Mindig érzed Isten jelenlétét, vezetését? Régi, aktív Hit Gyüli tagtól kérdezném.
Talán kicsit jobban körülírhatnád a kérdést hogy pontosabban mire gondolsz.
Kapásból Isten jelenléte és vezetése más dolog. Isten jelenlétébe nem vagyunk folyamatosan benne.
Isten jelenlétébe ima, dicséret, szellemi tevékenység által lehet bekerülni, de ez sem csettintésre megy. Egy hasonlattal élve ugyanannyi időt bele kell fektetni, mint egy komoly emberi kapcsolatba. Ha valakivel egy komoly, mély, belsőséges beszélgetésbe kezdesz ahhoz is idő kell, nem ugrik az ember egyből a közepébe. Az pedig hogy milyen gyorsan tud valaki bekerülni az első sorban rajtunk múlik (pl mennyire vágyjuk/vagyunk szomjasak stb.). Ugyanúgy az is hogy meddig maradunk benne.
Megint más a Szent Szellem jelenléte, ami a Szent Szellem keresztség után folyamatosan bennünk van, hisz a testünk a Szent Szellem temploma.
Isten/Szent Szellem vezetése pedig megint egy nagyon különálló és rendkívül bő téma. Ezt egy életen át tanulja igazából az ember. Már az is kihívás hogy eldöntse az ember hogy valami Isten akarata, az Ördög csábítása, vagy pusztán emberi vágy. Ezt is folyamatosan tanulja az ember és ez sem megy egyik pillanatról a másikra.
Ha most általánosságban meg kéne fogalmazni valamit az órákig tartana. Ez tényleg egy komoly és tág témakör amiről rengeteg tanítás is szól.
Talán a témában E. Kenneth Hagin: Az Úr lámpása c. könyvét tudom ajánlani.
Nem ismétlem, amit első írt, úgyhogy máshonnan közelítem.
Pár éve egy pásztortól kérdeztem, aki fizikai munkát végzett civilben, de egyébként óriási kenet működött rajta. Most nem írom le hogyan, miként, aki érti érti.... és rákérdeztem amikor dolgozik akkor is rajta van?
Meglepődtem, azt mondta nem. Végeredményben azt vártam volna, azt mondja hogy persze, folyamatosan, -de nem.
Egyébként van ebben logika, hogy ha valaki imádkozik, Istent állítja a középpontba, az egy koncentrált figyelem és rájön Isten jelenléte, de ha pl. dolgozik, akkor egész más dolgokra kell figyelnie, ha jól akarja végezni a munkáját és hát "bepiszkolódik" az ember.
Másik gondolatom, hogy én pl. bemegyek Isten jelenlétébe és van egyfajta élményem. Azt gondoltam mindenkinek hasonló és épp a múlt héten rákérdeztem egy ismerősömnél, -nem azt mondom merőben más, de más az élménye, vagy máshogy írja le.
Ezek azok a jelenségek, amiket nehéz leírni, mert itt már nem egy igét magyaráznak sokféleképpen, hanem egy szellemi megtapasztalást és érzések, élmények, ezek leírásai mások lehetnek. Nincs olyan, hogy egyforma, legalábbis még nem találkoztam ilyennel.
Harmadik és remélem nem ellentmondás, hogy minél aktívabb valaki, minél odaszántabb,-azért a kenetet lehet vinni magaddal.
Lehet nem ugyanaz munka közben, mint amikor mondjuk reggel imádkozik az ember, de sokszor ha van két percre imaidő, vagy gondolkodásra, már felfrissül az ember.
"Az igazság" :D
Azt hittem a Bartus-féle hazugsággyűjteményből lesz idézet, de látom van még a tarsolyban. Többek között az a gond az írással, hogy sok helyen valótlanságot állít a gyülekezetről, így számomra hiteltelen.
@ "ma 15:18"
Szóval ez az igazság?
Na, akkor elemezzük egy kicsit. OK??
Szóval: az illető ezt írja: "úgy belegabalyodik a szektába..."
> Milyen szekta? Hol? Elemezze már egy kicsit az illető a "szekta" szó fogalmát, OK?
Mert én csak azt látom, hogy Istentisztelet folyik úgy, ahogy. És úgy gondolom, hogy Minden egyháznak jogában olyan vallási elveket, olyan valásgyakorlatot folytatnia az emberek felé, amit jónak lát, és az embereknek szintén jogukban áll mérlegelni, hogy számukra melyik egyház tanításai meggyőzőek.
