Ateisták! Miért ilyen módon támadjátok az egyházat?
Leszögezem: megtéríteni senkit nem akarok, elfogadom h vannak ateisták (Jézus is annyit mondott, terjesszük az evangéliumot, ne erőszakoskodjunk).
Másodszor: miért ítélitek el az egyházat pár egyházbeli személy bűnéért? (pl. Volt pár pedofil pap=MINDEN PAP PEDOFIL színvonalú ökörségekkel?) Az egyszerű ember, aki hisz az Úrban, az miért az egyház régi bűneiért szégyenkezzen? Mi köze hozzá? Az egyházat is csak emberek vezetik, akik hibázhatnak. Ezért miért kell mindenkit pocskondiázni? Elismerem, nem tökéletes az egyház, de az fontosabb, hogy higgyünk.
Én egyszerűen képtelen vagyok hinni Istenben. Az hogy valaki van és figyel és blabla nekem abszurd. Mutassa meg magát ha tényleg létezik, és hinni fogok benne.
Továbbá ő a nagy jótevő. Közben betegségek pusztítanak, katasztrófák jönnek. Ha tényleg akkora a hatalma, akkor tegyen ellene valamit. Számomra csak egy hamis dolog az Isten, mert ha tényleg létezik akkor bekaphatja mert ilyen dolgokat hagy.
Ja és még valamit: Ha megállíthatnék valakit hogy megerőszakoljon egy gyermeket, megtenném. Ez a különbség köztem és az Istened között.
Szia!
Bár nem vagyok ateista, mégis válaszolok.
Legyen az bármilyen szerveződés és mozgassa azt bármilyen jóakarat, az intézményesedés és a benne kialakuló klérus mindent tönkretesz és visszájára fordít.
A bocsánatkérés semmit sem ér, pont ti hivatkoztok folyton a megbánásra. János Pál nyilatkozott valamit tegnap, Rattzinger másnap ugyanúgy folytatta mint azelőtt, még pápát is csináltak belőle. Ilyen a ti egyházatok.
"Elismerem, nem tökéletes az egyház, de az fontosabb, hogy higgyünk." - az egyháznak, de nem nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!