Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Változtattátok már meg a...

Változtattátok már meg a vallásotok/nézetetek a hitről más ember véleménye alapján?

Figyelt kérdés

A kérdés adott: arra vagyok a kiváncsi hogy filmek, zenék, gyk.hu, könyvek, személyes beszélgetések stb. hatottak e már rátok úgy hogy a véleményetek csaknem 180 fokos fordulatot vett?

Biztos nem csak én vettem észre hogy ebben a témában a vitázók véleménye nincs hatással egymásra. Vajon ez csak a gyakorin van így vagy ez a sok egymásnak ellentmondó nézet tényleg ennyire kikezdhetetlen?

Ha volt konkrét mondat ami szöget ütött a fejetekben arra is kíváncsi lennék.

2013. jún. 2. 22:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
67%
Igen, többször is. Én mindig annak hiszek, akivel utoljára beszéltem.
2013. jún. 2. 22:40
 2/15 anonim ***** válasza:
72%
Nem. Egy-egy beszélgetés hatására esetleg jobban megértettem őket, de az elmúlt 20-25 évben nem változtattam a nézeteim fő irányán.
2013. jún. 2. 22:51
 3/15 anonim ***** válasza:
34%

Nem változtattam és soha nem is fogok, amíg élek (nincs is nagyon mire a saját nézeteimen kívül, amit el tudnék sajátítani szabad akaratból).

Egyébként sem változni szoktam, hanem fejlődni inkább.

Hiszen elsődlegesen eszmékben hiszek.

Na jó katolikusnak lettem nevelve, de azért nem vallom magam annak, mert ahogy nőttem rájöttem, hogy sok mindennek nincs értelme. Kizárólag a minimumnak, ami végül is a maximum.

Ahogy nő az ember úgy, egyre okosabb lesz, egyre megértőbb, tájékozottabb (jobb esetben).

Aki nincs ellenem velem van:)

Ne aggódj, viszont létezik olyan aki 10x is választ vallást akár gyökeresen mást, mint az előző(természetesen a régi általában utána vagy ellenség lesz vagy el kell felejteni a múltat :D )

Pedig a múltat nem lehet kitörölni...

2013. jún. 2. 23:05
 4/15 anonim ***** válasza:
77%
Igen. Ennek köszönhető a megtérésem.
2013. jún. 2. 23:05
 5/15 anonim ***** válasza:
Ebben a témában semilyen duma sem befolyásol.
2013. jún. 2. 23:06
 6/15 anonim ***** válasza:
Igen, a saját hitemben megerősítettek a másfajta hívők, vallásosok.
2013. jún. 2. 23:52
 7/15 anonim ***** válasza:
38%

Inkább azt mondanám, hogy felébresztett az Úr néhány szolgáján keresztül.

Sajnos, ha bekerül valaki egy keresztény gyülekezetbe, nem Krisztushoz fogják az illetőt vezetni, hanem a saját egyházukhoz. Elkezdi hallgatni a tanításokat, és az illető nem Krisztusra fogja felépíteni az életét, hanem azokra, amiket a tanítóik mondanak neki. Lenyűgözi őt a vezetőjük, pásztoruk bölcsessége, Biblia-ismerete, és egy idő után mindent elhisz neki, amit tanítanak.

Persze, a Biblia az alap - gondolja, mert a Bibliából tanítanak neki. Csak nem mer elgondolkozni azon, hogy a többi keresztény egyházban is a Bibliából tanítanak az övével szöges ellentétben álló dolgokat. A hívők nem Krisztusban hisznek, hanem a tanítóikban! A tanítóikban bíznak, hogy ők az igazságot hirdetik nekik. Nem is lehet őket ebből kimozdítani, hiszen az egész hitük összeomlana, ha be kéne látniuk, hogy hazugságokat hirdettek neki! Az egyházukat, és az egyházuk tanításait egy idő után elkezdik bálványozni, és ezt a bálványukat nagyon nehéz tőlük elvenni.

Isten ezt mondta Jézusról: "Ez az Én szerelmes Fiam, Őt hallgassátok!". Ezt ma egyetlen egy egyházban se hirdetik! Ehelyett ezt mondják:

"Gyere HOZZÁNK, és hallgasd a MI pásztorunkat"

"Gyere HOZZÁNK, a MIÉNK a legjobb gyülekezet"

"Gyere HOZZÁNK, mi tanítjuk legjobban Isten Igéjét"

"Gyere HOZZÁNK, mi tartjuk meg a legjobban Isten törvényét"

"Gyere HOZZÁNK, itt van NÁLUNK Isten jelenléte"

Úgy csinálnak, mintha a saját egyházuk lenne Krisztus, és ha nem megy valaki oda, akkor nem lehet Istennel kapcsolata! Azt gondolják, hogy a gyülekezetükbe kell az embereket begyűjteniük, hogy Istennel kapcsolata legyen az illetőnek, mintha a gyülekezet lenne az Isten.

Még senkitől se hallottam, hogy azt mondta volna egy hívőnek, hogy "figyelj, van egy másik felekezet az otthonodhoz jóval közelebb, menj oda". Nem, "ha te Istennek akarsz kapcsolatban lenni, akkor hozzál áldozatokat és gyere HOZZÁNK..."

