Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért vitatkoznak itt annyit...

KZitus kérdése:

Miért vitatkoznak itt annyit a keresztények?

Figyelt kérdés

Krisztus halála után az első században szintén voltak vitás ügyek. De azokat egy-egy levéllel megoldottak. (Lásd a vérkérdést, vagy a körülmetélkedés kérdését)

A kereszténység egységes maradt.

És ma? Szinte borzalmas, ahogyan bántják egymást itt gyak-on. Miért?

2013. szept. 8. 19:24
 1/4 anonim ***** válasza:
53%
Mert vannak, akik alaptalanul beleugatnak a másik életébe. Vagy álszentek.
2013. szept. 8. 19:37
 2/4 anonim ***** válasza:
46%
Mert Isten nevében hazudnak és provokálnak egyes magukat kereszténynek mondó emberek. Ha gondod van Kzitus, akkor ne tegyél fel napi száz kérdést, ne provokálj és ne legyél álszent. Maradj a saját tanításaitoknál és maradj a saját átírt Bibliátoknál és ne itt írj ki naponta egy tucat olyan kérdést, ami megosztást okoz. Szia.
2013. szept. 8. 19:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Most mi a gond a kérdésekkel, kedves 2. válaszoló?

Én atista vok és én is szoktam vallás alapú kérdéseket feltenni, mert látni akarom a különbségeket, nem pedig provokálni akarok. Szerintem KZitus ugyan azt csinálja, mint néha én: A puzzle-ban megnézi a többi darabot is, mielőtt oda tenné azt amelyiket jónak gondolt, vagy jónak mondtak.

Egyébként a kérdésre válaszolva: Ez egyszerűen a nyitottság teljes hiányából fakad. Persze közrejátszanak még az előítéletek is, valamint a rossz tapasztalatok a másik egyénnel kapcsolatban. Én is mikor vitába keveredem és a vitapartner nem válaszol, akkor azon nagyon feltudom húzni magamat, de néha elgondolkodom azon, hogy lehet ő volt az okosabb, mikor abbahagyta a vitát, mivel vagy tudja, hogy hátrányba volt, vagy mert szerény módon megőrizte magának az "igazságot". De ennyiből már kitudom következtetni, hogy aki eszeveszett módon bizonygatja a maga igazád, az még az igazság közelében sem volt, máskülönben tudná, hogy nem érdemes győzködnie. (Most nem térnék ki az okokra, mert ebből is csak vita lenne :'D )

Még annyi, hogy, ha megvan győződve az igazáról, és azt bizonygatja is, akkor az csak addig "igazság" amíg kulturáltan érvel mellette. Ugyanis ilyenkor lehet megkülönböztetni a szándékokat.

(a fenti írásomban, az "igazság" fogalmád használva, nem azt akartam mondani, hogy valakinek biztos igaza van...csak most ez illett bele a mondandómba)

2013. szept. 8. 20:22
 4/4 A kérdező kommentje:

Kedves sörpocak

Köszönöm amit írtál. Volt agy mondatod, amelyiket különösön érdekesnek találtam.

" Én is mikor vitába keveredem és a vitapartner nem válaszol, akkor azon nagyon feltudom húzni magamat, de néha elgondolkodom azon, hogy lehet ő volt az okosabb, mikor abbahagyta a vitát, mivel vagy tudja, hogy hátrányba volt, vagy mert szerény módon megőrizte magának az "igazságot".

Az jutott eszembe, hogy amikor Jézustól megkérdezték: "MI az igazság?”", ő nem válaszolt. Lehetséges, hogy fölismerte, az ő igazsága úgysem egyezne Pilátus igazságával.

Valószínűleg ez ma is így van. Amikor fölismerjük a viták meddőségét, abbahagyjuk a beszélgetést. Miért vitázzunk, ha nem tudunk közös nevezőre jutni?

Köszönöm és szép napot neked.

2013. szept. 9. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!