Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Miért ilyen módon...

Ateisták! Miért ilyen módon támadjátok az egyházat?

Figyelt kérdés

Leszögezem: megtéríteni senkit nem akarok, elfogadom h vannak ateisták (Jézus is annyit mondott, terjesszük az evangéliumot, ne erőszakoskodjunk).

Másodszor: miért ítélitek el az egyházat pár egyházbeli személy bűnéért? (pl. Volt pár pedofil pap=MINDEN PAP PEDOFIL színvonalú ökörségekkel?) Az egyszerű ember, aki hisz az Úrban, az miért az egyház régi bűneiért szégyenkezzen? Mi köze hozzá? Az egyházat is csak emberek vezetik, akik hibázhatnak. Ezért miért kell mindenkit pocskondiázni? Elismerem, nem tökéletes az egyház, de az fontosabb, hogy higgyünk.

2013. aug. 12. 19:53
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 A kérdező kommentje:
Rohadtul nem tart félelemben. Az a középkor szokása volt. Sőt, inkább arra sarkall, hogy higgy, nem számít, milyen ember voltál, milyen bűnös vagy.
2013. aug. 12. 20:30
 12/68 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszerűen képtelen vagyok hinni Istenben. Az hogy valaki van és figyel és blabla nekem abszurd. Mutassa meg magát ha tényleg létezik, és hinni fogok benne.

Továbbá ő a nagy jótevő. Közben betegségek pusztítanak, katasztrófák jönnek. Ha tényleg akkora a hatalma, akkor tegyen ellene valamit. Számomra csak egy hamis dolog az Isten, mert ha tényleg létezik akkor bekaphatja mert ilyen dolgokat hagy.

Ja és még valamit: Ha megállíthatnék valakit hogy megerőszakoljon egy gyermeket, megtenném. Ez a különbség köztem és az Istened között.

2013. aug. 12. 20:32
 13/68 A kérdező kommentje:
Ja, és II. János-Pál bevallotta, beismerte a bűnöket, és bocsánatot kért! Ez az egyház feje volt! Tehát az sem igaz, hogy nem ismeri be.
2013. aug. 12. 20:33
 14/68 anonim ***** válasza:
73%
Beismerte? Nagyszerű, csak épp azóta is botrányoktól híres az egyház...
2013. aug. 12. 20:34
 15/68 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Bár nem vagyok ateista, mégis válaszolok.

Legyen az bármilyen szerveződés és mozgassa azt bármilyen jóakarat, az intézményesedés és a benne kialakuló klérus mindent tönkretesz és visszájára fordít.

2013. aug. 12. 20:37
 16/68 A kérdező kommentje:
A betegségben meghaltak már találkoztak Vele. Ez volt a célja. Nem tudjuk, mit akar velünk. Igen, nekem is haltak meg hozzám közelállók, és mégse sírtam, hogy 'jaj nincs Isten, mert nem hagyta volna'. Ő már jobb helyen van, mint mi, akik egy kib...... fertőben élnek
2013. aug. 12. 20:37
 17/68 A kérdező kommentje:
De II. János-Pál meghalt. Tehát a mostani pápa dolga lesz, h bocsánatkérését megerősítse, remélem meg is teszi.
2013. aug. 12. 20:39
 18/68 anonim ***** válasza:
72%

A bocsánatkérés semmit sem ér, pont ti hivatkoztok folyton a megbánásra. János Pál nyilatkozott valamit tegnap, Rattzinger másnap ugyanúgy folytatta mint azelőtt, még pápát is csináltak belőle. Ilyen a ti egyházatok.

"Elismerem, nem tökéletes az egyház, de az fontosabb, hogy higgyünk." - az egyháznak, de nem nekem.

2013. aug. 12. 20:45
 19/68 A kérdező kommentje:
De miét baj, ha hisz valaki? Nekünk kárunk nem lesz, talán jól jön már, ha az Úr színe előtt megvallom, hogy bíztam benne egész életemben. De veletek mi lesz, ha igaz, amit mondok?
2013. aug. 12. 20:48
 20/68 anonim ***** válasza:
63%
És mi lesz veled, ha a buddhistáknak van igazuk? Amíg egymást közt zsolozsmáztok az senkit sem érdekel, de az iskolában a gyerekemről pls szálljatok le. Amúgy a kérdésed nem erre vonatkozott.
2013. aug. 12. 20:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!