Nem fogják soha azt mondani a hívőknek:

"Már évek óta ide jártok a gyülekezetbe. Nem kell minden hétvégén itt ülnötök, ismeritek már az Urat, menjetek, és tegyétek azt, ahogyan Ő vezet titeket. Gyerek akkor, amikor Ő mondja, hogy gyertek, tegyétek azt, amit Ő mond nektek. Az Úrhoz vezettelek titeket, kenetetek van a Szenttől, már nincs szükségetek arra, hogy én tanítsalak titeket."

Nem fognak ilyet mondani, mert ez nem érdekük. És valójában soha sem vezették a hívőket Krisztushoz, és nincs a hívőknek kenetük. Saját magukhoz láncolták őket. A bolond szüzek meg hétről-hétre eljárnak az árusokhoz, de az az olaj, amit ott kapnak, kevés lesz...

"Ez az Én szerelmes Fiam, ŐT HALLGASSÁTOK!"

Akinek van füle, az hallja meg!

Isten áldjon!

2013. jún. 3. 01:12
 8/15 anonim ***** válasza:
82%
Én egy kis buzgómócsing keresztény voltam fiatal koromban, de amikor elkezdtem olvasni a bibliát, rájöttem, hogy milyen sületlenségekről is van szó. Az egész egy erőltetett, félig összecsapott mű.
2013. jún. 3. 07:59
 9/15 anonim válasza:

Margó válasza: Tulajdonképpen "minden" más ember véleménye: a film, a könyv, a beszélgetés. Én csak azt tudom mondani, hogy az igazi vallások - szinte - mindegyike egy dolgot képvisel. Valaki teremtette a világot, minket is, és szereti a teremtményeit, segíteni akar nekik, hogy a legjobban éljék itt a földön az életüket. Erről szól a megváltás - hogy az elkövetett bűneinket eltörli. Csak azt tudom mondani, ha valaki HISZ, ha hisz a "Szellemben"- a teremtőben, és rábízza az életét, minden nap kapcsolatban van vele, akkor óriási segítséget kap a mindennapjaiban.

Én egyszer úgy el voltam keseredve, hogy nem vagyok képes kijönni az adósságokból, hogy szeretnék elmenni dolgozni, hogy szeretném megtanulni a számítógép kezelését, valamint szeretnék angolt tanulni - de egyszerűen semmi nem sikerült.

Akkor - végső elkeseredésemben - átadtam ezeket a "problémáimat" Istennek (te hívhatod bárhogy)- MONDTAM, HOGY ÉN MÁR MINDENT MEGPRÓBÁLTAM, MÁR NEM MEGY, KÉREM, HOGY SEGÍTSEN - és néhány hónapon belül minden vágyam valóra vált. Megtaláltak egy munkával (nem én kerestem), elvégeztem a számítógépes sulit, és angolul kezdtem tanulni - és közben olyan jó munkahelyem LETT - ahol még a nyelvtanuláshoz is "hozzájárultak". Hát ennyi! Én sem hittem volna, pedig engem is vallásosnak neveltek - de ez többről szól. Szabad elmondani a problémát a Szellemnek, szabad kérni a segítségét és szabad (illetve nagyon jó) ha mindennap beszélgetünk Vele. - És ez egy "más ember véleménye" - DE BÁR HAMARABB MEGTUDTAM VOLNA, AKKOR AZ ÉLETEM SOKKAL KÖNNYEBB LETT VOLNA.

2013. jún. 3. 11:03
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom szabad e ide írnom,végül is elég tág teret hagytál a válaszolók spektrumán,tehát vallásostól ateistáig terjed.

Én 180 fokosan soha nem változtattam meg a véleményem.Mindig is kétkedtem a vallásokkal,és misztikumokkal szemben.Ezt nevezhetjük agnosztikusságnak is.Viszont most már teljesen meg vagyok győződve ezek nem létéről (az oldalon garázdálkodó piros kéz manónak üzenem:Nem azt mondtam hogy nem létezik semmi sem,hanem hogy SZÁMOMRA nem létezik)

Nagyjából ez a mondat (nem épp mondat hanem idézet) lehetett az egyik legmeghatározóbb a véleményem alakulásában:"A matematikát, ha helyesen fogjuk fel, nemcsak igazság, hanem egyszersmind magasrendű szépség is jellemzi: hideg és szigorú, a szobrászatéhoz hasonló szépség, mely nem fordul gyöngébb természetünk egyetlen részéhez sem, s amely nélkülözi a festészet és a zene elkápráztató kellékeit, viszont fenségesen tiszta, és oly szigorú tökélyre képes, amilyent csak a legnagyobb művészet tud felmutatni."

Bertrand Russell

Szóval én ezt inkább olyan 90 fokos változásnak mondanám ,ahol a bizonytalan személyből,a kételkedő,és sok dolgot egyenesen tagadó személybe fordultam át.

Egy szkeptikus voltam

2013. jún. 3. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!