Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Júdás! Hibás vagy nem? Mi a...

Júdás! Hibás vagy nem? Mi a véleményetek keresztények?

Figyelt kérdés

Ezt még megemlítem.

Isten Mindenható!

2013. szept. 15. 20:29
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szerintem Júdás a mennybe ment. Úgy mint Nebukanedzárt , amikor Izrael a bűnben volt, használta "Tedd amit tenned kell" ő is a terv része volt, de elfogadta Jézust és utána megbánta amit tett szóval szerintem tiszta a szénája

2013. szept. 16. 07:39
 22/34 A kérdező kommentje:

Kedves 19 es válaszoló!

Sokmindenben egyetértek abból amit leírtál. Csakhogy van egy bökkenő amit te magad is megemlítesz méghozá a Bibliából idézve.

Szóval Jézus a szívekbe lát tehát Ő azt is látta már az elején,hogy mi megy végbe Júdásban és mégis az apostolának nevezte ki. Vajon Jézus ilyen ármánykodó lett volna? Vajon ki használta volna Júdás gyengeségét,hogy pénz miatt feláldozza őt? Ne haragudj de én ezt nem tudom elfogadni Jézus részéről.

Ha a te szempontodat nézem akkor két lehetőséget látok;

1) Tudta és ezt ki is használta.

2) Nem tudta amikor Júdást apostolának nevezte ki. De viszont az utóbbit megcáfolja keményen a Biblia.

Na de akkor mi legyen Júdással?

És még egy apróságot jó lenne észbetartani, Simon Péter is ugyan azt tette méghozzá 3x,megtagadta vagyis elárulta.

Jézusnak halnia kellett áldozat ként,Ő az emberiség áldozati báránya, de kellett egy ,,Ábrahám,,(1Móz.22) aki képes volt ezt megtenni.

2013. szept. 16. 08:16
 23/34 A kérdező kommentje:

Még egy annyit megjegyeznék mint ahogy már írták mások is.

Júdás az árulás után szenved,hogy mi megy végbe benne azt még csak sejteni sem tudjuk hisz felakasztja magát. Nem él boldogan 100 éves koráig a 30 ezüstjével hanem kinok közt szenvedve büntudattal a szívében meghal.

Ne értsetek félre kérlek! Nem akarom szenté avatni Júdást lehet az is,hogy nagyot tévedek vele kapcsolatban. De érdemes ezen elgondolkodni. Az a baj egy részből,hogy csak vádoló van,a vádlott viszont nincs jelen és ebben a formában a legkönnyebb elítélni valakit.

2013. szept. 16. 08:47
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Attól, mert a szív éppen rohad, attól az ember még visszafordulhat! Én is egy szar alak voltam megtérés előtt, de döntöttem, és nem akarom ismét. Júdásnak s volt döntési lehetősége, és az ő bűne azért felfoghatatlan, mert Jézus mellett járt. Én úgy vélem, hogy Jézus azzal, hogy maga mellett tartotta és tanította, első kézből hallotta az üdvösséget, azzal menteni próbálta. Nem hagyta elveszni, de Júdás mégis az árulás mellett döntött.

Tehát a 3. pont:

- ismerte a szívét és ezért hagyta, hogy vele éljen több évig, hátha megmenekül. De Júdás nem így döntött. Azt is tudta, hogy az öngyilkosság halálos bűn, mégis ezt választotta.

2013. szept. 16. 09:48
 25/34 A kérdező kommentje:

Igen enngé ezt elfogadom mert lehetett volna Júdásnak alkalma ,,megváltozni,, az idő alatt amíg Jézussal volt. De akkor ki tette volna meg azt a lépést amikor eljött volna az idő? Talán Péter? Jakab? János? Vagy talán hitetlen Tamás? Ki lett volna a bűnbak mert így is úgy is szükség volt egy ,,Júdás csókra,, mert ez a lényege az egésznek.

Számomra ez nem tiszta. Ismétlem,lehet,hogy nagyot tévedek,hogy Júdás pártjára állok megkérdőjelezve a Biblia szavát. De vajon mi az amit nem tudunk?

Magam is hivő vagyok és tudom,hogy veszélyes területre kerültem,de valahogy ez a tőrténet elgondolkodtat mert mégiscsak Jézus egyik tanítványáról van szó aki mellette volt aki látta a csodáit,és mégis megtette. Hogy lehetséges ez? Ez nekem valahogy nem tiszta.