Ez az egyik.
A másik amit elmondanék ezzel kapcsolatban, az az, hogy nem látom a zárkózottságot, vagy bármi olyat, ami alapján szektáról beszélnénk.
-----------------
Ezt írja: "Mikor látják, hogy gyakrabban van ott az ember, akkor ajánlatot tesznek, hogy járjon házi csoportba, házi tanulmányozásra."
> Valóban. Engem is hívtak. De ott minden esetben a Biblia tanulmányozásáról, illetve kötetlen beszélgetésekről volt szó. És semmi olyanról, amit vagy nekem, vagy nekik szégyellniük kéne. És ettől mindig több lettem.
---------------------
Ezt írja az illető: "Egy-két kérdéssel finoman kiszimatolják az anyagi hátteredet is. Például alámerítkezéskor - mert az is van - felírják az egyén nevét, címét telefonszámát és a foglalkozását."
> Na akkor: Én 12 éve vagyok ott, és sem a megtérésemet követően, sem később egy szóval sem utaltak az anyagi hátteremre, nem kérdezősködtek, nem turkáltak belém semmilyen módon. Van alámerítkezés, de mondjak valamit: még a nyavalyás pincsi kutyám nevét se írták fel, nemhogy személyes dolgokat.
----------------
Ezt írja az illető: "rengeteg új barátra, akik meg vannak fanatizálva és rád szállnak."
> Van lehetőség baráti kapcsolatok építésére, de én abszolút nem emlékszek arra, hogy bárki is rám szállt volna. Nem! Szó sincs semmi olyanról, hogy körbe állnák az illetőt kérdések özönével, vagy bármi ilyennel.
-------------------
Ezt írja az illető: "A szülők ellen is fordítják az embereket. Mert ugye ha az anyád nem „hites”, akkor az ördögtől van, és akkor mi közöd hozzá?"
> Igen?? Hát ez érdekes... mert nekem sok családdal kapcsolatos - Hit Gyüli által kiadott - tanításom van, de soha egyik sem beszélt (még utalásképpen sem) arról, hogy szembe forduljunk a szüleinkkel. Jézus maga mondta, hogy tisztelnünk kell a szüleinket, és Pál szintén beszél a család egységének fontosságáról, melyben kulcsfontosságú a szeretet és a tisztelet szüleink iránt.
Az meg, hogy ha az anyád nem hites, akkor az az ördögtől van - na egy másik baromság. Soha ilyen kijelentés nem hangzott el, de ha mégis, nosza!: lehet mellékelni a szóban forgó prédikációt (mert módfelett kíváncsi volnék rá...)
------------
Ezt írja az illető: "Nősülni, házasodni a „világiak” közül nem lehet, mert akkor engedetlen, lázadó vagy. Világival házasodni sötét pontot jelent."
> De igen, lehet házasodni. Ettől senki nem lesz lázadó, vagy éppen engedetlen. A Hit Gyüli teljesen tisztában van mindenkinek a szabad akaratával, és ebben semmi kivetnivalót nem talál.
Én magam Hit Gyülis lányt vettem el, és sohasem bántam meg. Mert úgy beszélgettem velem, mint saját magammal. Ennyire egy hullámhosszon voltunk. Nekünk nem kellett arról beszélgetnünk, hogy mit szoktál csinálni szabadidőben, mi érdekel, stb.
Úgyhogy nyomatékosan véleményezem, hogy semmi kivetnivaló nincs abban, ha két fiatal azonos szellemiségben, azonos véleményen van. De ha bárki nem így gondolja, nyugodtan házasodhat bárhonnan - csak aztán ne az egyházat szidja azért, mert nem jött be a házassága...
-------------
Ezt írja az illető: "Amit a vezető lelkész mond, az az Úrtól van, és amit ő mond, azt el kell fogadni.", stb....
> Na kérem. Ami a tekintélyelvűséget jelenti: egyszer (mondom: EGYSZER!) mondana olyat a vezető lelkész, ami nem felel meg a SzentÍrásnak, és menne!
A Hit Gyüliben kizárólag Jézust illet meg minden tekintély, de ha bárki is nem így gondolja, ott van a "Vidám Vasárnap" Istentisztelet elérhetősége: bárkinek adva van a lehetőség, és lehet bírálni, kérdéseket, észrevételeket feltenni.
