Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi van akkor, ha rosszul...

Mi van akkor, ha rosszul választunk?

Figyelt kérdés
Azt mondják,hogy a házasság szent és sérthetetlen és amit Isten egybekötött ember szét ne válassza. De mi van akkor,ha rossz emberrel kötöttük össze az életünket és alapítottunk családot? Erre mit mond Isten,a Biblia?

2013. szept. 25. 20:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Amit az első mondatod:D Látom vág az eszed.
2013. szept. 25. 20:16
 2/18 anonim ***** válasza:

Azt, hogy béküljetek ki.

Amennyiben nagy rossz emberrel, ő már régen meg kellett volna kövezni.

A legjobb ha elváltok, ha életekről van már szó.

2013. szept. 25. 20:18
 3/18 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Mit jelent a rossz és valójában ki választotta a társát?

Lehet, hogy amit te rosszként értékelsz az valójában kihúz abból a pangásból, amiben elmerülni igyekszel.

2013. szept. 25. 20:24
 4/18 anonim ***** válasza:
Nem mondja, hogy kövezés. Régen az volt a szokás, de nem a Biblia mondja.
2013. szept. 25. 20:25
 5/18 A kérdező kommentje:

" Mit jelent a rossz és valójában ki választotta a társát? "

nincs már szerelem (az egyik félnél legalább is),megcsalás(ok),sűrűn előforduló problémák. Gondolom mindkét fél ha egyszer házasság lett belőle. De közbe szólt a gyerek jövetele is.

2013. szept. 25. 21:05
 6/18 anonim ***** válasza:

És hogy lesz rosszabb a gyereknek?

Apával vagy apa nélkül vagy saját maga nélkül?

2013. szept. 25. 21:08
 7/18 anonim ***** válasza:

Nos, én így látom a rossz házasságot:

A szerelem elmúlt, és nem alakult át szeretetté. A férj és a feleség bizalmatlan egymással szemben, ebből adódóan féltékenyek, és sokat veszekednek. Lehet alkohol, cigaretta, vagy egy szekta is a dologban, ami tönkreteszi a békét. A gyerek jövetelének nem lenne szabad közbeszólnia, hiszen attól lesz család.

A katolikus egyház megértést, szeretetet, béketűrést, és sok imát ajánl. Én ezért nem vagyok már férjnél; nem akarok elhamarkodottan választani.

2013. szept. 25. 21:19
 8/18 A kérdező kommentje:

saját maga nélkül?

Valamilyen szinten szeretheti a feleséget bár ha már (többször) megcsalta nem vagyok benne olyan biztos. És állítólag csak a gyerek miatt vannak együtt. És gondolom bizalmatlanság csak van az asszonyban a megcsalás miatt. Amiről tud.

A gyerek jövetelére azt értettem,hogy mikor egybekeltek a gyerek már úton volt.

2013. szept. 25. 21:33
 9/18 anonim ***** válasza:

Mondjuk a megcsalás a Biblia szerint is válóok.

Mondom nektek, hogy aki elbocsátja feleségét - a paráznaság esetét kivéve -, és mást vesz feleségül, az házasságtörő.Máté19:9

2013. szept. 25. 22:48
 10/18 anonim ***** válasza:

Szia!

A házasság egy szeretet-szövetség. Két ember összeköti az életét, bizonyos feltételek mellett.

A megcsalást a Szentírás is "házasságtörésnek", ill paráznaságnak nevezi. A házasságtörés pedig egyértelmű válóok, Jézus szavai szerint is: "Én pedig azt mondom néktek: Valaki elbocsátja feleségét, paráznaság okán kívül, paráznává teszi azt; és aki elbocsátott asszonyt veszen el, paráználkodik." (Máté ev. 5:32).

Üdv. Péter

2013. szept. 26. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!