2013. szept. 16. 10:15
 26/34 anonim ***** válasza:

"Simon Péter is ugyan azt tette méghozzá 3x,megtagadta vagyis elárulta."

Te tudod, hogy mi a különbség a megtagadás, letagadás, és az árulás között? Ha megtagadom, hogy ismerlek, attól neked nem lesz semmi bajod, ahogy Jézus sem azért volt ott, ahol volt, mert Péter azt mondta, hogy nem ismeri. Viszont ha beárullak, elárullak, akkor azért bajba kerülhetsz. Sőt, rosszat akarok neked. Mert ha letagadlak, akkor félelemből is tehetem, ahogy Péter is ezt tette, viszont gonoszságból árullak el, ahogy Júdás is tette.

16-os!

Nabukodonozort felhasználta Isten, hogy megbüntesse a népet, de...!

Olvasd el Dániel könyvének 4. fejezetét!

27. Szóla a király és mondá: Nem ez-é ama nagy Babilon, a melyet én építettem királyság házának, az én hatalmasságom ereje által és dicsőségem tisztességére?

28. Még a szó a király szájában volt, a mikor szózat szálla le az égből: Néked szól, oh Nabukodonozor király, a birodalom elvétetett tőled.

Isten adta a dicsőséget neki, és saját magának tulajdonította. Elvette Isten hét évre, és kivetette a mezei barmok közül. Aztán mit mondott a hét esztendő lejártát követően?

34. Most azért én, Nabukodonozor, dicsérem, magasztalom és dicsőítem a mennyei királyt: mert minden cselekedete igazság, és az ő utai ítélet, és azokat, a kik kevélységben járnak, megalázhatja.

Te látsz összefüggést Nabukodonozor, és Júdás, az áruló között? Én nem.

"de elfogadta Jézust és utána megbánta amit tett szóval szerintem tiszta a szénája"

Ennek fussál neki még egyszer, mert nem ismerte fel Jézust, és nulla hite volt, mert öngyilkos lett. Nem hitt!

2013. szept. 16. 10:27
 27/34 anonim ***** válasza:
56%

Ti bűntudatról beszéltek, mert felakasztotta magát?

Több, mint három évig járt Jézussal. Ennek ellenére tolvaj volt. Nem tért meg, a megtérés szikráját sem tanúsította. Volt egy emberrel, aki három és fél évig azt hangoztatta, hogy Isten, az Ő atyja neki adott minden (!) hatalmat mennyen és földön egyaránt. Hallotta, amint ez az ember azt mondja, hogy az ítéletet is neki adta. Ez az ember nem Krisztushoz fordult, hanem a halálba menekült.

Tehát azt mondjátok, hogy aki öngyilkos lesz, az megbánja a bűnét?

Miért nem azt mondta Krisztus, hogy bánjátok meg bűneiteket, és legyetek öngyilkosok, mert ez bizonyság, hogy valóban megbántátok cselekedeteiteket?

Az öngyilkosság a kilátástalanság és a menekülés eszköze, nem a megbánásé, és nem a hité!

Krisztus az élet, és Krisztus nem azt mondta, hogy aki megbánja bűneit, megtér, az halott, hanem azt, hogy aki így tesz, az él. Júdás a halált választotta, és nem az életet. Nem példakép, nem helyesen cselekedett! Péter megbánta tettét, és sírt, és bocsánatot nyert. Júdás áruló, tolvaj és ördög. Az ítélet nem az enyém, ha az Úr valamiért felmenti, igaz ítélettel teszi ezt, de Jézus azt mondta, hogy jobb lett volna, ha meg sem születik. Márpedig, akinek örök életet szán, annak nem mond ilyet.

Kérdező! Magasztalsz valakit, akit Jézus megítélt. Júdást próbálod emberként felmenteni, és értelmet adni a gonoszságának, hogy gonoszsága igaz cselekedetet szolgált. Felmagasztalsz talán minden gyilkost is, aki keresztényt megölt, mert így a keresztény kitarthatott mindenen keresztül a hitében, ezért kapja majd a jutalmát? Magasztalod az erőszakos apát, ki megerőszakolja lányait, mert így a lányai menekülnek a hitbe, és megtalálják Istent? Mit csinálsz, Kérdező? Isten gonoszsággal kísérteted? Nem szereted a bibliai idézetet, már szegről végről említetted, de ezt beidézem neked:

Jak 1,13 Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért.