A másik, hogy - minthogy a közvetítést ezer-és ezer ember nézi (TV-ből és internetről egyaránt), éppen hogy nem mindegy, mit mond a vezető lelkész.
-----------------
átkozás, Imakommandó
> Húha... na akkor hadd mondjam el, hogy voltam benne közösségi imában, és soha, se ember, se közösség ellen nem folytattunk imákat. Pont ellenkezőleg: minden esetben - csak és kizárólag - mások személyes gondjai érdekében imádkoztunk: gyógyulásért, állásajánlatért, függőségekből való szabadulásért.
------------------
Ez írja az illető: „A Fidesz-nek minden tevékenysége legyen átkozott, sikertelen, szerencsétlen, érje utol romlás, halál és pusztulás kezük minden munkáját.” "És amikor egy személy ellen szól az átok, akkor a 109-es zsoltárt mondják ellene, behelyettesítve az átkozott nevét."
> Szemenszedett hazugság. Soha ilyen nem történt, mert a Hit Gyülekezete soha nem használta - és nem is fogja használni - a SzentÍrást senki emberfia ellen. Isten Igéje nem erre való, sem Jézus, sem Pál, de a többi apostolok sem tanítottak semmi ilyet. Isten Igéje feddésre, jobbításra, buzdításra használható, és ez ilyesformán működik.
A Hit Gyüli a tusakodásokat, szellemi harcokat Isten SzentÍrásával megegyezően, az Efézus 6/11-18 Igerészek követésében végzi, de ismétlem: sohasem egyének, vagy közösségek ellen.
-------------------
Ezt írja az illető (a tizedfizetéssel kapcsolatban):
"A fizetés 10 százalékát le kell adni"
> Nem kell, és ez megint csak szemét rágalom.
Van tizedfizetés, de ez nem kötelező. A Hit Gyüli a tizedfizetés gyakorlatát a Malakiás 3/ 7-12 Igerész alapján végzi, amiben Isten - egyedüli módon csak itt - ad buzdítást az embernek, hogy próbálja meg Őt ezzel.
Ilyet sehol máshol nem olvashatunk a Bibliában. Ja... a Bibliát NEM a Hit Gyüli írta, és NEM saját Bibliát használ. Úgyhogy nincs szó semmilyen elferdítésről, csupán a SzentÍrás Istennek tetsző alkalmazásáról: "... és ezzel próbáljatok meg engem..."
Ja, hogy valakinek erre nincs hite? Ez szerintem nem az egyház hibája.
Visszatérve a tizedfizetésre: van, de nem kötelező.
Ennek megtörténte (vagy éppen elhagyása) nem üdvösségi kérdés, hanem áldások függhetnek tőle (ez a magyarázata a Malakiás ide vonatkozó igéinek).
-------------
"Sokat emlegetett szabály az is, hogy ha két összeg van nálad, akkor a nagyobbikat kell adományoznod, mert az van az Úrtól. Szóval, ha egyik zsebedben van egy ötszázas, a másikban pedig egy ezres, akkor az ezrest adományozod, mert az van az Úrtól."
> Úgy hülyeség, ahogy van. Isten a szíveket vizsgálja, és minden innen indul ki. Az őszinteség is: inkább adj 5 forintot őszintén, mint 500 forintot képmutatóan. Isten tisztelete nem áll meg képmutatás, szellemi zsarolás szintjén, és soha ilyen gyakorlata a Hit Gyülinek nem volt.
------------
Kedves riportbeli illetőnk, részletes tájékoztatót adott arról, hogy hova mennek az adományozott összegek. Tette ezt úgy, hogy neki röpke 6 év alatt ilyen rálátása volt a dolgokra. Érdekes...
Különben miért nem vetődik fel hasonló anyagiakra vonatkozó kérdés más egyházak esetében is? Merthogy azok is fenntartják magukat, intézményeiket, és beforgatják a vallásuk hirdetésébe (lásd pl. Katolikus egyház).
Nincs is ebben semmi rossz.
Egyébként minden keresztény ember (ha közösségben, egyházban gyakorolja a vallását) meg van győződve attól, hogy jó helyre adja a pénzét.
-------------
Érdekesek azok a húzások időről időre (példának okáért említi azt a a bizonyos 150 ezer forintot) - na, nekem 12 év alatt semmi ilyenről nem volt tudomásom, holott ritka, hogy kihagyok egy Istentiszteleti alkalmat.
