Hit Gyülekezete tag elvehet-e pünkösdistát?
Ha betartják az egyházaik előírásait előírását összeházasodhatnak-e?
Ha összeházasodnak el kell-e hálni az éjszakát és a fogamzásgátló módszerek használata megengedett-e? Ha valamilyen oknál fogva polgári válásra kerül sor, akkor az egyházaik szerint lehetőség van-e válásra, ha pedig van, mi teheti azt indokolttá?
az idegen asszony elválaszt Istentől.
Mond meg a barátodnak, h nem fogják üldözni érte ha összeházasodik a pünkösdista nővel, de nagyon meg fogja nehezíteni az Istennel való dolgát.
utolsó előtti commentelőhöz az lenne a kérdésem h tudja-e, h a szekta mit jelent?
Ilyen valaszok csodas kepet mutatnak a hivokrol.
Vannak tanult bolcs hivok is akik tudjak Isten adta a tudast arra hogy hasznaljuk esszel.
Eg igaz hivo nem szigoru szabalyokat keres hanem Istenre hallgat.
#18-19
Vedd a fáradtságot és legalább a kérdést olvasd el mielőtt hozzászólsz!
Nem a pár kérdezte, egy barátjuk vagyok, én tettem fel a kérdést és EGYHÁZI SZEMPONTBÓL.
Mit nem lehet ezen érteni, nem arra voltam kíváncsi, hogy a válaszolók szerint tudnak-e majd kulturáltan együttélni, hanem egyházaik jóváhagyják-e.
Ha pedig már ennyien véleményezték a vallásokat, akkor következzék az én véleményem.
Ugyan nem kapcsolódik szorosan a kérdéshez, de szerintem érdekes, hogy melyik vallás mit hirdet és hogyan fonódik össze hasonló vallások tanaival. Például a Hitgyüli izraelita beállítottságú, viszont Jézust nem tagadják meg, ezzel ellentétben a Zsidó vallás tagadja Jézust, a katolikus pedig az Ó és Újszövetséget tanítja.
Személy szerint nem vagyok vallásos, amivel találkoztam és teljesen szimpatikus volt, azok Jézus tanításai. Ha „kihámozzuk” (itt azt értem, hogy a különböző intelmeket, és egyéb írásokat nem vesszük figyelembe, ami határozottan nem Jézusi tanítás, irodalmi stilisztikai szempontból ezek nagyon eltérőek) az Újszövetségből, az Ószövetséget pedig teljesen figyelmen kívül hagyjuk, akkor egy olyan tanítással találkozunk, ami nem fenyeget Isten haragjával, nem beszél örök kárhozatról, nem állítja, hogy kizárólag általa üdvözülhet az ember, nem azt mondja, hogy bánd meg és akkor majd Isten megbocsát, hanem azt mondja, hogy miért ne tedd (emberi szempontból), és arra tanít, hogyan élj emberként (itt az állatias, aljas tulajdonságoktól menteset értem ember alatt).
Az pedig mindenféle teológiai vita felett áll, hogy a Biblia nem egyszerre íródott, így ebből következik, hogy akik hozzáírtak, saját szájízük szerint tettek hozzá, esetleg vettek el belőle, viszont a Jézusi tanítások egy eléggé jól meghatározható rész, vélhetően egy személytől származó eszme. Sajnos olyan egyházzal nem találkoztam, amelyik ilyen formában tanítaná.
A hit gyuli es a punkosdi egyhaz tanitasa nagyon sokaban megegyezik.
Az idegen asszony az ateista partnerre vonatkozik
A biblia irja : kettos igaba fejed ne hajsd,,
Tehat egy hivo soha ne vegyen el ateistat hiszen eletszemleletuk nem egyezik.Az mas ha az ateista hitetlen megter meg a hazassag elott de aki elvbol elutasitja Istent az soha nem lesz boldog egy hitet gyakorlo feleseggel ferjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!