Mi tartja össze a keresztényeket?
Vagyunk itt páran a fórumon akik különböző keresztény felekezetekhez tartozunk,Baptisták,Katolikusok,Reformátusok,Pünkösdisták,Jehova Tanúi,stb. Megfigyeltem,hogy sokszor "késre"megy a különböző felekezethez tartozó egymás közti vita,és mégis amikor Istent,vagy Jézust, vagy a Bibliát támadják pl a nemhívők akkor már nem számít, hogy milyen felekezethez tartozol mert fellépsz együttesen a támadás ellen.
Nem ez az igazi Istenhit, emberek? És nem az a sok dogma ami szétválaszt minket?
Ti nem gondoltatok már erre?
Nem értem, hogy mi volt az összefüggés abban, amit írtál.
Feljegyzések vannak arról, hogy Pontius Pilatus parancsára megfeszítették Jézust.Azt is tudjuk, hogy ekkor hány éves volt.
Továbbá tudjuk, hogy a keresztény vallást mikortól űzték Rómában.Az utóbbi esemény pedig hamarabb kezdődött, minthogy Jézus megszületett volna.Tehát ha hihetünk a római feljegyzéseknek, akkor kiderül, hogy a kereszténység már Jézus előtt is létezett, de ezt nekünk tanították is történelemórán.
Annyira késő van, hogy egyre csak csóválom a fáradt gumót a nyakamon. Igen, olyan van, hogy bizonyos értelemben a tradicionális kultúrák keresztényiek voltak, sőt az tradicionális emberek keresztényibbek is lehettek, inkább járták a jézusi tanítás útját, mint sok alkudozó, lelkükből vásárteret csináló, valójában nem a krisztusi tanítás szerint élő, csak elvileg keresztény ember.
Jó éjt!
Karbonát!
Ezek szerint csak nagyot akartál mondani! Sejtettem!
Miért állítasz olyat amiről lövésed sincs, csak hogy mondjál valami maszlagot? Ha állítasz valamit konkrétan akkor azt alá is kéne támasztani, nem?
A kérdésre a válasz: a vélt vagy valós igazság iránti "küzdelem".
A Keresztényüldözés Krisztus után volt és nem előtte!
Olvasd el újra a történelem könyvedet! :)
Persze, hogy nem létezett, hiszen ezeket a dolgokat az említett személyek találták ki, fedezték fel, ...
De a kereszténységet nem Jézus alapította.Nem fogom kifejteni, mert bárki utánaolvashat a Római kori történelemben.
Sziasztok!
Kérdező, elnézést, hogy "offolok", de ki kell állnom Karbonát szavai mellett!
A kereszténység nem vallás, Krisztus mindannyiunk egyetlen realítása: "Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!