Hmmm... vajon mi ennek az oka...??
-------------
Ami pedig a bevételekkel való elszámolást illeti, érdekes, hogy kedves "volt Hit Gyülekezete tagunk" olyan részletes beszámolót tartott a pénz útjáról (bankszámla, amire "a tizedet azonnal rányomják", annak használata, stb.), közben pedig elfelejti említeni, hogy a Hit Gyülekezete mind a mai napig hiánytalanul el tudott számolnia a bevételeiről, és semmiféle visszásságot nem tudtak rábizonyítani.
Ugye nem azért, mert megvette az APEH-et?
--------------
Azt írja az illető: "Azt is volt időm megfigyelni, hogyan viszonyulnak a szegényekhez, a szerencsétlenekhez a Hit Gyülekezetének pásztorai. A pénzt ugye piszkosul kérik, de ha valaki egy nevetséges összeget, mondjuk, 500 forintot kér a gyülekezetből ennivalóra, akkor az a válasz, hogy: „Imádkozzál, majd az Úr ad.”"
> Érdekes... Mert én meg azt figyeltem meg, hogy a Hit Gyülekezete karitatív hálózatot működtet, és amikor volt a vörösiszap-katasztrófa. bizony ott volt. És ez csak az egyik, amiben részt vett.
És nem kérik piszkosul a pénzt: az adakozás teljesen név nélkül történik, és soha senki után nem loholtak, hogy "kisapám, miért nem tettél a kosárba?".
Isten Igéje több helyen is szól az adakozásról (lásd pl. 2.Kor 9/6). Namármost, ha Pál apostol levelei el vannak ismerve kanonikusnak, ugye senki nem vonja kétségbe annak hitelességét?
-------------
Tagok kilépése
Undorító, ocsmány hazugság az egész! Egész egyszerűen akkora szemét mocsokság, hogy az már erköcsi és normalitási kérdést vet fel: hogy lehet ilyen undorító koholmányt egyáltalán leírni??
Az iskoláját neki, ha semmi feljegyzés nincs a tagokról és anonim és kötetlen adakozás van, honnan a fenéből tudnák, hogy kinek milyen anyagi helyzete van??
Meg mi az, hogy felszólítják a gyülekezetet, hogy átkozzák meg az elmenteket? Meg esküt tesznek a többiek, hogy ők maradnak a gyülekezettel?
Na 1: mint már említettem, a Szellemi ráhatás az Efézus 6/ Igerészek alapján történik, ami kimondja, hogy NEM test és vér ellen van, hanem szellemi erők ellen (ki lehet keresni ezt az Igét). A Hit Gyüli pedig ezt követi.
2. Semmilyen eskütétel nincs, mert Isten Igéje azt mondja, hogy egyáltalán ne esküdjetek semmi felől.
Éppen ezért a Hit Gyüliben soha erre nem került sor!
----------
Ami pedig azokat a szerencsétlen emberi sorsokat illeti, Isten Igéjének tanulmányozása és a felé intézett dicséret soha senkit nem sújtott gyomorfekéllyel, idegösszeroppanással, stb. - pláne nem azért, mert átkozták.
Én egyszer hagytam el a Hit Gyülit - kizárólag személyes okokból, és NEM gyülekezeti okokra - és semmi ilyen nem történt. Engem vajon miért nem átkoztak? (nem írom le a saját anyagi helyzetemet, mert senkinek semmi köze hozzá, de biztos hogy nem játszott szerepet a pénztárcám).
--------------
A "volt Hit Gyülekezete tag" kálváriájától pedig annyit, hogy az egész egy mocsok, szemét hazugság.
Több millió forint hiányt állapított meg... Húúú... hát az APEH meg nem állapította meg. Vajon miért?
Azonkívül, részletes mocskos beszámolójában szó sincs arról, hogy mi történt a számlával... Vajon, ha betörtek hozzá, nem találták meg a számlákat? Merthogy nem tudni, hogy mi lett a sorsa a bizonyítéknak.
Az illető "volt Hit Gyülekezete tag" megváltoztatta a feljelentést. Gratulálok barátom, ez ugyanis a hatóság félrevezetése, amire viszont ők reagálnak feljelentéssel! (ha-ha...)
