Mondanatok peldat onzetlenseg, onmegtagadas megnyilvanulasara?
„1. És mikor feltekintett, látá, hogy a gazdagok hányják az ő ajándékaikat a perselybe.
2. Láta pedig egy szegény özvegy asszonyt is, hogy abba két fillért vete.
3. És monda: Igazán mondom néktek, hogy e szegény özvegy mindenkinél többet vete:
4. Mert mind ezek az ő fölöslegükből vetettek Istennek az ajándékokhoz: ez pedig az ő szegénységéből minden vagyonát, a mije volt, oda veté.”
Luk. 21,1–4
"Ez a mondat hazugsag."
Most igazat allitottam, vagy hazudtam ?
Szervusz
Az önzetlenség és önmegtagadás kiemelkedő példája Krisztus, ha olvasod az életrajzát a 4 evangéliumban, láthatod milyen sokféleképpen mutatta ki Ő ezeket a szép tulajdonságokat.
Szép napot: Zita
K.Zitus, papagajkent ismetelni valamit konnyu "olvasd az evangeliumokat stb..."
Sajat eletedbol tudsz mondani peldat, ha mar egyszer krisztusra hivatkozol ?!
A családommal ezt igyekezzük kimutatni. Pl. mikor utaztunk a gyülekezetbe lemondtunk a kényelmes utazásunkról(légkondis kocsi...) és vagy gyalog v. biciklivel mentünk, hogy idős és beteg személyeknek tudjunk segíteni eljutni oda.
vagy pl. hajnalba keltünk a testvéremmel és utaztunk 130 km, vonaton zötykölődve, hogy lelkileg és szellemileg támogassunk másokat, ugyanezt az utat tettük meg visszafele és éjszakába nyúlóan értünk haza.
Ezt az utat többször is megtettük, de a fizikai fáradság eltörpült, mivel boldogsággal töltött el az a tudat, hogy segítettünk másoknak :)
Bár nem tudom, miért tetted fel azt a kérdést, de remélem tudtam segíteni, és félreértés ne essék , még csak véletlenül se nagyképűségből írtam le ezeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!