Miért engedi meg Isten a szenvedést egy aktív keresztyény életében?
Én nagyon szeretem Istent, amióta megtértem próbálok érte élni, valóságos kapcsolatom van vele, átformálta az életemet.
Járok gyülekezetbe, szolgálat vezető vagyok és tényleg próbálok mindent bele adni, imádkozni, Bibilát olvasni de szokszor persze nehezen megy.
De az elmúlt időszak teljes kudarc volt számomra, elvesztettem mindent ami számomra fontos volt ebben a világban. Sokszor gondolkoztam azon, hogy nekem nem tervezett jót Isten az életemre...
És persze imádkoztam sokat, hol sírva, hol kiabálva... minden nap könyörögtem hogy hozza helyre Isten az életemet, minden nap fél éven keresztül... Rengeteg igét kaptam hogy "tartsak ki, imádkozzak"... és tudjátok hova jutottam el fél év alatt? Oda hogy sokkal, de sokkal rosszabb a helyzet mint fél évvel ezelőtt.
Engem miért nem szeret Isten? Mit csináltam rosszul? Én nem akarom otthagyni a gyülekezetet, nagyon nagy érték amit onnan kapok, és akarok hinni... de már alig tudok. Miért bánt engem Isten? Mit tettem?!
Most már hiába imádkozok, már úgy is helyrehozhatatlan ami történt... Isten azt ígérte hogy majd boldog leszek, de szerintem csak hazugság volt...
Én nem vagyok gyakorló keresztény de az ehhez hasonló válaszokra még én is tudom a választ.
Isten szabad akaratot adott, mindenki azt csinál amit akar, senkinek nem szól bele az életébe, és senki elől sem fogja fel a golyót csak azért mert gyülekezetbe jár.
Ábrahám példatörténetét tudnám neked felhozni, de nem értem hogy te ezt gyakorló szolgálat vezetőként miért nem tudod, amikor én mint mezei halandó igen.
Szerintem mélyebben kéne elmerülnöd a tanításokban, és megérteni a mélyebb üzeneteteket, nem csak a felszínesen a külsőségeknek élni.
A hit próbája ez.
Kérjetek és megadatik.
Ember bízva bízzál és küzdj.
Kedves kérdező!
Mit szólna Jób ha most olvasná soraidat?
Isten ígér valahol a Bibliában jólétet,gazdagságot,egészséget,stb a követői életében?
Jézus mond valahol olyant,hogy gazdag leszel,egészséges leszel csak hirdesd az evangéliumot?
Gondoltál már arra,hogy próbára teszi hitedet,kitartásodat,akaratodat?
Gondolkodj el ezen és ha már azt mondod,hogy hívő vagy akkor bízz Istenben mert hidd el soha nem fog elhagyni bármilyen nyomorult is legyen a sorsod.
Remélem sikerülni fog!
Kételkedsz abban hogy Isten szeret?
Ne is haragudj de milyen felekezethez tartozol te ahol ilyen gyenge hittel szolgálat vezető lehetsz?
Egy friss tagnak még rendben hogy gyenge a hite, de egy tisztség betöltőtől azért már elvárnák annyit hogy tudja Isten és Jézus felfoghatatlanul szeret minket.
Megfeddi az Úr, akit szeret.
Nem ismerem az életed, de magamból kiindulva átmentem sok mindenen és voltak rossz döntéseim, de sosem voltam cserben hagyva, egyszerűen nekünk fogalmunk sincs, hogy mi miért történik addig, míg teljesen össze nem áll a kép. Tudom. Átéltem. Akkor és ott iszonyú volt, ma pedig megköszönöm, hogy átélhettem. Olvasd a Bibliát tovább és ne add fel se a hitet, se a reményt. Szeret az Úr, még akkor is, ha te nem szereted eléggé, vagy megfelelően.
Mi történt veled kedves kérdező?:(
Mi bánt, mit veszítettél el?
A Bibliában egy szó nincs arról, hogy itt, a Földön bármit is kapnál.
A jutalmad - ha lesz - akkor majd a túlvilágon.
Addig meg az van, amit magadnak megoldasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!