Ennek örülök, főleg hogy haloperidollal telepumpálták! Vajon miért tette az orvos? És erről is nyilván a Hit Gyüli tehet... undorító. (bizonyítsa be az ok-okozati összefüggést: vagyis: azért nyomták tele azzal a sz@rral, MERT a Hit Gyüli ellen lépett fel...)
--------------
AZ utolsó kép alatt tovább olvashatjuk az illető tag kálváriáját.
Hát... régen röhögtem ekkorát.
Biciklin ül, egy rendszámnélküli furgonba berángatják (ez ugyebár emberrablás), majd meztelenül kidobják...
Szemenszedett, aljas mocsok hazugság.
Felháborítónak, az aljasság netovábbjának beállítani holmi maffiahálózatnak egy tisztességes, jóravaló, becsületes egyházat - na nincs erre szüksége Krisztus testének.
Mert a Hit Gyülekezete méltán képviseli Krisztust testét azáltal, hogy Jézus és a korai kereszténység tanításait közli az emberek felé. És ezt becsületes, tisztességes módon teszi, miközben egy büdös szó nem igaz azokból a vádakból, amiket olvastam.
-------------
Ha a volt Hit Gyülekezete tag újra szeretné kezdeni az életét, hallgatni az Úr szavát, hogy irányítsa - na akkor először is térjen meg az ocsmány hazugságaiból, és ne menjen szemben a Tízparancsolat azon felhívásával, hogy hamisan tanúskodjon felebarátja ellen!
-------------
Azt meg különösen felháborítónak tartom, hogy Isten nevét használják fel arra, hogy embereket térítsenek el attól, amit a Hit Gyülekezete jelent az emberek számára.
----------
Ez áll a cikk végén: "A Legfelsőbb Jóságos Isten nevében:
Könyörögve kérjük, hogy akit megkörnyékez a hit(ványak) gyülekezete nagy ívben kerülje el őket!"
> Óóó, köszönöm hogy ennyire féltenek! A hitványak gyülekezetét el fogom kerülni, de a Hit Gyülekezetét NEM!
Mert én teljességgel - a szó legszorosabb értelmében - állítom, hogy a Hit Gyülekezet jóravaló, becsületes, tisztességes egyház, és innen még soha senki rosszat nem tanult.
----------------
"Ehhez sok szeretet-erőt és jó egészséget kívánunk!
És imádkozzunk értük, mert a jó imának formáló ereje van!
Ne ijedjen meg senki! Az átok nem fog a jó embereken, a segítő ima viszont igen."
> Nem, köszönöm. A gyűlölet, a hazugság, a provokáció, a sértegetés szellemében nekem ne kívánjanak semmiféle szeretet-erőt, meg jó egészséget.
Az innen jövő jókivánságokat visszautasítom, mint ahogy az ilyen "segítő imát" is.
Megtagadom Jézus nevében az ilyet, de a Hit Gyülekezetére Isten gazdag áldását kívánom!
-------------
És végezetül: tudom, hogy ezt a mocskos disznó cikket nem a Kalotaszegi Református Egyházmegye találta ki. De az, hogy képesek voltak leközölni, az erkölcsi-emberi-hitbeli szempontból is kifogásolható.
Ugyanis minden egyháznak - beleértve a Reformátust is - el kell(ene) határolódni a becsületsértő, gyűlöletkeltő, uszító magatartástól. De ez a Web-oldal nem ezt teszi, hanem szorgalmazza, anélkül, hogy nincs meggyőződve - és nem is lehet meggyőződve - az eset valódiságától.
és még valamit: a Hit Gyülekezete soha, SOHA nem kreált még csak hasonlókat sem, semelyik egyházról.
(ezt csak miheztartás-képpen mondom).
-----------------
És most már tényleg végezetül:
A Hit Gyülekezete ebben az Igerészekben fejlődik és vígasztalódik:
1. Máté 7/ 24-25
2. Máté 5/ 11
(ki lehet keresni)
@ "ma 15:18"
Egyébként hasonló aljas mocsoksággyűjtemény az a Bartus-féle "könyvnek" nevezett valami.
És a legszörnyűbb, hogy a Református egyház ahelyett hogy elhatárolódna minden ilyesféle személettől, á nem!
Még szorgalmazza is, annak ellenére, hogy a Hit Gyülekezete ezt vele soha nem csinálta.
Gyümölcseiről ismerik meg a fát, igaz, tisztelt Kalotaszegi Református Egyházmegye?
Hol van itt a keresztény szellemiség??
