KZitus kérdése:
Miért nem tudják sokan szeretni Istent?
Figyelt kérdés
2013. szept. 7. 15:35
1/18 schocko válasza:
Az én szívem már Kungfu Pandáé...
2/18 anonim válasza:
Mert nem fizeti a benzint helyettem.
3/18 anonim válasza:
Mert az egyházak sokat torzítanak rajta,félelemmel,bűntudattal kapcsolják össze.Másrészt meg vannak,akik félnek magától a szeretettől is,tehát Istentől.félnek megnyílni,odaadóvá válni.
6/18 anonim válasza:
Mert a boldogságomért én vagyok a felelős, és nem tudok olyasmit szeretni, amit soha nem láttam, és soha nem tapasztaltam. Inkább fogom a családomat, a barátaimat, a páromat szeretni, mint egy olyan valamit, ami lehet, hogy nem is létezik.
7/18 anonim válasza:
Furcsa érv a 6osé. Az emberi érzelmeket sem lehet látni, amibe kapaszkodik, maximum elhinni, hogy a másik igazat mond és tényleg szeret.
8/18 anonim válasza:
Furcsa érv az utolsóé. Nekem elég a párom szemébe néznie, és tudom, hogy szeret. Vagy visszagondolni arra, amit a szüleim megtettek értem, és tudom, hogy szeretnek. És most jöhetnek a kifogások, hogy de nem is, az csak kötelesség, a barátom meg biztos más nővel csal a hátam mögött stb.
10/18 anonim válasza:
Róm 2;23. Ki a törvényben dicsekszel, a törvénynek megrontása által az Istent gyalázod-é?
24. Mert az Istennek neve miattatok káromoltatik a pogányok között, a mint meg van írva.
Mert a magukat keresztényeknek vallók sem olyan cselekedetekről tesznek bizonyságot, amilyet Krisztus tett. Azt mondják keresztények, és kiközösítőek, utálkozóak, személyválogatók, káromlók, felfuvalkodottak... Hogyan viszonyuljanak egy ilyen társasághoz, mert persze azt a kevés keresztényt, aki nem ilyen, talán észre sem veszik.
Istenben sem hisznek, hogyan szerethetnék azt, akiről meg vannak győződve, hogy nem is létezik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!