Júdás! Hibás vagy nem? Mi a véleményetek keresztények?
Ezt még megemlítem.
Isten Mindenható!
enngé azt hiszem igazad van. Bocs, nem csak hiszem hanem szinte biztos is vagyok benne.Ha nincs Júdás akkor van valaki más,ha nincs más akkor ott vannak a zsidók. Róma kéznél volt,úgyhogy nem kellett más csak egy valaki aki megteszi a lépést.És épp ezért furcsa nekem,hogy valaki aki annyi időt tölt Jézussal aki ismeri Őt végül elárulja.
ez valahogy non sens a számomra.
Nincs kizárva,hogy tévedek!
A kérdés lényege:
Jó dolog az árulás, vagy nem?
Te jó dolognak tartod? Kerülhetsz te is olyan helyzetbe, hogy elárulnak.
Végül Júdás a saját tette elől menekül, nem viseli el a következményeket, minden további esélyt és lehetőséget eldob magától azzal, hogy öngyilkos lesz.
Az öngyilkosság nem dicsőség.
Azt hiszem igazatok van. Tuldramatizáltam a dolgot.
De úgy tünik,hogy erre szükségem volt.
Köszönök minden választ!
nagylzs!
Tamás evangéliuma szerint az Istenember Júdást felkérte egy tett véghetvitelére. Emberi szemszögből nézve hibázott, hiszen feladta a mesterét, isteni szemszögből nézve hibátlan volt, hiszen azt tette amire az Istenember utasította. Egyébként egyetértek veled.
# 8!
Igen, és ahhoz, hogy megértsd ezeket a szavakat fontos, hogy ne akard azokat materializálni.
A Biblia is tartalmazza a fent idézett mondatokat, lehet más formában. Az "asszonyok nem méltóak az életre" mondatot sem feltétlen kell materializálni, inkább érdemes a szavak eredeti rendjét helyreállítani és megérteni, hogy mit akar ez a nagyon fontos mondat jelenteni. Ehhez, ha érdekel a téma, minden jót kívánok. Jézus nem mindig mondta el tanításai lényegét a tanítványoknak, ha nem volt egyértelmű a példázata. Jelzi ezt az is, hogy ilyenkor az:-"Akinek van füle a hallásra, hallja meg!”, mondattal zárta le beszédeit.
"Számomra nem az a Jézus beszél benne, akit én megismertem."
Akkor számodra az a Jézus az autentikus, akinek beszédeit megszűrve és felhígítva a megmetszett szöveggyűjteményben átadtak számodra a klérikusok.
Egyébként ez a mondatod kissé olyan, mint amikor egy korlátol tanár, aki csak a lombhullatókat ismeri el fáknak, megtanít téged arra, hogy mi a fa, majd amikor egy örökzölddel találkozol, kizárod azt a fák sorából, mert arról nem tanultál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!