A mellékelt cikknek és a Bartus által írt "könyvnek" egy közös álláspontja van:
Mindössze 1 (ismétlem: EGY) %-nyi igazság mellé kreál olyan ordinálé szemét hazugságokat, amire egy normális lelkületű ember nem volna képes.
Mert akik a Hit Gyülibe járunk, soha egy fikarcnyit ezekből nem tapasztaltunk
(jó, igaz, én csak 12 éve járok oda, de aki nálam régebbi keresztény, az se).
Sok olyan családot ismerek, akik azontúl, hogy régi hitesek, a gyerekeiket is ide járatják. És bizony egyse került pszichiátriára, nem ment tönkre a házassága, stb.
Még azok számára is, akiknek kételyeik vannak a Hit GYüli felől, még azok is beláthatják, hogy hatalmas emberréteget vonz.
A Hit Gyüli egyre nagyobb mértékben fejődik. Hiába kreálnak egyre másra hazugságokat róla, de akik ténylegesen odajárnak, azok érzik, hogy más emberek lettek. A saját életük a bizonyság más emberek felé.
Hogy válaszoljak a kérdező által feltett kérdésre, a Hit Gyüliben az Istenkép nem kegytárgyak által kerül tudatosításra, hanem Isten Szelleme által, személyes élménynek, ami pedig csodálatos.
Ezt nem mindenki érti, de az biztos, hogy Isten Országa nem pusztán szavakból áll, hanem erőben: ez az, ami mellett Jézus és Pál is kiállt: mindketten a Szellemi létet hirdették.
A Szellemi létet Isten indította el Ószövetségi prófétákon keresztül, majd árasztotta ki mindazok számára, akik hisznek benne. Pál az Evangélium és a Törvény kinyilatkoztatásait kereste, és azok egymásra gyakorolt összefüggéseit vizsgálta.
A Hit Gyüli csak továbbviszi mindezt, a SzentÍrásra, az arra épülő Szenthagyományra és Isten Szent Szellemére építkezve.
Emiatt van, hogy - értelmi és nyelveken történő - imáinkban egyaránt érezzük Isten jelenlétét, vezetését.
Nem könnyű erről beszélni, de csodálatos érzés, amikor te magad vagy tanúja annak, hogy imádkozás közben a bensőd megnyílik, és ez csodálatos érzés!
Mert ez azt jelenti, hogy Isten benned van, és te pedig Istenben. Emiatt változik meg az életed - gondolkodásod, érzelmeid, mindened - de jó irányba!
Keresek egy régi HITest, akitől kérdezhetnék priviben. Ja, és női kérdések, úgyhogy nem férfival szeretném megbeszélni.
Köszönöm a válaszokat. Jó az Úr!
Kedves Kérdező !
Én kb. 3 évig éreztem át az „első szeretet” tüzét. Egy idő után választani kell, az Ige vagy a gyülekezet tanításai között. A vezetők szellemi infantilizmusban tartják az embereket azért, hogy a vékony szolgálói elit uralkodni tudjon a tömegen. (ez amúgy minden felekezetre jellemző) Meg kell enni a halat és kiköpni a szálkát, mondja a régi angol mondás.
@ Kútásó
Érdekes... szóval neked röpke 3 év alatt lett elértél akkora szellemi színvonalat, hogy mára már különbséget tudsz tenni a SzentÍrás és a gyülekezet tanítása között...
Hogy csináltad??
Mert nekem ez nem sikerült. Én még 12 év távlatából sem tudok különbséget tenni Ige és a gyülekezet tanításai között. Egyébként vannak olyanok, akik még a budaörsi időkben tértek meg (pl. Kötő Gabi, aki fent énekel), és számukra - akárcsak nekem - eléggé meggyőzőek a tanítások: teljességgel megfelelnek a Biblia tanításainak.
Egyébként a különböző könyvek és CD/DVD tanítások (amiket a Hit Gyüli kiad) egyáltalán nem a szellemi infantilizmust példázzák. Pont ellenkezőleg: nagyon komoly tanítások ezek (ahogy a rendszeresen induló bibliaiskolák is azok. Sőt: ott a Szent Pál Akadémia is: van fogalmad arról, hogy milyen nehéz?)
Ezt írod: "a vékony szolgálói elit uralkodni tudjon a tömegen"; "Meg kell enni a halat és kiköpni a szálkát, mondja a régi angol mondás."
> Nem értem. Mégis mire gondolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!