Tegnapi válaszomra ezt írtad:

"ha Isten egyszer mindenható akkor neki tudnia kell mindent előre"

Te egy olyan Istenben hiszel, ezek szerint, aki függ az időtől? Rosszul látod. Isten teremtett mindent, az időt is. Nem függ tőle! Nem lát előre mindent, hanem mindenhol ott van. Most, ebben a pillanatban jelen van a kezdetnél és jelen van a végnél, és jelen van itt is. Nem lát előre, hanem ott van. Tudja, hogy Júdás elárulja fiát, nem azért, mert előre látja, hanem azért, mert MOST látja! Ez számunkra felfoghatatlan, sokkal felfoghatóbb, ha Istent is időhöz és térhez kötjük, mert mi is időhöz és térhez vagyunk láncolva. De mi vagyunk, és nem Ő! Ő teremtette az időt, az anyagot, a teret. Előtte azért nem volt más, csak ő, mert nem volt idő sem és tér sem. Felfogod? Nem. Én sem. De az eleve elrendelés tana emberi gondolkodásból adódik, és nem Isten megismeréséből.

"Akkor ezek szerint Isten egy kétszínű ,mert felhasználta egy ember,nem életét hanem üdvösségét is."

Nem használta fel, hanem tudta. Nem azért, mert előre látta, hanem azért, mert ott volt és most is ott van. Isten jelen van mindenhol. Tudta, hogy Júdás elárulja, ezért van róla is prófécia. Nem azért, mert így akarta, hanem azért, mert látja, és tudja. Júdás elveszett, halott. Miért filózól halottakról? Élőket is észreveszel, és próbálod menteni, vagy csak a halottakat próbálod? Nem érdekel Júdás bűnössége. Júdás tolvaj, áruló, gyilkos, ördög, ki a halált választotta. Halál rá, ha ezt akarta. A zsák megtalálta foltját, a halál megtalálta Júdást, Júdás megtalálta a halált. Nem érdekel! Engem inkább érdekel egy élő, mint egy halottról való filozofálás, ráadásul úgy, mintha Isten gonoszsággal tudná érvényesíteni a jót. Gratulálok.

2013. szept. 16. 10:58
 28/34 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Igen,lehet,hogy megfogsz lepődni de képzeld el,hogy tudom mi a különbség a megtagadás meg az árúlás közt. De mond meg kérlek,hogy ha már megtagadta (mert ez is egy fajta árulás) hány lépés választotta el,hogy megtegye? Azt írod,hogy nem ismerte fel Őt. De vajon volt egy is köztük aki felismerte? Mind elfutottak,Péter megtagadja,Tamás nem hiszi,hogy feltámadt pedig felkészitette öket,hogy fel fog támadni...akkor? Valójában halála és feltámadása után váltak azzá mint amilyeneknek ismerjük mi ma őket. Utána egyikük sem árulta már el hanem inkább válalták a halált és vértanuságot szenvedtek. Amit azelőtt egyikük sem mert volna megtenni. Vajon tényleg felismerték Őt?
2013. szept. 16. 11:16
 29/34 A kérdező kommentje:

Kedves 27-es! Jó szép vádakat vágtál a fejemhez. :)

Igen,lehet igazad van,hogy nem kellene őt védenem. De azt is észre kellene venned,hogy én nem lázzadok Isten vagy Jézus ellen,én csak próbálom megérteni(lehet,hogy) a megérthetelent. Nem akarok én Júdásból szentet csinálni! Ezt már elmondtam. Azt írod,hogy Júdás romlott volt,igaz? Isten ezt már tudta mindig mert mint ahogy mondod ,,Ő ott van..,, ezekszerint ő már romlottan született akinek vagy akitől elvettek minden esélyt...hányan vannak még a világban vajon ilyenek? Esélytelenek az üdvözüléshez? Ilyen lenne Isten? Kárhozottak istene? Azt hiszem aludnom kell egyet erre. Kösz a beszélgetést.

2013. szept. 16. 14:39
 30/34 anonim ***** válasza:
Kérdező: én megértelek, mert ez a kérdés engem is nagyon foglalkoztatott. Hogy mi lett volna, ha nem Júdás teszi? Szerintem akkor is elítélték volna a zsidók és keresztre feszítik, csak épp Júdás lelke megmenekül.
2013. szept. 16. 15:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!