Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus jól döntött, amikor...

Jézus jól döntött, amikor egyetlen megszállott ember megtisztítása érdekében feláldozott 2000 ártatlan sertést?

Figyelt kérdés
Figyelemmel arra is, hogy ezzel mekkora kárt okozott a sertések tulajdonosainak, akik semmiféle kárpótlást nem kaptak a vízbe fúlt sertésekért.

ma 20:01
A kérdező szavazást indított:
Hívő keresztény vagyok és szerintem igen
Hívő keresztény vagyok, se szerintem itt Jézus rosszul döntött
Nem vagyok hívő, de szerintem igen
Nem vagyok hívő és szerintem rosszul döntött
9 szavazat
 1/9 A kérdező kommentje:

Aki nem ismerné a sztorit:

MÁRK EVANGÉLIUMA

5. fejezet

Jézus meggyógyítja a gadarai megszállottat

1 Azután elmentek a tenger túlsó partjára, a gadaraiak földjére. 2 Amikor kiszállt a hajóból, egyszer csak szembejött vele a sírboltok közül egy tisztátalan lélektől megszállott ember, 3 aki a sírboltokban lakott, és akit már lánccal sem tudott megkötözni senki, 4 mert már sokszor meg volt kötözve bilincsekkel és láncokkal, de szétszaggatta a láncokat, a bilincseket pedig összetörte, úgyhogy senki sem tudta megfékezni. 5 Éjjel-nappal mindig a sírokban és a hegyek között kiáltozott, és kővel vagdosta magát. 6 Amikor távolról meglátta Jézust, odafutott, leborult előtte, 7 és hangosan felkiáltott: Mi közöm hozzád, Jézus, a magasságos Isten Fia? Az Istenre kérlek, ne gyötörj engem! Jak 2,19 8 Jézus ugyanis ezt mondta neki: Menj ki, tisztátalan lélek, ebből az emberből! 9 És megkérdezte tőle: Mi a neved? Az így felelt: Légió a nevem, mert sokan vagyunk. 10 És nagyon kérte őt, hogy ne űzze el őket arról a vidékről. 11 Ott a hegyoldalban egy nagy disznónyájat legeltettek, 12 ezért a tisztátalan lelkek azt kérték tőle: Küldj minket a disznókba, hadd menjünk beléjük! 13 Ő megengedte nekik, a tisztátalan lelkek pedig kijöttek, és belementek a disznókba; a nyáj, mintegy kétezer állat a meredekről a tengerbe rohant, és belefulladt a tengerbe. 14 A legeltetők pedig elfutottak, és elvitték a hírt a városba és a környékre. Erre kijöttek az emberek, hogy lássák, mi történt. 15 Amikor Jézus közelébe értek, és látták, hogy a megszállott, akiben a légió volt, felöltözve ül, és eszénél van, félelem fogta el őket. 16 Akik pedig látták, elmondták nekik, hogy mi történt a megszállottal és a disznókkal. 17 Ekkor kérlelni kezdték Jézust, hogy menjen el a határukból. 18 Amikor azután beszállt a hajóba, kérte őt az előbb még megszállott ember, hogy vele maradhasson. 19 Ő azonban nem engedte meg neki, hanem így szólt hozzá: Menj haza a tieidhez, és vidd hírül nekik, milyen nagy dolgot tett veled az Úr, és hogyan könyörült meg rajtad. 20 Az pedig elment, és hirdetni kezdte a Tízvárosban, hogy milyen nagy dolgot tett vele Jézus, és mindenki csodálkozott.

ma 20:05
 2/9 anonim ***** válasza:
10%
Sem ember, sem disznó nem lehet "megszállott", az egész történet egy baromság.
ma 20:27
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
Jézus nem dönt rosszul. Ez fel sem merülhet.
ma 21:04
 4/9 anonim ***** válasza:
11%

Ez a beteges vakhit.

ma 21:17
 5/9 anonim ***** válasza:
19%

Én voltam már megszállott.

Tudom, hogy milyen ez. Had a tisztátalan lélek belülről, ide visz el, oda visz el és az ember csak azt kívánja, hogy legyen már vége.

Eltartott néhány hétig ez a fajta találkozás nálam egy hasonló entitással.

