Mi van akkor, ha rosszul választunk?
Azt, hogy béküljetek ki.
Amennyiben nagy rossz emberrel, ő már régen meg kellett volna kövezni.
A legjobb ha elváltok, ha életekről van már szó.
Szia!
Mit jelent a rossz és valójában ki választotta a társát?
Lehet, hogy amit te rosszként értékelsz az valójában kihúz abból a pangásból, amiben elmerülni igyekszel.
" Mit jelent a rossz és valójában ki választotta a társát? "
nincs már szerelem (az egyik félnél legalább is),megcsalás(ok),sűrűn előforduló problémák. Gondolom mindkét fél ha egyszer házasság lett belőle. De közbe szólt a gyerek jövetele is.
És hogy lesz rosszabb a gyereknek?
Apával vagy apa nélkül vagy saját maga nélkül?
Nos, én így látom a rossz házasságot:
A szerelem elmúlt, és nem alakult át szeretetté. A férj és a feleség bizalmatlan egymással szemben, ebből adódóan féltékenyek, és sokat veszekednek. Lehet alkohol, cigaretta, vagy egy szekta is a dologban, ami tönkreteszi a békét. A gyerek jövetelének nem lenne szabad közbeszólnia, hiszen attól lesz család.
A katolikus egyház megértést, szeretetet, béketűrést, és sok imát ajánl. Én ezért nem vagyok már férjnél; nem akarok elhamarkodottan választani.
saját maga nélkül?
Valamilyen szinten szeretheti a feleséget bár ha már (többször) megcsalta nem vagyok benne olyan biztos. És állítólag csak a gyerek miatt vannak együtt. És gondolom bizalmatlanság csak van az asszonyban a megcsalás miatt. Amiről tud.
A gyerek jövetelére azt értettem,hogy mikor egybekeltek a gyerek már úton volt.
Mondjuk a megcsalás a Biblia szerint is válóok.
Mondom nektek, hogy aki elbocsátja feleségét - a paráznaság esetét kivéve -, és mást vesz feleségül, az házasságtörő.Máté19:9
Szia!
A házasság egy szeretet-szövetség. Két ember összeköti az életét, bizonyos feltételek mellett.
A megcsalást a Szentírás is "házasságtörésnek", ill paráznaságnak nevezi. A házasságtörés pedig egyértelmű válóok, Jézus szavai szerint is: "Én pedig azt mondom néktek: Valaki elbocsátja feleségét, paráznaság okán kívül, paráznává teszi azt; és aki elbocsátott asszonyt veszen el, paráználkodik." (Máté ev. 5:32).
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!