Hit Gyülekezete tag elvehet-e pünkösdistát?
Ha betartják az egyházaik előírásait előírását összeházasodhatnak-e?
Ha összeházasodnak el kell-e hálni az éjszakát és a fogamzásgátló módszerek használata megengedett-e? Ha valamilyen oknál fogva polgári válásra kerül sor, akkor az egyházaik szerint lehetőség van-e válásra, ha pedig van, mi teheti azt indokolttá?
Ábrahám és Sára nem direkt nem akartak gyereket, Isten túráztatta őket azzal, hogy Ábrahám 100 éves korára lett gyereket.
Kérdező: Én ezt inkább olyan szempontból vizsgálnám, hogy képesek-e elfogadni egymást. Meg tudnak-e majd egyezni a gyerek neveltetésén, a fogamzásgátláson és el tudják dönteni, hogy hogyan járjanak így misére. Ez mind csak tőlük függ és a kompromisszumképességükön.
Azok a szempontok is érdekesek, fel is merültek bennem kérdésként, viszont először a kezdeti problémára voltam kíváncsi, hogy a különböző egyházak nem gátolják-e őket. A többi valóban rajtuk múlik.
A fiú a Hit Gyülekezete tag. Számít bármit ezen egyházak szempontjából, hogy melyik egyházhoz tartozó milyen nemű?
Persze hogy bárki bárkivel (manapság bármivel is) házasodhat, ha úgy tartja kedve, de a kérdés arra vonatkozik, hogy különböző egyházhoz tartozók megtehetik-e (vallási szempontból, nem polgári házasság szempontjából).
A kérdésben írtam, hogy melyik két vallásról van szó, azért kérdeztem rá külön a nemekre, mivel egy korábbi kérdés arra utalt, hogy ezen két egyház követői között sem mindegy a nemek eloszlása.
Sajnos,tényleg középkori a kérdés!
A Hit gyüli egy karizmatikus szekta,a szeretet örök.
Ha a két ember úgy érzi,hogy felelősségel,szeretettel,értékrendadóan fel tudnak nevelni egy gyermeket,akkor mi a baj?
Az,hogy ezek a hülye "Sanyibácsik"elgondolkodtatják őket olyan kérdéseken,amin nem is szabadna gondolkodni.
Párom reformátusmagam katolikus tanítású,vallás nélküli Istenhívő vagyok.
Ha egy életre szóló házasság,tagadják meg vallásuk.Nem a vallás,"Ő" a lényeg.Jézus is beszélt róla,hogy tagadd meg szüleid(nem így mondta szó szerint).Egy vallást is meg lehet tagadni,ha a Jézusi szeretet nem érezhető a tanításaiban.
Ez a kérdés meg már egyenesen ugrasztó
Gondolom a pár már régebb óta ismeri egymást,tehát valószínű,tudtak a másik vallásidentitásáról.
Miért tőlünk kérnek választ?Belül legyen rend,és akkor nem kell ideírni,hanem éljenek boldogan.Utoljára azt szeretném olvasni,hogy szép gyermekük van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!