Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi tartja össze a keresztényeket?

Mi tartja össze a keresztényeket?

Figyelt kérdés

Vagyunk itt páran a fórumon akik különböző keresztény felekezetekhez tartozunk,Baptisták,Katolikusok,Reformátusok,Pünkösdisták,Jehova Tanúi,stb. Megfigyeltem,hogy sokszor "késre"megy a különböző felekezethez tartozó egymás közti vita,és mégis amikor Istent,vagy Jézust, vagy a Bibliát támadják pl a nemhívők akkor már nem számít, hogy milyen felekezethez tartozol mert fellépsz együttesen a támadás ellen.

Nem ez az igazi Istenhit, emberek? És nem az a sok dogma ami szétválaszt minket?

Ti nem gondoltatok már erre?

2013. szept. 13. 21:22
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Tudom ezt én is, azért is válaszoltam úgy, ahogy.De ha nem egyezik a véleményünk, akár ki is fejthetnéd, hogy neked mi nem tetszik az enyémben az fejcsóválás helyett.
2013. szept. 13. 22:19
 12/29 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy mi volt az összefüggés abban, amit írtál.

Feljegyzések vannak arról, hogy Pontius Pilatus parancsára megfeszítették Jézust.Azt is tudjuk, hogy ekkor hány éves volt.

Továbbá tudjuk, hogy a keresztény vallást mikortól űzték Rómában.Az utóbbi esemény pedig hamarabb kezdődött, minthogy Jézus megszületett volna.Tehát ha hihetünk a római feljegyzéseknek, akkor kiderül, hogy a kereszténység már Jézus előtt is létezett, de ezt nekünk tanították is történelemórán.

2013. szept. 13. 22:24
 13/29 anonim ***** válasza:

Annyira késő van, hogy egyre csak csóválom a fáradt gumót a nyakamon. Igen, olyan van, hogy bizonyos értelemben a tradicionális kultúrák keresztényiek voltak, sőt az tradicionális emberek keresztényibbek is lehettek, inkább járták a jézusi tanítás útját, mint sok alkudozó, lelkükből vásárteret csináló, valójában nem a krisztusi tanítás szerint élő, csak elvileg keresztény ember.

Jó éjt!

2013. szept. 13. 22:25
 14/29 anonim ***** válasza:

Karbonát!

Ezek szerint csak nagyot akartál mondani! Sejtettem!

Miért állítasz olyat amiről lövésed sincs, csak hogy mondjál valami maszlagot? Ha állítasz valamit konkrétan akkor azt alá is kéne támasztani, nem?

A kérdésre a válasz: a vélt vagy valós igazság iránti "küzdelem".

2013. szept. 13. 22:28
 15/29 anonim ***** válasza:
Ilyen is lehetett, de nem erről írtam.Arról van szó, hogy a keresztény vallás(persze nem kereszténység néven) már hamarabb megszületett, mint Jézus.Nem élhettek a tanításai szerint, mivel azok még nem léteztek, de ugyanabba a vallásba tartoztak, keresztények voltak ők is.
2013. szept. 13. 22:28
 16/29 anonim ***** válasza:
Veled ellentétben én alátámasztottam, amit gondolok.ÉS te mit írtál?Annyit, hogy az én szövegem maszlag.De akkor bennem jogosan merül fel a kérdés, hogy ezt te mire alapozod?
2013. szept. 13. 22:30
 17/29 anonim ***** válasza:

A Keresztényüldözés Krisztus után volt és nem előtte!

Olvasd el újra a történelem könyvedet! :)

2013. szept. 13. 22:30
 18/29 A kérdező kommentje:
Kedves Karbonát :) hogyan létezhetett Darwin elött az evolucio elmélete? Vagy létezett? Vagy Lenin elött a kommunizmus? Létezett? Szólj ha hülyeségeket kérdeztem.
2013. szept. 13. 22:31
 19/29 anonim ***** válasza:

Persze, hogy nem létezett, hiszen ezeket a dolgokat az említett személyek találták ki, fedezték fel, ...

De a kereszténységet nem Jézus alapította.Nem fogom kifejteni, mert bárki utánaolvashat a Római kori történelemben.

2013. szept. 13. 22:34
 20/29 Pietrosol ***** válasza:

Sziasztok!

Kérdező, elnézést, hogy "offolok", de ki kell állnom Karbonát szavai mellett!

A kereszténység nem vallás, Krisztus mindannyiunk egyetlen realítása: "Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok."

2013. szept. 13. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!