Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért engedi meg Isten a...

Miért engedi meg Isten a szenvedést egy aktív keresztyény életében?

Figyelt kérdés

Én nagyon szeretem Istent, amióta megtértem próbálok érte élni, valóságos kapcsolatom van vele, átformálta az életemet.

Járok gyülekezetbe, szolgálat vezető vagyok és tényleg próbálok mindent bele adni, imádkozni, Bibilát olvasni de szokszor persze nehezen megy.

De az elmúlt időszak teljes kudarc volt számomra, elvesztettem mindent ami számomra fontos volt ebben a világban. Sokszor gondolkoztam azon, hogy nekem nem tervezett jót Isten az életemre...

És persze imádkoztam sokat, hol sírva, hol kiabálva... minden nap könyörögtem hogy hozza helyre Isten az életemet, minden nap fél éven keresztül... Rengeteg igét kaptam hogy "tartsak ki, imádkozzak"... és tudjátok hova jutottam el fél év alatt? Oda hogy sokkal, de sokkal rosszabb a helyzet mint fél évvel ezelőtt.

Engem miért nem szeret Isten? Mit csináltam rosszul? Én nem akarom otthagyni a gyülekezetet, nagyon nagy érték amit onnan kapok, és akarok hinni... de már alig tudok. Miért bánt engem Isten? Mit tettem?!

Most már hiába imádkozok, már úgy is helyrehozhatatlan ami történt... Isten azt ígérte hogy majd boldog leszek, de szerintem csak hazugság volt...

2013. szept. 22. 21:54
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Isten nem egy kólaautomata. Nem úgy működik, hogy bedobod a pénzt (a jó cselekedeteidet), aztán várod, hogy megkapd a kólát (jó életet). Nem lehet Istent ilyen lépéskényszerbe hozni. Ő jobban tudja, mi a terve veled. Lehet, jelenlegi helyzetedből később profitálni fogsz. Sosem tudhatod, mi miért van. Egyszerűen csak bízz, és a legvégén nem marad el a jutalom.
2013. szept. 23. 23:13
 22/28 anonim ***** válasza:

"és a legvégén nem marad el a jutalom."

Ja, ja. Majd a halálod után.

Királylány, hány éves vagy?

2013. szept. 24. 00:30
 23/28 anonim ***** válasza:

Gondolom valamelyik keresztyén siekrteológiát hirdető gyülekezetbe jársz akik szerint a hívő ember mindig egészséges, gazdag, boldog stb... lesz. Ha nem így van ott a hibás csak te lehetsz mert bűn van az életedben, gyenge vagy, nincs hited stb... Ezzel csak annyi a baj, hogy a Biblia nem tanít ilyet és e miatt sokan csalódnak vagy magukat okolják mikor szembe találkoznak a valósággal. Mint most te is. Tanulmányozd a Bibliát és kérd Istent, hogy Ő magyarázza meg neked, ő mutassa meg mi van ilyenkor. Emberileg ezekre nehéz választ adni, ezt neked kell megharcolni ami nem könnyű.

Csak bátorításul: Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem. Zsoltárok 23:4

Isten segítsen, hogy még a legsötétebb helyzetben is megtaláld őt.

2013. szept. 24. 07:24
 24/28 anonim ***** válasza:
Hogy ne légy elbizakodott, ne a Te önző éned uralkodjon benned, hanem Isten akarata. Ne a világ legyen fontos, hanem amit a Bibliából megismertél Isten szava legyen fontos. Szenvedést, ha megengedi Isten, az a javunkra van. Sajnos mi emberek csak a szenvedés által keressük Isten szeretetét. Ha minden földi jó megadatott nekünk, akkor eltávolodunk Istentől, Isten szeretetétől az is aki mélyen hisz Istenben, ő is. Sajnos elcsábulunk!
2013. szept. 24. 13:45
 25/28 anonim ***** válasza:

Hol vagy kérdező?

Már nem érdekel a válasz?

2013. szept. 24. 14:01
 26/28 anonim ***** válasza:
Mert isten sem sátán nem létezik! Ébredjetek már fel!
2013. szept. 24. 21:45
 27/28 anonim ***** válasza:
És téged ugyan miért zavar, hogy mi hiszünk ebben?
2013. szept. 24. 23:25
 28/28 anonim ***** válasza:

Nem attól lesz kevesebb szenvedés az életedben, mert egyházi tag vagy, és gyakorlod az egyház által előírtakat.

Azért szenvedsz, mert nem úgy haladsz az életedben, mint ahogy az a sorsodban elő van írva. Nem tanultál meg bizonyos dolgokat. Szerintem.

2013. szept. 30. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!