Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szentháromság. Hiszed, hogy...

Szentháromság. Hiszed, hogy Isten lehet három személy egyszerre?

Figyelt kérdés

Ne haragudjatok,de én egy dolgot nem tudok megérteni.

Református családban nevelkedtem hiszek a Szentháromságban mert úgy voltam nevelve vallási téren.

Ezt hallok, azt olvasok és már a "téboly" határán vagyok ami a kérdést illeti mert az egész egyszerre a feje tetejére fordult.

Néhányan azt mondják,hogy nincs Szentháromság mert az csak a katolikus egyház "rögeszméje".

Rendbe van ezt el is hinném,de felmerült bennem az a kérdés,hogy milyen oka volt a katolikus egyháznak,hogy ezt tegye? Mi volt a terve azzal,hogy a jó népnek beadja a szentháromság "mesét"?

Ezzel semmit nem nyert! Még akkor sem ha figyelembe vesszük a pogány keresztény összeolvadását.

Nem! Nincs! Semmi haszna belőle!

Miért van ez az eltérés a vallások közt?

2013. szept. 28. 21:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
46%

" Egy mindenhatót,hogy tudsz elképzelni!? Sehogy!

Akkor szerinted(tek)nem lehet 3 személy ISTEN? Istenről beszélünk és nem akárkiről."

Már írtam az előző kommentemben, hogy a mai felekezetek háromsága sem azt tanítja, hogy Isten és Jézus egy személyek, félre ne értsd, én mind a két háromság tant elvetem, csak gondoltam leírom.

Amúgy nem értem miért nem elég egyeseknek a Biblia színtiszta igazsága, miért kell filozofálgatni olyanokon, hogy Jézus és Isten ugyanaz a személy, mikor az egész Bibliai tanítás ennek szöges ellentéte!

2013. szept. 30. 19:48
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

Nem hiszem a háromságtant, mégpedig azért, mert ellentmond a Bibliának.

Általában a János 17:21-et szokták felhozni bizonyítékként, hogy alátámasztják a háromságtant. Viszont aki kicsit is logikusan gondolkodik, az észre veszi, hogy ez a vers pont hogy megcáfolja. Leírom miért:

János 17:21 "Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ŐK IS EGYEK LEGYENEK MI BENNÜNK: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem. "

Ha szó szerint értjük, Jézus minden tanítványa egyenlő vele és Istennel. Ez természetesen lehetetlen.

Jézus itt inkább arról beszélt, hogy egy akaraton vannak, illetve szoros kapcsolatban vannak. Ezt támasztja alá a következő Bibliavers is:

Galátziabeliekhez írt levél 3. rész 28. "Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan EGYEK vagytok a Krisztus Jézusban. "

A másik dolog, hogy Krisztusunk megfeszítése előtt imádkozott. Kihez? Magához? Nem! Atyjának szólította, akihez imádkozott.

Rengeteg vers leírj feketén-fehéren, hogy Jézus az Isten Fia, nem pedig egy háromság része. Például ez is:

1János 4:15. "A ki vallja, hogy Jézus az Istennek Fia, az Isten megmarad abban, és ő is az Istenben. "

Hogy mit nyertek ezzel a hamis tanítással?

"Még akkor sem ha figyelembe vesszük a pogány keresztény összeolvadását. "

De. Pontosan ezzel nyertek. Ha keresztes háborúkat is képesek voltak csinálni, számtalan ártatlan embert képesek voltak megölni, ha nem akartak "keresztények" lenni, akkor csak van valami hasznuk. Nem is nehéz rájönni, hogy mik ezek a hasznok...

2013. szept. 30. 21:51
 13/16 A kérdező kommentje:

Lehet igazataok van.

De még mindig van egy megválaszolatlan kérdés.

Én nem tudom elképzelni Istent,hogy megharagudna azért ha valaki imádja a fiát.

Hisz Ő maga jelenti ki,hogy ,,SZERETETT FIAM..,, Meg hogy minden hatalom az övé.

Szerintetek megbüntet Isten azért mert imádom a saját egyszülött fiát?

2013. szept. 30. 22:14
 14/16 anonim ***** válasza:
23%

Kedves kérdező!

A Bibliában az "imádatnak" fordított szó gyakran csak egy magas rangú személy előtti tiszteletet (meghajlás, leeborulás formájában) jelent, melyet az apostolok is alkalmaztak uralkodók előtt.

