Miért engedi meg Isten a szenvedést egy aktív keresztyény életében?
Én nagyon szeretem Istent, amióta megtértem próbálok érte élni, valóságos kapcsolatom van vele, átformálta az életemet.
Járok gyülekezetbe, szolgálat vezető vagyok és tényleg próbálok mindent bele adni, imádkozni, Bibilát olvasni de szokszor persze nehezen megy.
De az elmúlt időszak teljes kudarc volt számomra, elvesztettem mindent ami számomra fontos volt ebben a világban. Sokszor gondolkoztam azon, hogy nekem nem tervezett jót Isten az életemre...
És persze imádkoztam sokat, hol sírva, hol kiabálva... minden nap könyörögtem hogy hozza helyre Isten az életemet, minden nap fél éven keresztül... Rengeteg igét kaptam hogy "tartsak ki, imádkozzak"... és tudjátok hova jutottam el fél év alatt? Oda hogy sokkal, de sokkal rosszabb a helyzet mint fél évvel ezelőtt.
Engem miért nem szeret Isten? Mit csináltam rosszul? Én nem akarom otthagyni a gyülekezetet, nagyon nagy érték amit onnan kapok, és akarok hinni... de már alig tudok. Miért bánt engem Isten? Mit tettem?!
Most már hiába imádkozok, már úgy is helyrehozhatatlan ami történt... Isten azt ígérte hogy majd boldog leszek, de szerintem csak hazugság volt...
Nehogy eldobd a hited vesztett csata miatt.:-)
Akkor is szeresd Istent ha nem segít, ne legyenek feltételek.;-)
Igen,Jézus is szenvedett,nem csak béke és öröm volt az élete.Egyébként mi az a kudarc,ami ért?
"Járok gyülekezetbe, szolgálat vezető vagyok és tényleg próbálok mindent bele adni, imádkozni, Bibilát olvasni de szokszor persze nehezen megy."
Isten nem osztogat piros pontokat ilyesmiért.Se feketét,ha nem teszed meg.Ezt csak a vallásvezető emberek szeretnék veled elhitetni.
Isten miért irtott ki népeket, városokat, miért hagyta, hogy Lótot mindkét lánya megerőszakolja, miután vendégül látta az Urat, miért engedte, hogy Józsefet a családja eladja Egyiptomba, Isten miért ölt meg mindenkit Noén és a sleppjén kívül?
Elvileg szabad akaratot adott az embereknek, és megfogadta, hogy nem szól közbe. Persze a Bibliát olvasva itt-ott azért csak világossá válik, hogy néha nehezen tartja magát ehhez a fogadalomhoz.
> Isten azt ígérte hogy majd boldog leszek, de szerintem csak hazugság volt...
Isten nem ígért semmit. Te hiszel Istenben. Ehhez először az kell, hogy legyen róla egy képed. Amíg nincs Istenről képed, addig nincs miben hinni. Ha a Te Isten képed olyat ígért amit nem tartott be, akkor az Isten képed hibás. Vagy például, ha szerinted Isten boldogságot ígért, akkor az is lehet hogy a boldogságról alkotott képed a hibás. Vagy az is lehet, hogy Isten nem adott határidőt, te pedig türelmetlen vagy.
Ez a "Miért bánt engem Isten" még érdekesebb. Ha történik veled valami, ami számodra kellemetlen, akkor kérdem én: ki vagy Te hogy eldöntsd: ezt Isten tette veled? Mégis honnan vetted, hogy Te döntöd el a történések okát és okozóját? És főleg utólag???
Persze lehet hogy kényelmes dolog elképzelni egy Istent, és őt hibáztatni minden rosszért ami történik veled. Kényelmes lehet, de hogy nem hasznos az biztos.
Abból amit leírtál én úgy veszem észre, hogy te viszonylag hiszékeny voltál, beleestél a bigottság hibájába. Elképzelted hogy a sok imádkozásnak és IStenhez könyörgésnek meglesz az eredménye, talán még az is hozzáképzelted hogy olyan eredménye lesz mint amit te elvársz tőle. Aztán nem ez történt, és most csalódott vagy. Hát tudd meg: a csalódás és a keserű érzés oka az, hogy olyan dolgokat képzeltél amik a valóságban nem léteznek. Most szembesültél a valósággal, és ettől érzed rosszul magadat. A jó hír az, hogy ezt megpróbálhatod pozitívan fölfogni. Ha el tudod fogadni, hogy ez a problémád a valóság helytelen fölfogásából adódott, akkor megpróbálhatsz tanulni belőle, és olyan hitet választani ami sokkal nagyobb összhangban van a tapasztalható valósággal.
A másik fontos dolog: a képzelgés tény, de a képzelgések oka nem csak te vagy. Mások próbáltak a fejedbe tömni olyan dolgokat, amiről ők sem tudják hogy igazak-e vagy nem. Tehát ne hibáztasd magadat! A pozitív hozzáállás része hogy nem a hibást keresed, hanem a hiba kijavításának módját. És azt nézed, hogy gazdagabb lettél egy tapasztalattal, és ha jól használod föl akkor okosabb és erősebb leszel tőle.
Megengedte a szenvedést? Ez most komoly?
Ha egy ember bánt egy másikat, akkor ott bizony szenvedés lesz. Miért kellene ehhez Isten engedélye? Esetleg valaki nagy biblia tudós ember írna nekem olyan idézetet, amiből egyértelműen látszik hogy a szenvedés is csak akkor lehetséges ha Isten megengedi?
Kérdező te Miért vonod kérdőre Istent?
Nézz magadba vizsgáld meg hitedet és döntsd el,hogy mit akarsz. Nem tudom,hogy mennyire vagy szolgálati vezető de kérdem én,hogy ha valojában az vagy,milyen példaképet mutatsz az ilyen felállással?
Vagy farkas vagy a bárányok közt?
Ne tedd ezt.hanem inkább tégy rendet magadban.
Nem itélkezni akartam csak a figyelmedet akarom felkelteni,hogy amit teszel az nem jó.
Remélem visszatalálsz Istenhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!