Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit Gyülekezete tag elvehet-e...

Hit Gyülekezete tag elvehet-e pünkösdistát?

Figyelt kérdés

Ha betartják az egyházaik előírásait előírását összeházasodhatnak-e?

Ha összeházasodnak el kell-e hálni az éjszakát és a fogamzásgátló módszerek használata megengedett-e? Ha valamilyen oknál fogva polgári válásra kerül sor, akkor az egyházaik szerint lehetőség van-e válásra, ha pedig van, mi teheti azt indokolttá?

2013. szept. 5. 22:35
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
83%

Ábrahám és Sára nem direkt nem akartak gyereket, Isten túráztatta őket azzal, hogy Ábrahám 100 éves korára lett gyereket.

Kérdező: Én ezt inkább olyan szempontból vizsgálnám, hogy képesek-e elfogadni egymást. Meg tudnak-e majd egyezni a gyerek neveltetésén, a fogamzásgátláson és el tudják dönteni, hogy hogyan járjanak így misére. Ez mind csak tőlük függ és a kompromisszumképességükön.

2013. szept. 5. 23:53
 12/39 A kérdező kommentje:

Azok a szempontok is érdekesek, fel is merültek bennem kérdésként, viszont először a kezdeti problémára voltam kíváncsi, hogy a különböző egyházak nem gátolják-e őket. A többi valóban rajtuk múlik.

2013. szept. 6. 00:10
 13/39 A kérdező kommentje:

A fiú a Hit Gyülekezete tag. Számít bármit ezen egyházak szempontjából, hogy melyik egyházhoz tartozó milyen nemű?

2013. szept. 6. 00:13
 14/39 anonim ***** válasza:
41%
Már a kérdés címe is középkori :)
2013. szept. 6. 00:22
 15/39 A kérdező kommentje:

Persze hogy bárki bárkivel (manapság bármivel is) házasodhat, ha úgy tartja kedve, de a kérdés arra vonatkozik, hogy különböző egyházhoz tartozók megtehetik-e (vallási szempontból, nem polgári házasság szempontjából).

2013. szept. 6. 00:26
 16/39 anonim ***** válasza:
13 Hogyne számítana. Egy wiccást például meg sem tűr maga körül.
2013. szept. 6. 00:30
 17/39 A kérdező kommentje:

A kérdésben írtam, hogy melyik két vallásról van szó, azért kérdeztem rá külön a nemekre, mivel egy korábbi kérdés arra utalt, hogy ezen két egyház követői között sem mindegy a nemek eloszlása.

2013. szept. 6. 00:40
 18/39 anonim ***** válasza:
3%

Sajnos,tényleg középkori a kérdés!

A Hit gyüli egy karizmatikus szekta,a szeretet örök.

Ha a két ember úgy érzi,hogy felelősségel,szeretettel,értékrendadóan fel tudnak nevelni egy gyermeket,akkor mi a baj?

Az,hogy ezek a hülye "Sanyibácsik"elgondolkodtatják őket olyan kérdéseken,amin nem is szabadna gondolkodni.

Párom reformátusmagam katolikus tanítású,vallás nélküli Istenhívő vagyok.

2013. szept. 6. 04:20
 19/39 anonim ***** válasza:
0%

Ha egy életre szóló házasság,tagadják meg vallásuk.Nem a vallás,"Ő" a lényeg.Jézus is beszélt róla,hogy tagadd meg szüleid(nem így mondta szó szerint).Egy vallást is meg lehet tagadni,ha a Jézusi szeretet nem érezhető a tanításaiban.

Ez a kérdés meg már egyenesen ugrasztó

Gondolom a pár már régebb óta ismeri egymást,tehát valószínű,tudtak a másik vallásidentitásáról.

Miért tőlünk kérnek választ?Belül legyen rend,és akkor nem kell ideírni,hanem éljenek boldogan.Utoljára azt szeretném olvasni,hogy szép gyermekük van

2013. szept. 6. 04:34
 20/39 anonim ***** válasza:
Úgy látom Jesse a gyakorin ámokfut...
2013. szept. 6. 05:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!