Mi alapján tudom, melyik az én utam? Hogyan találjam meg Istent?
A lényeg, hogy most nagyon összezavarodtam:
korábban évekig jártam keresztény gyülekezetbe, de ott, amikor váltás volt, úgy éreztem, hogy mennem kell. Nagyon le akarták kötni a szabadidőmet, abba is próbáltak beleszólni, hogy kikkel barátkozom, mondva, nehogy rossz társaságba keveredve rossz útra térjek.
Én nem bírtam ezt a kötöttséget. Ezért elhagytam a gyülekezetet. 1-1,5 évet töltöttem a "senki földjén". Nem akartam sehova sem tartozni. De ez sem volt jó, mert nem volt számomra egy belső "rendszer", "vonatkoztatási pont".
Majd a hinduizmus nézetei nagyon megfogtak:
Isten van, a Lélek az elsődleges, még vegetáriánus étrendre is áttértem. Ez más szempontból is jónak bizonyul mai napig.
Az eddig kialakult kép alapján a hinduizmus békésnek, lelkileg jobbnak tűnt számomra, olyan rendszert adott, amiről úgy éreztem, hogy az én utam.
De a napokban találtam ezt a videót, amin hindu radikálisok ölnek meg keresztényeket:
http://www.youtube.com/watch?v=9KSyBHNs3nI
Ez 180 fokot fordított bennem a hindukról kialakult képet illetően.
Tudom, hogy radikális csoportról szól a film, de akkor hol maradt a többi nem radikális hindu, akik az ahimsa elvét követik? Azok miért nem álltak a keresztények mellé?
Rendben, a keresztények is gyújtottak fel hindu templomokat és romboltak le hindu szobrokat, de az nem emberek életét vette el...
Most nagyon össze vagyok zavarodva.
Mit tegyek? Nincs fix pont számomra...olyan, mintha a nagy semmiben lennék.
Iszlám, buddhizmus, ateizmus, stb. kizárva.
"de az nem emberek életét vette el..."
El vagy nagyon tévedve.
A hinduizmus egy eléggé jó választás, ha vallást keresel.
Sokat nem tudok róla, de nem túl szigorú a nézeteit illetően, és nem ragaszkodik szentírásokhoz, tehát lehet saját nézeted a vallást illetően, amibe nem köt bele senki a valláson belül, szóval nagy szabadságot ad azzal kapcsolatban, hogy mit is hiszel hinduizmus alatt.
Szerintem ne hagyd ott, ha ennyit dobott az életeden.Amit írtál, az körülbelül olyan, mintha valaki azért hagyná ott a kereszténységet, mert az antitrinitáriusok felkeltek a királyi hatalom ellen és halomszámra öltek mindenkit(ráadásul vallástól függetlenül).
Szerintem ez ne befolyásoljon téged.
de Istent nem kell megkeresni, nem bújt el, mindenhol ott van
ez így végtelenül egyszerűvé teszi a vele való kapcsolattartást
beszélgess vele, majd Ő elmondja ami a te utad az életbe
miért kell mindent túlbonyolítani?
Vallást kereshetsz, és követhetsz, de ha egy gyülekezetben nem tudott Isten megérinteni, hogy meg legyél róla győződve, ki is Ő, akkor valami nagy baj lehetett vagy veled, vagy azzal a közösséggel, ahová jártál.
hova jártál? ahogy leírtad, egy full törvénykező banda lehetett!
Még ha valaki keresztényként Istent megismerve is valamin kiakad, esetleg gyülekezeen belüli visszásságoktól, akkor sme keveredik hamis istenekhez, azaz gonosz sátáni nagyalokhoz az Élő, Teremtő Isten helyett aki meghalt érte.
János Evangéliuma:15:13 Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.
Úgy hívják az ilyet, hogy propagandafilm.
Mindenki arra törekszik, hogy befolyásoljon, a saját szájíze szerint. Az ilyen embertársakat bántalmazó emberek nem igazán vallásosak, ez biztos. Semmibe veszik az ahimszá tanát. Az igazi tanítás nem ezt tanítja! A hinduizmusnak több ezer ága van.
Az igazi ahimszá azt tanítja, hogy ne árts egy másik élőlénynek, ha csak annyira tartana ez, hogy ne kövess el vele szembe olyan dolgokat, amiket te sem szeretnél másoktól, akkor egy csoda lenne ez az élet! Legalábbis nagyobb esély lenne kikerülni a szamszárából.
Olvastad amúgy a Bhagavad-Gítát? Szerinted miről szól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!