Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Miért ilyen módon...

Ateisták! Miért ilyen módon támadjátok az egyházat?

Figyelt kérdés

Leszögezem: megtéríteni senkit nem akarok, elfogadom h vannak ateisták (Jézus is annyit mondott, terjesszük az evangéliumot, ne erőszakoskodjunk).

Másodszor: miért ítélitek el az egyházat pár egyházbeli személy bűnéért? (pl. Volt pár pedofil pap=MINDEN PAP PEDOFIL színvonalú ökörségekkel?) Az egyszerű ember, aki hisz az Úrban, az miért az egyház régi bűneiért szégyenkezzen? Mi köze hozzá? Az egyházat is csak emberek vezetik, akik hibázhatnak. Ezért miért kell mindenkit pocskondiázni? Elismerem, nem tökéletes az egyház, de az fontosabb, hogy higgyünk.

2013. aug. 12. 19:53
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
66%
Mi lesz velem, ha Neked lesz igazad, kérdező? Nos, szerintem halálom előtt beveszek egy hashajtót, és leiszom kávéval, hogy ha Isten színe előtt leszek jól telefossam a mennyországot. Kíváncsi vagyok azért vajon pokolra kerülök-e :DD
2013. aug. 12. 21:02
 22/68 A kérdező kommentje:
Hát jó. Bár azt hittem, az ateisták okosak, intelligensek. Az utolsó válaszoló válasza cáfolja ezt. Én szerintem a hitet nem lehet tudománnyal magyarázni. Megmaradok hívőnek. Annyi biztosan igaz: a mindennapi életben kapaszkodót nyújt nekem. Sok olyan dolgon segít túltenni magam, amin Ti problémáztok. Nekem nem árt. Sziasztok, felebarátaim. (Azért az fura, hogy senkit sem támadtam, a kérdésben is írtam, de mégis a szokásos maszlagokat kaptam válaszként). 16/F
2013. aug. 12. 21:28
 23/68 anonim ***** válasza:
72%
Ha az afrikai dzsungelbe születtél volna, akkor azt se tudnád, hogy eszik-e vagy isszák Jehovát.
2013. aug. 12. 21:39
 24/68 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el a kommenteket, csak szòlok, hogy nem téríteni kell és vizet prédikálni, álmokat látni stb..., hanem példát mutatni.
2013. aug. 12. 21:40
 25/68 anonim ***** válasza:
37%
Bocsi kérdező, de a beszűkült tudatnak van egy olyan szintje, amit már nem tudok nem elpoénkodni, és tisztelni sem tudok... :D Bár még van remény, mert legalább csak 16 éves vagy. Még kinőheted ezeket a gyerekes babonákat.
2013. aug. 12. 21:40
 26/68 anonim ***** válasza:
15%
A tudománynak semmi köze az ateizmushoz, ez meg a másik mondandòm. Ahogy a kereszténységnek sem tùl sok az egyházhoz.
2013. aug. 12. 21:43
 27/68 anonim ***** válasza:
100%

Nem kapaszkodó, csak kifogás, csak egy ok. Ha valami rossz történik: Istennek célja van vele. Ha jó történik: Isten megsegített hű de rendes, ezért érdemes hinni benne. Nem hogy vállalnátok a felelősséget, hogy hát ezt igenis elb****am és el kell viselnem a következményeket, hanem ráfogjátok hogy Istennek célja van vele. Ha jó dolog történik akkor meg nem az van hogy jajj de jó sikerült megcsinálnom egyedül meg elértem valamit, hanem Isten annyira jóságos neki köszönhetem hogy jól fizető állásom van.

Ez hülyeség. Ha jó dolog történik veled, magadnak köszönheted, ha rossz, azt is magadnak köszönheted. Emberekkel vagy körülvéve, nyilván ők befolyásolják az életed történéseit egy bizonyos szinten, de CSAK TE vagy felelős az életedért, nem kellene istenkének hálálkodni ha tudtál venni egy kocsit és nem kéne filózni azon se hogy mit üzen a drága jótevő a kirúgásoddal. Minden rajtad áll. Ennyi.

2013. aug. 12. 22:33
 28/68 anonim ***** válasza:

"Minden rajtad áll. Ennyi."

És mi van a véletlennel, a szerencsével?

Csak szimplán fogadjuk el, hogy áh ez biztos csak véletlen volt, áh most csak szerencsém volt, áh most épp balszerencsém.

Vagy akkor így kérdezem. Ki tudja biztosra eldönteni, hogy egy adott esemény véletlen/szerencse, vagy Isten segítsége/büntetése volt-e? Senki.

2013. aug. 12. 22:46
 29/68 anonim ***** válasza:

27-es vagyok.

Nem hiszek a véletlenben/szerencsében. Megtörténik. XY elejtett egy ezrest én pedig megtaláltam mert arra jártam, arra volt dolgom. Nem véletlen. Nem szerencse. "Véletlen" találkozok valakivel. XY arra járt, én is. Mert mindkettőnkének arra volt dolga. találkoztunk. Ennyi.

2013. aug. 12. 23:18
 30/68 anonim ***** válasza:

Szerencse pedig van ebben az értelemben.

Attól függ, hogy X például épp később kel 3 perccel, és akkor jár arra-e, amikor Y is. Z pedig pont korábban kel fel 3 perccel, és emiatt ő meg pont elkerüli Y-t. Persze megvan a konkrét oka, hogy miért kel később, vagy miért kel korábban, de valakinek mégis "szerencséje van", vagy ha úgy tetszik valakihez "kegyes az Úr", hogy épp a megfelelő időben a megfelelő módon működött a belső órája, és pont jókor ébredt fel azon a reggelen.

2013. aug. 12. 23:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!