Mi tartja össze a keresztényeket?
Vagyunk itt páran a fórumon akik különböző keresztény felekezetekhez tartozunk,Baptisták,Katolikusok,Reformátusok,Pünkösdisták,Jehova Tanúi,stb. Megfigyeltem,hogy sokszor "késre"megy a különböző felekezethez tartozó egymás közti vita,és mégis amikor Istent,vagy Jézust, vagy a Bibliát támadják pl a nemhívők akkor már nem számít, hogy milyen felekezethez tartozol mert fellépsz együttesen a támadás ellen.
Nem ez az igazi Istenhit, emberek? És nem az a sok dogma ami szétválaszt minket?
Ti nem gondoltatok már erre?
"hogyan létezhetett Darwin elött az evolucio elmélete?"
Az elmélete nem létezett, no de a gyakorlata?
Az bizony létezik, lelki, értelmi és testi vonatkozásban is.
"Vagy Lenin elött a kommunizmus?"
Hogyne, sőt sokkal mélyebben a hinduknál.
"Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok"
Ha el is fogadjuk, hogy ez erre vonatkozik (másra, de nem baj), akkor is a kereszténység nem létezett Krisztus előtt, mivel Ábrahám előtt sem létezett...
13-ban leírtam, hogy mint megvalósítás, mint szellemi realizáció igen, az egyetlen lehetőség örökké az volt, van és lesz, Krisztus követése.
na,de mint "államvallás"? azok a lapok azért az én történelemkönyvemből kiestek.
Pietrosol,Pietrosol. :))a kasztrendszerre gondolsz a 21-ben? -aa-
# 22!
Kifejtenéd, hogy te miképpen értelmezed a fenti idézetet!
-aa-!
Nem, a lelki kommunizmusra gondolok, amelyet Marx és társai kifelejtettek a tételeikből.
Pietrosol,Pietrosol. Nem "kifelejtették" (nem hülyék voltak, hanem gonoszak) a lenini elvek (Marx inkább a közgazdi oldalról, Lenin a filó oldalról)- hanem homlokegyenest mást mondtak, teljesen antitradicionálisan és rettenetes pusztító erővel.
A lelki kereszténység: hogy együttéreznek és egymásért élnek és dolgoznak valóban mindig is volt - és most egyre kevésbé.. Marx és Freud - ez a két nagy hatású férfi ásta alá a tradicionális szellemiséget - írja Jaspers valahol -És lettek ilyen materialista-állati közösségek.
A hűbérúr a hűbérest megcsókolta, megölelte mikor szövetséget kötöttek- egymással szemben kötelezettségei voltak MINDKETTŐNEK, a hűbéres az ura által realizált - ugye milyen érdekes, kádári tankönyvekből kimaradt tények ezek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!