Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Krisztus miért nem jött le a...

Krisztus miért nem jött le a keresztről, amikor felszólították erre? (Ha valóban te vagy Isten Fia, szállj le a keresztről és szabadíts meg minket is! . )

Figyelt kérdés
2013. szept. 18. 19:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kedves # 10 hozzászóló,

én tisztellek téged, látom azt, hogy foglalkozol a hiteddel, de nem értek veled egyet. Szerintem a kedves kérdező által feltett kérdésre a választ igen is meg lehet érteni, hisz ez téma az újszövetségi szentírás alap témája. Jézus kereszthalála igen is megérthető. Tudom, sok dolog van a Bibliában, amire nem találhatunk választ, de ez egy olyan téma, ami igen is megérthető.

A kérdésfelvetésed arról, hogy kicsoda az ember, meg hogy miért lett az ember, és miért van a bűnből erre is lehet választ találni. Miért adta volna az Úr a szentírást, ha nem lehetne választ találni ezekre a lényeges kérdésekre.

Persze sok vallás máshogyan magyarázza a dolgokat,valószínűleg a kettőnk vallása sem ugyanaz, ezért látjuk ennyire másképpen a dolgot.

2013. szept. 21. 11:12
 12/18 anonim ***** válasza:

kedves előttem Szóló!

...tudod-e, miért Ó-Szövetség, és ÚJ_Szövetség a Bibliai Könyvek besorolása?

2013. szept. 22. 08:16
 13/18 anonim ***** válasza:
Mert fontosabb volt neki a figyelem középpontjában lenni.
2013. szept. 22. 19:35
 14/18 anonim ***** válasza:

# 12 Tudom, miért kérdezed?

Az Ószövetségben az Úr szövetséget kötött a Zsidó néppel, hogy ők lesznek a kiválasztott nép, és nekik adja az ígéret földjét. Nekik adta az úr a törvényeit is és nekik azt a 10 parancsolatot, ami tulajdonképpen egy szerződés volt, ami tartalmazta a különböző pontokat a szövetség fenntartásához.

Az Új szövetség meg azért új, mert ezt Jézus kötötte az emberekkel a földi léte alatt. Ez a szövetség már minden népre vonatkozik, nem csak a zsidóságra. Természetesen az Ószövetségben is vannak dolgok, amiket mai embernek is figyelembe kell venni, de az Újszövetség az, amit minden néppel kötött az úr, úgy ahogy van, teljes egészében.

2013. szept. 22. 21:00
 15/18 anonim ***** válasza:

kedves Wheis!

...igen...hmmm...majdnem jó...és mégsem....mert ez a vallások tanítása...(persze nem azért nem helyes, mert a vallások tanítása, hanem azért,mert a vallások az emberek értelmezése nyomán alakult ki) -ahogyan a szent iratokat értelmezni tudták...de ezt Szellemben kell értelmezni, és csakis a Szentszellem képes a helyes választ megadni...mi több, meg sem fogja az igaz választ az ember érteni, csakis hitünk apostolai (akik nem a vatikáni főpapok), hanem azok, akikben munkál a Szentszellem, az EGY, az ATYA FIA...

...sajnálom, be kell látnom azt, hogy nem vagyok képes földi nyelven úgy elmondani az IGAZSÁGOT, hogy azt az ember (i elme)félre ne értené, magyarázná...

2013. szept. 23. 09:08
 16/18 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Ennek hátterén a kérdés az, hogy melyik volt előbb az ószövetség vagy az újszövetség? Vigyázat a kérdés becsapós!

Üdv. Péter

2013. szept. 23. 10:23
 17/18 anonim ***** válasza:
En ugy hiszem, a szentlelek azert munkalkodik itt a foldon, hogy az emberek elmejet segitsen felvilagositani az igazsagrol,ami a szentirasban van leirva. Segitse az embert ravezetni a hitre, de ahhoz arra is szukseg van,hogy megerthessuk a hitunk lenyeget. Igy mondhatnam, csak hitunk megertesevel lehetunk igazi keresztyenek. Elismerem,hogy nem vagyunk kepesek mindent ertelem ala helyezni, de ami fontos, azt meg tudjuk ismerni.
2013. szept. 23. 10:54
 18/18 anonim ***** válasza:

"...hogy melyik volt előbb az ószövetség vagy az újszövetség? ..."

...szerinted?...

...én azt HISZEM, jelenleg is aktuális az Ó-Szövetség, és az ÚJ- is...:)

..vannak olyan emberek (testöltések, akik még az Ó-SAzövetségi Törvények hatálya alatt állanak, és vannak akik már elérték az Új_Szövetségi fejlettségi szintet...és ez így van , amíg a föld forog...:)

2013. szept. 23. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!