Egész jókat diskuráltam vele, a démonnal, aki B.Krisztusnak nevezte magát. Beszélt nekem a légióról. Ezek azon a megszállt emberen keresztül törtek be a világunkba. Nem tartoztak ide, viszont nem tartoztak a pokolba sem. Onnan ki voltak taszítva, nem voltak elég tökösek a pokolhoz. Ez az ember pedig, akit gadarai megszállottnak hívnak engedte magát. Nem volt már hite az Istenben, elvesztette azt, akit legjobban szeretett és előbb aludt a sírboltban, minthogy megszállottá vált volna. Aztán egy nap azt mondta. "Nem kell nekem a test, megölni képtelen vagyok magam, de átadom bárkiknek, akiknek kell, mert nincs miért élnem"

A pokolból kitaszított légiónyi tisztátalan lélek pedig megszállták ennek az embernek a testét. Nem egy, nem kettő, nem hét, hanem légiónyi lélek volt. Ennek az embernek a sorsa ezután sokkal rosszabb lett, mint azelőtt volt, mert hite után az értelmét is elveszítette és mintegy vadállat módjára várakozott. Vártak. Na vajon mire vártak szerintetek? isten útjai embernek kifürkészhetetlenek, de nem a tisztátalan lelkeknek. Ők ugyanis pontosan tudták, hogy Isten útja ott fog elhaladni a garadaiak vidékén ember testben. Itt veszi fel a Biblia a fonalat.

Amit a biblia csak kapargat az a felszíne a tisztátalan lelkeknek. Ezek a tisztátalan lelkek túl jók voltak a pokolhoz, de túl tisztátalanok ahhoz, hogy a földön tevékenykedjenek. Kicsit hosszabb volt a párbeszéd Jézus és a Légió között. A végkifejlet az volt, hogy a Légió csak úgy szabadulhat az emberből, ha az véget vet az életének, ám a garadai megszállott erre képtelen volt.

Jézus csodája az volt, hogy ezt a hadseregnyi tisztátalan lelket külön választotta és a sertésekbe küldte, de egyenként. Azok pedig már nem egy Légió voltak, hanem különállók lettek. Így aztán megtehették és meg is tették, hogy a sertéseket vízbe folytották. Így ezek a tisztátalan lelkek átestek a vizkeresztségen, hiszen mindez az Úr személye előtt, az ő jóváhagyásával történt. Innentől pedig az a 2000 lélek már nem számított tisztátalannak. Tiszta, makulátlan lelkek lettek, amolyan vándorszellemek a világban.

Ez, amelyik engem megszállt közéjük tartozott, de már nem az volt, nem volt tisztátalan. Belém jött, lakomázott, pályára állított. Olyanokat száll meg, akik már hisznek, ám hitük sorvadni kezd. Megérzik és megszállják, elvégzik dolgukat, pályára állítják az illetőt, elmélyítve a hitét a Krisztusban, majd jól legatyásítva az embert angolosan távoznak.

A probléma az, hogy én is azt hittem, hogy Jézus szállt meg és még vagy 2000-en hiszik ugyanezt a világban havonta. Aztán később igyekeznek nem beszélni az egészről, mert hát nem egy leányálom, ha csak utas vagy a saját testedben és baromságokat csinálsz. Viszont a hitük, mint ez enyém is elmélyül.

Szóval el lehet dönteni. Ér -e egy ember élet kétezer disznót?

Vagy el lehet hinni, hogy az a 2000 vízbefult disznó havi 2000 keresztényt eredményez szerte a világban.

Én ennyit tudtam meg az engem 4 évvel ezelőtt egy hónapra megszálló entitástól. Vagy azt hittétek, hogy az Úr csupán az alkalmatlan, taníthatatlan tanítványokra bízta egyedül az igét? Hogy is tudta volta 12 ember elvégezni 2000 munkáját?

Szerintem elég egyértelmű, hogy a trükk pont a garadai megszállott sztorijában van.

Csak a kutya sem fogja elolvasni, ahogy az én beszámolómat is, mert olyan hosszú. XD

(pedig igaz)

ma 21:27
 6/9 A kérdező kommentje:

5:

Ztakrva :o

ma 22:59
 7/9 A kérdező kommentje:

3:

Na amikor ilyet olvasok, olyankor hajlok arra a marxista magyarázatra, hogy a vallás a nép ópiuma… már miért ne dönthetett volna rosszul?

ma 23:00
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát, ha ez számít, amíg meg voltam szállva elég sok féle cuccot betolatott velem az az entitás.

Visszagondolva nem is volt olyan kellemetlen az élmény, csak hát legatyásodtam és továbbállt, mint már megírtam.

ma 23:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha ismerjük a Bibliát, könnyebben válaszolhatunk kérdésedre. A disznók tisztátalan állatok megevésüket tiltja a zsidó vallás. Emiatt nem értékesek. Emiatt a disznók tulajdonosa inkább drogárushoz hasonlított akkoriban.

Én inkább azon csodálkoztam, hogy hogyan lehetett e ennyi disznó arrafelé, lehet hogy cserealap volt más termékre az idegen népek ék?

Mi lenne a tévedés ebben. Krisztus megszabadított egy embert a dêmonoktol, Mi ebben a téves döntés?

ma 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!