Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki mit tud a magyar ősvallásról?

Ki mit tud a magyar ősvallásról?

Figyelt kérdés
István előtt.

2013. szept. 14. 13:27
1 2
 11/16 mustafa33 ***** válasza:

Kiszely István: Az ősmagyarok hitvilága

[link]

2013. szept. 14. 20:40
 12/16 A kérdező kommentje:

"Nagyjából az összes forrás István utáni, úgyhogy ez már most epic fail. Az, hogy István előtt nincs forrás, nem azt jelenti, hogy ő üldözte ezeket (a közvélekedéssel szöges ellentétben), hanem talán azt, hogy nem is léteztek."

Ezzel azért nagyon az igazság mellé trafáltál. Vagy csak egyszerűen nem hallottál még az apokrifekről, melyek a mai biblia 70 szeresét teszik ki.

"Az "eredeti" kereszténységre meg hagy ne mondjak semmit. Ábrándozni akarsz, vagy kutatni?"

Megtudni az igazat. Hogy az eredeti kereszténység azonos -e a magyarok ősvallásával.

2013. szept. 14. 23:16
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszi, musztafa. :)
2013. szept. 14. 23:16
 14/16 A kérdező kommentje:
hatosnak is köszönöm, Avatarát is megtaláltam.
2013. szept. 14. 23:19
 15/16 Ozmium42 ***** válasza:

"Ezzel azért nagyon az igazság mellé trafáltál. Vagy csak egyszerűen nem hallottál még az apokrifekről, melyek a mai biblia 70 szeresét teszik ki."

Na, kérlek mesélj még! Bár én tudok az apokrifekről, és könnyű utánanézni, hogy kik, miért és mi célból írták, de én azért mégis kíváncsi lennék a te verziódra! A Bibliám 1200 oldalas, hetvenszer annyi az durván 8400 oldalt jelenthet. Szép olvasmány! Lenne... ha létezne. Ha létezne, de az még mindig nem jelentené, hogy igaz is. De ne legyünk előítéletesek, lássuk a forrást!

2013. szept. 14. 23:40
 16/16 A kérdező kommentje:

Rengeteg forrást találsz. Én azért ezt linkelem mert itt több van összegyűjtve, de saját kereséssel még bővítheted is ezt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__1..

2013. szept. 15. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!