Igen, a háromság hívők gyakran szokták az "imádatnak" fordított bibliai kifejezés Írásellenes magyarázgatására

alapoztni a hamis érveiket, de ne hagyd, hogy ez megtévesszen téged!

Mutatok erre példát, hát ha így könnyebben megérted:

A ZSIDÓK 1:6. verse bizonyos fordításokban így hangzik: „Imádja őt [Jézust] az Isten minden angyala!” (Ökumenikus fordítás, Katolikus fordítás). Pál apostol valószínűleg a Septuaginta fordítást idézte, amely szerint a Zsoltárok 97:7-ben ez áll „Imádjátok Őt [Istent] mind ti, angyalai” (C. Thomson).

A Zsidók 1:6-ban az „imádja” kifejezéssel fordított görög pro‧sky‧ne′o szót a Zsoltárok 97:7. versében a Septuaginta fordítás a héber sha‧chah′ kifejezéssel adja

vissza, ami azt jelenti: „meghajolni [leborulni].” Az emberek iránti tisztelet elfogadható megnyilvánulása lehet ez (1Mózes 23:7; 1Sámuel 24:8 [24:9, Károli];

2Királyok 2:15). De az igaz Istennek bemutatott imádatra, vagy hamis isteneknek helytelenül bemutatott imádatra is vonatkozhat (2Mózes 23:24; 24:1; 34:14; 5Mózes 8:19).

A Jézusnak címzett pro‧sky‧ne′o rendszerint a királyoknak és más személyeknek bemutatott hódolatnak felel meg. (Vö. a Máté 2:2, 8; 8:2; 9:18; 15:25; 20:20. verset az 1Sámuel 25:23, 24; 2Sámuel 14:4–7; 1Királyok 1:16; 2Királyok 4:36, 37. verssel.) Gyakran

nyilvánvaló, hogy a hódolatot Jézusnak nem mint Istennek mutatják be, hanem mint „Isten Fiá”-nak, vagy a messiási „Emberfiá”-nak (Máté 14:32, 33; Lukács 24:50–52; János 9:35, 38).

A Zsidók 1:6-os verse Jézusnak, Isten alatt betöltött állására utal (Filippi 2:9–11). Az itt használt pro‧sky‧ne 'o szót a különböző fordítások ’boruljanak le a lába elé’ (Csia fordítás), vagy ’hódoljanak neki’ (Új Világ fordítás) kifejezésekkel fordítják. Ha valaki szívesebben használja az „imádni” kifejezést, nos, ez

az imádat viszonylagos, mert Jézus ezt mondta Sátánnak: „Jehovát, a te Istenedet imádd [a pro‧sky‧ne ′o szó egyik formája], és csak neki végezz szent szolgálatot!” (Máté 4:8–10).

Bár a Zsoltárok 97:7. versét, amely az Isten imádatáról szól Pál a Zsidók 1:6-ban Jézusra alkalmazza, Pál mégis rámutatott, hogy Jézus „az ő [Isten] dicsőségének a visszatükröződése és lényének pontos képmása” (Zsidók 1:1–3). Így az angyalok által az Isten Fiának bemutatott bárminemű „imádat” viszonylagos, és Jézuson keresztül Jehovának szól.

Remélem tudtam segíteni.

2013. okt. 2. 20:36
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Kedves kérdező. A Filippi 2:5-11 világosan leírja ki a hatalmasabb. Csak AZ TUD hatalmat adni valakinek akinek több van, Jézus sohasem akart egyenrangú lenni az Atyjával. Üdv-
2013. okt. 29. 20:41
 16/16 anonim ***** válasza:
9%

Ez a víz, jég, pára elmélet egy helyen bukik meg. Hogy amíg atya, addig nem létezhet fiú meg szentlélek. Amíg fiú, addig nem létezhet szentlélek, meg atya. És amíg szentlélek, addig nem létezhet fiú és atya. Hisz ha isten egy, de háromféleképpen tud megjelenni, akkor is egyszerre max egy lehetne, nem?

Hisz ha van egy kiló jeged és elkezded melegíteni, igaz, hogy lesz vized, meg párád, de a tömegük fordított arányosan változik. Tehát, ha elpárologtatok fél kilót, akkor már csak fél kiló jég marad.

2013. okt. 30. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!