Tudnátok küldeni olyan bibliai idézetet, amely az alvásról szól?
"Békességben fekszem le és legott elaluszom; mert te Uram, egyedül adsz nékem bátorságos lakozást."
zsolt 4/9.
"Én lefekszem és elalszom; felébredek, mert az Úr támogat engem." zsolt 3/6.
1Ki 18:27 ..talán alszik, és föl kellene ébrednie
Jób 3:13 ..aludnék akkor, és nyugodnék
Zs 121:4 ..nem szunnyad és nem alszik
Jr 51:57 ..időtlen időkig alusszák álmukat
Ez 34:25 ..az erdőkben alszanak
Dá 12:2 ..föld porában alvók
Mt 13:25 míg az emberek aludtak
1Te 5:6 ne aludjunk, mint a többiek
Miért kellenek amugy?
Hiába néktek korán kelnetek későn feküdnötök, fáradtsággal szerzett kenyeret ennetek!szerelmesének álmában ád eleget!
...akkor lefekszel és gyönyörűség lesz a te álmod
...nem félhetsz az éjszakai ijesztéstől
...nappal a nap meg nem szúr téged,sem éjjel a hold
(Jeremiás 31:26) 26 Erre fölébredtem, és láttam. Édes volt az alvás nekem.
(Prédikátor 5:12) 12 Édes az álma annak, aki szolgál, akár keveset eszik, akár sokat; a gazdagot viszont bősége nem engedi aludni.
(1Tesszalonika 5:7) 7 Mert akik alszanak, éjjel szoktak aludni, és akik lerészegednek, általában éjjel részegek.
(Példabeszédek 6:10, 11) 10 Még egy kis álom, még egy kis szunnyadozás, még egy kis pihenés összekulcsolt kézzel, 11 és bizony eljön szegénységed, mint valami útonálló, és ínséged, mint egy fegyveres férfiú.
(1Tesszalonika 5:6) 6 Így tehát ne aludjunk tovább, mint a többiek, hanem maradjunk ébren, és maradjunk meggondoltak.
Köszi szépen mindenkinek!
Azért írtam ki a kérdést, mert kiváncsi voltam és tényleg nem tudok aludni. Valahogy nincs kedvem hozzá. Pedig komolyan jó dolog...
Lehet a nem alvásról is kellene kérnem :D
Tudom, kereshetek én is. De nyílván az válaszol, akinek van kedve, akinek meg nincs, nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!