődve, és kérdőre vonják a teremtőt, hogy milyen jogon büntetget?

De hát nem azt tesszük amit mondott.

Hol van ebben a mondatban, hogy töltsék be a Marsot vagy m,ás bolygót:

(1Mózes 1:28) . . .Legyetek termékenyek, sokasodjatok, töltsétek be a földet és hajtsátok uralmatok alá; uralkodjatok a tenger halain, az egek repdeső teremtményein, és minden élő teremtményen, amely a földön mozog.”

A FÖLDÖN/ nem mondta hogy azon túl.

Ezért hiúsította meg Bábel tornyánál, érdekes, ott meg nem akartak tovább menni, hanem egy helyben maradni.

Hát semmi sem jó az embernek, mindig dacol a teremtőjével, aztán csodálkoznak ha kikapnak.

Katy Weaver

2013. nov. 1. 09:46
 19/27 anonim ***** válasza:

"Jehova azt mondta, hogy a földet népesítsék be ne a Marsot. vagy a Jupitert."

Na kezdjük ott, hogy a Biblia íróknak nem sok fogalma volt a Naprendszer bolygóiról. De ha lett volna, is ezt írják?

"és ha kikapnak mert túl mennek azon amire nem kaptak engedélyt akkor meg vannak sértődve, és kérdőre vonják a teremtőt, hogy milyen jogon büntetget?"

Hol van leírva, hogy mire van "engedély"? Akkor most azért szenvedünk a Földön (már aki, én nem), mert el merészeltünk menni a Holdra? Vagy azért, mert elküldtük a Voyager űrszondákat?

Ha tényleg annyira ellene van Isten, Bábel tornyát a történet szerint lerombolta. Akkor az űrhajó indító állomásokat miért nem rombolja le?

MERT NINCS ISTEN?

"God: Interferes wildly from about 6000 BC to 600 AD..... not seen or heard from since the invention of video cameras."

2013. nov. 1. 11:20
 20/27 anonim ***** válasza:

14-es Katy

Sajnos valóban nagyon sok a élelmiszer hulladék, azon egyszerű oknál fogva, hogy kidobni olcsóbb, mint elszállítani Afrikába. Utóbbi iszonyatos logisztikát igényel mindkét oldalon. Ráadásul szerintem a segély, mint olyan, egy rettenetesen rossz intézmény, mert belekényelmesíti az életképtelenül viselkedő embereket a jelen helyzetbe. Ha mindig lesz mit enni, akkor soha nem próbálja meg a saját földjét betörni, vagy jobb munkát keresni, és eltartott lesz. A gyerekei is ezt tanulják, és az egész sokkal rosszabbá válik, mint a segély előtt volt. Ez sajnos nem ilyen egyszerű. Én dolgoztam már olimpiai falu étkezdéjétől kezdve nemzetközi szegénység ellenes projekteken, és hidd el, hogy a kettő világ között ég és föld van, és az "adjuk oda a felesleget" nem reális lépés.

2013. nov. 1. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!