Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Júdás! Hibás vagy nem? Mi a...

Júdás! Hibás vagy nem? Mi a véleményetek keresztények?

Figyelt kérdés

Ezt még megemlítem.

Isten Mindenható!

2013. szept. 15. 20:29
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

enngé azt hiszem igazad van. Bocs, nem csak hiszem hanem szinte biztos is vagyok benne.Ha nincs Júdás akkor van valaki más,ha nincs más akkor ott vannak a zsidók. Róma kéznél volt,úgyhogy nem kellett más csak egy valaki aki megteszi a lépést.És épp ezért furcsa nekem,hogy valaki aki annyi időt tölt Jézussal aki ismeri Őt végül elárulja.

ez valahogy non sens a számomra.

Nincs kizárva,hogy tévedek!

2013. szept. 16. 21:30
 32/34 Kései Sirató ***** válasza:

A kérdés lényege:

Jó dolog az árulás, vagy nem?

Te jó dolognak tartod? Kerülhetsz te is olyan helyzetbe, hogy elárulnak.

Végül Júdás a saját tette elől menekül, nem viseli el a következményeket, minden további esélyt és lehetőséget eldob magától azzal, hogy öngyilkos lesz.

Az öngyilkosság nem dicsőség.

2013. szept. 17. 11:36
 33/34 A kérdező kommentje:

Azt hiszem igazatok van. Tuldramatizáltam a dolgot.

De úgy tünik,hogy erre szükségem volt.

Köszönök minden választ!

2013. szept. 17. 12:34
 34/34 Pietrosol ***** válasza:

nagylzs!

Tamás evangéliuma szerint az Istenember Júdást felkérte egy tett véghetvitelére. Emberi szemszögből nézve hibázott, hiszen feladta a mesterét, isteni szemszögből nézve hibátlan volt, hiszen azt tette amire az Istenember utasította. Egyébként egyetértek veled.

# 8!

Igen, és ahhoz, hogy megértsd ezeket a szavakat fontos, hogy ne akard azokat materializálni.

A Biblia is tartalmazza a fent idézett mondatokat, lehet más formában. Az "asszonyok nem méltóak az életre" mondatot sem feltétlen kell materializálni, inkább érdemes a szavak eredeti rendjét helyreállítani és megérteni, hogy mit akar ez a nagyon fontos mondat jelenteni. Ehhez, ha érdekel a téma, minden jót kívánok. Jézus nem mindig mondta el tanításai lényegét a tanítványoknak, ha nem volt egyértelmű a példázata. Jelzi ezt az is, hogy ilyenkor az:-"Akinek van füle a hallásra, hallja meg!”, mondattal zárta le beszédeit.

"Számomra nem az a Jézus beszél benne, akit én megismertem."

Akkor számodra az a Jézus az autentikus, akinek beszédeit megszűrve és felhígítva a megmetszett szöveggyűjteményben átadtak számodra a klérikusok.

Egyébként ez a mondatod kissé olyan, mint amikor egy korlátol tanár, aki csak a lombhullatókat ismeri el fáknak, megtanít téged arra, hogy mi a fa, majd amikor egy örökzölddel találkozol, kizárod azt a fák sorából, mert arról nem tanultál.

2013. szept. 17. 19:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!