Valaki írna példát arra hogy, hogy kapta meg Istentől a társát?
Leginkább az érdekel, hogy milyen volt Istennel a kapcsolatotok, mikor lépett be az életetekbe a Õ?
Volt valaki olyan helyzetben, ami teljesen lehetetlennek tûnt, de Isten mégis jóra fordította az egészet s több áldás származott belõle, mint ahogy azt ti elgondoltátok?
Tudom kicsit személyesek ezek a kérdések, de örömmel venném ha páran írnának nekem ilyen témában, akár privátban is. Én is hívô vagyok, s nem kötözködés céljából tettem fel a kérdést. :)
Szervusz
Ha ma az emberek Istentől kapnák a társukat, gondolod lenne ennyi sok válás?
Komolyan gondolod, hogy Isten ennyi rossz döntést hozna?
Ezt nem gondolhatod komolyan.
Az egy másik téma(kérdés), hogy Isten sok-sok tanácsot ad, hogy jól tudjunk házastársat választani magunknak.
Na látod erről lenne mit írnom neked!
Üdvözlettel: Zita
KZitus:
Nem hiszem,hogy a kérdező arra gondolt volna,minden ember automatikusan Istentől kapja a társát.
Épp arról van szó,hogy a legtöbb ember nem Istennel járva keres párt,hanem találomra,hirtelen ötlet,ösztönkésztetés és még ezer más mellékes dolog alapján.
Nagy erő hozta. (egy nagy erős isten)
Különbözöm-e tőle?
Én úgy gondolom, hogy a hívő embert vezeti Isten azokban a döntéseiben, amiben az Ő tanácsát kéri. Miért ne vezetné a társválasztásban is?
Az is igaz, hogy aki nem tett szerre tapasztalatra ezen a téren más kérdésekben, az ne itt kezdje. Isten vezetését megérteni a társ kérdésben csak akkor lehet, ha másban is érted.
Én személy szerint imádkoztam és böjtöltem, mielőtt a feleségem kezét megkértem volna. Megkértem pár barátomat is erre.
Nem döntöttem azonnal, hagytam egy fél-egy évet arra, hogy kitisztuljon. Ezalatt imádkoztam, beszélgettem idősebbekkel erről. Természetesen a józan ész arra való, hogy éljünk vele, nem szabad csak "sugallatokra" hagyatkozni. Főleg a lilaköd idején nehéz az észre hagyatkozni, mert torzít. Ezért érdemes beszélgetni másokkal- én pl. édesapám véleményét is megkérdeztem.
De ez így együtt elvezethet a jó irányra.
Most már 5 éve vagyunk házasok, a második babát várjuk. Nem mondom, hogy soha nem volt gondunk, de szeretjük egymást, és jól megvagyunk. Nem bántam meg, ma is őt venném el, pedig most már sokkal jobban ismerem.
(A sok válás nem emiatt van, hanem amiatt, hogy sokan éretlenek egy kapcsolathoz, és nem hoznak semmiféle áldozatot a fenntartásáért. Önző felfogással nem lehet jó kapcsolatot kialakítani, sem fenntartani.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!