Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek mennyire fontos...

Szerintetek mennyire fontos az, hogy a párom is keresztény legyen?

Figyelt kérdés

Nagyon tetszik egy srác, aki sajnos nem vallásos. Nem tudom, hogy hogy működik, vagy hogy egyáltalán működik-e a kapcsolat egy vallásos és egy nem vallásos ember között, mert eddig csak keresztény barátom volt. Nagyon egyszerű volt a helyzet, mert kb. megegyezett a világnézetünk, a céljaink, együtt jártunk templomba, stb...

De egy ideje hiába keresek párt keresztény körökben, egyszerűen nem tetszik senki.

Mi a véleményetek erről?

2013. aug. 12. 07:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Bocsika!

Írod keresztény vagy és "eddig csak keresztény barátom volt".

Remélem csak én értem félre, de hogy is vagy te keresztény?

2013. aug. 12. 18:13
 12/18 A kérdező kommentje:
Utolsó: nem értelek, keresztények nem járnak egymással? Vagy nem tudom mit nem értesz.
2013. aug. 12. 18:16
 13/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

A párom és a barátom ezen szövegkörnyezetben könnyen összetéveszthető, pedig jelentéstartalma nagyon eltérő.

Amúgy gyönyörűen leírták, hogy nagyon-nagyon fontos

2013. aug. 12. 21:27
 14/18 anonim ***** válasza:
nem látom mit veszthetsz vele, ha megpróbálod.
2013. aug. 13. 13:50
 15/18 anonim ***** válasza:
A 8. vagyok. Még egy kérdés: lelki vezetőd van? Szerintem egy ilyen helyzetben sokat segíthet. Nekem is segített volna valaki, aki a hitben igazán járatos és megbízom benne (tehát el merem neki azt is mondani, ha a barátom erre-arra megpróbál rávenni, és esetleg egy darabig hagytam is magam, netán egészen belementem). Azt hiszem, a legjobb az lenne, ha először keresnél egy lelki vezetőt, és megpróbálnád azt a kapcsolatot. Így lesz kihez fordulnod tanácsért, ha keresztkérdéseket kapsz. Így a hited sem kerülne veszélybe, és nem is gondolnád 20 év múlva azt, hogy bezzeg ha a Hufnágel Pistivel megpróbáltam volna...
2013. aug. 13. 21:21
 16/18 anonim ***** válasza:

Szerintem döntsd el, hogy az életed fontosabb-e, vagy a hited.

Ezen kívül nem ártana tisztázni a fiú jellemét és szándékait is. Tudja-e pl. rólad, hogy aktív keresztény vagy?

2013. aug. 14. 00:17
 17/18 A kérdező kommentje:
Valamiért nekem ez annyira furcsa indok, hogy az életem vagy a hitem... Mert nem értem, hogy miért jelentené a hitem elvesztését egy nem hívő pár? Szerintem ez annyira nem így lenne. Akinek valódi hite van, az nem fogja elveszíteni amiatt, hogy körülötte nem hisznek. Sajnos a családomban is van kőkemény ateista, és most hallottam, hogy a korosztályom kb. 2%-a vallásos. Hát én mégis az vagyok. Az sokkal jobban aggaszt, hogy nem fogjuk tudni összeegyeztetni, nem fog megérteni, stb, mint az, hogy én is átmegyek nem hívőbe.
2013. aug. 14. 08:08
 18/18 anonim ***** válasza:

Jézus is kiment a pusztába egyedül és nem ijedt meg attól, hogy megkísérthetik :) szerintem élj bátran. és ne már előre azokon a dolgokon töprengj, hogy valami miért is nem lesz jó.

amúgy szerintem te magad is legalább olyan akadálya lehetsz egy ilyen működő kapcsolatnak, mint ő. pl mert esetleg azt gondolod, majd, hogy vele valami baj van, hogy nem jó így ahogy van, mert ha nem változik elkárhozik stb. szóval esetleg nem fogadod majd el elég mélyen őt. mert a te eszméid szerint ő bukott lény. vagy olyasmi. de persze a kereszténység a szeretetről és a mindenen túli elfogadásról/megbocsájtásról/nem hibáztatásról is szól talán. szóval nem tudom, hogy van ez :)

de szerintem menj bele a dologba. főleg, ha más ajtó nincs nyitva. az biztos, hogy nem lesz egy érdektelen tapasztalat, ha rosszul is sül el.

(jah nem vagyok hívő, ne vegyél nagyon komolyan)

2013. aug. 14. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!