Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi tartja össze a keresztényeket?

Mi tartja össze a keresztényeket?

Figyelt kérdés

Vagyunk itt páran a fórumon akik különböző keresztény felekezetekhez tartozunk,Baptisták,Katolikusok,Reformátusok,Pünkösdisták,Jehova Tanúi,stb. Megfigyeltem,hogy sokszor "késre"megy a különböző felekezethez tartozó egymás közti vita,és mégis amikor Istent,vagy Jézust, vagy a Bibliát támadják pl a nemhívők akkor már nem számít, hogy milyen felekezethez tartozol mert fellépsz együttesen a támadás ellen.

Nem ez az igazi Istenhit, emberek? És nem az a sok dogma ami szétválaszt minket?

Ti nem gondoltatok már erre?

2013. szept. 13. 21:22
1 2 3
 21/29 Pietrosol ***** válasza:

"hogyan létezhetett Darwin elött az evolucio elmélete?"

Az elmélete nem létezett, no de a gyakorlata?

Az bizony létezik, lelki, értelmi és testi vonatkozásban is.

"Vagy Lenin elött a kommunizmus?"

Hogyne, sőt sokkal mélyebben a hinduknál.

2013. szept. 13. 22:55
 22/29 anonim ***** válasza:

"Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok"

Ha el is fogadjuk, hogy ez erre vonatkozik (másra, de nem baj), akkor is a kereszténység nem létezett Krisztus előtt, mivel Ábrahám előtt sem létezett...

2013. szept. 14. 00:35
 23/29 anonim ***** válasza:

13-ban leírtam, hogy mint megvalósítás, mint szellemi realizáció igen, az egyetlen lehetőség örökké az volt, van és lesz, Krisztus követése.

na,de mint "államvallás"? azok a lapok azért az én történelemkönyvemből kiestek.

Pietrosol,Pietrosol. :))a kasztrendszerre gondolsz a 21-ben? -aa-

2013. szept. 14. 08:29
 24/29 Pietrosol ***** válasza:

# 22!

Kifejtenéd, hogy te miképpen értelmezed a fenti idézetet!

2013. szept. 14. 08:31
 25/29 anonim ***** válasza:
Az mindegy, hogy államvallás volt-e, vagy nem, a lényeg még mindig az, hogy az új vallás már létezett.
2013. szept. 14. 10:49
 26/29 Pietrosol ***** válasza:

-aa-!

Nem, a lelki kommunizmusra gondolok, amelyet Marx és társai kifelejtettek a tételeikből.

2013. szept. 14. 10:56
 27/29 anonim ***** válasza:

Pietrosol,Pietrosol. Nem "kifelejtették" (nem hülyék voltak, hanem gonoszak) a lenini elvek (Marx inkább a közgazdi oldalról, Lenin a filó oldalról)- hanem homlokegyenest mást mondtak, teljesen antitradicionálisan és rettenetes pusztító erővel.

A lelki kereszténység: hogy együttéreznek és egymásért élnek és dolgoznak valóban mindig is volt - és most egyre kevésbé.. Marx és Freud - ez a két nagy hatású férfi ásta alá a tradicionális szellemiséget - írja Jaspers valahol -És lettek ilyen materialista-állati közösségek.

A hűbérúr a hűbérest megcsókolta, megölelte mikor szövetséget kötöttek- egymással szemben kötelezettségei voltak MINDKETTŐNEK, a hűbéres az ura által realizált - ugye milyen érdekes, kádári tankönyvekből kimaradt tények ezek?

2013. szept. 14. 11:24
 28/29 Mulder614 ***** válasza:
Mert a vallás sokszor a szeretet rovására megy. Jobb vitába szállni azzal amiben nem értünk egyet mint szeretetteljesen elfogadni mindenkit. A legtöbb vallásos ezért harcol!
2013. szept. 14. 15:23
 29/29 A kérdező kommentje:
Mulder ezzel én is egyetértek! A vallás azért vallás mert vallom Jézus tanítását és nem csak! Hanem hiszek abban amit Ő megigért nekünk és amiért Ő végigjárta a Kálváriát életét adva azért legyen egy esélyünk a halálon túl is.
2013. szept. 14. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!