Hit Gyülekezete tag elvehet-e pünkösdistát?
Ha betartják az egyházaik előírásait előírását összeházasodhatnak-e?
Ha összeházasodnak el kell-e hálni az éjszakát és a fogamzásgátló módszerek használata megengedett-e? Ha valamilyen oknál fogva polgári válásra kerül sor, akkor az egyházaik szerint lehetőség van-e válásra, ha pedig van, mi teheti azt indokolttá?
30 valaszolo
Nem szabad Isten igejet es szeretetet szabalykent megelni.
A lenyeg hogy Isten szeret es megbocsajt ha legjobb belatasod szerint koveted ot.
Vagy azt gondolod aki soha nem talalkozott a hittel talan pokolra kerul?
Ha mindketten hivok es a sajat vallasukat megtartjak sszeretetben es kereszteny hazassagban elnek minden rendben lesz.
Ne feledjuk senki nem tudja melyik vallas az ,,igazi,, lehet nincs is igazi vallas es mindannyian tevuton bolyongunk.Ez majd kiderul
Persze, hogy elveheti.
Ezen ők maguk nem is igazán gondolkoznának. (lehetnek belőle problémák, de magán a házasságon nem).
legegyszerűbb, ha eljárnak ide is, oda is, aztán majd csak kialakul.
Lehet, hogy ha a fiú pl. a pesti hitgyülibe jár, akkor könnyebben eljön, mint a lány, aki 100 fős kis gyülekezetbe jár és kötődések, mindenki ismer mindenkit, stb.
De lehet, hogy pont fordítva.
Burkolt formában arra akartam utalni,hogy Jézus a hitért mindent megtagadhatónak tart.De egy Pápát,egy Német Sanyit ne említsünk egy nap Ő vele.Ha Istent szereted,nem kell az egyház.Irányt adhat(sokszor kell is),de az egyházi tanok olyanok,mintha tíz külön KRESZ könyvből akarnék vezetni.Tudom,hülye példa.
Hagyják ott egyházukat,éljenek boldogan,felelősséggel,Istent szeretve,és Isten is szeretni fogja Őket.
Ez nem konkrét válasz a kérdésedre,de megoldás,szerintem.
Melyik törvényt kell betartani?
Mert egyből tudok tíz vallást,és mind egymást támadják,természetesen az Úr nevében!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!