Szerintetek mennyire fontos az, hogy a párom is keresztény legyen?
Nagyon tetszik egy srác, aki sajnos nem vallásos. Nem tudom, hogy hogy működik, vagy hogy egyáltalán működik-e a kapcsolat egy vallásos és egy nem vallásos ember között, mert eddig csak keresztény barátom volt. Nagyon egyszerű volt a helyzet, mert kb. megegyezett a világnézetünk, a céljaink, együtt jártunk templomba, stb...
De egy ideje hiába keresek párt keresztény körökben, egyszerűen nem tetszik senki.
Mi a véleményetek erről?
Bocsika!
Írod keresztény vagy és "eddig csak keresztény barátom volt".
Remélem csak én értem félre, de hogy is vagy te keresztény?
Kedves kérdező!
A párom és a barátom ezen szövegkörnyezetben könnyen összetéveszthető, pedig jelentéstartalma nagyon eltérő.
Amúgy gyönyörűen leírták, hogy nagyon-nagyon fontos
Szerintem döntsd el, hogy az életed fontosabb-e, vagy a hited.
Ezen kívül nem ártana tisztázni a fiú jellemét és szándékait is. Tudja-e pl. rólad, hogy aktív keresztény vagy?
Jézus is kiment a pusztába egyedül és nem ijedt meg attól, hogy megkísérthetik :) szerintem élj bátran. és ne már előre azokon a dolgokon töprengj, hogy valami miért is nem lesz jó.
amúgy szerintem te magad is legalább olyan akadálya lehetsz egy ilyen működő kapcsolatnak, mint ő. pl mert esetleg azt gondolod, majd, hogy vele valami baj van, hogy nem jó így ahogy van, mert ha nem változik elkárhozik stb. szóval esetleg nem fogadod majd el elég mélyen őt. mert a te eszméid szerint ő bukott lény. vagy olyasmi. de persze a kereszténység a szeretetről és a mindenen túli elfogadásról/megbocsájtásról/nem hibáztatásról is szól talán. szóval nem tudom, hogy van ez :)
de szerintem menj bele a dologba. főleg, ha más ajtó nincs nyitva. az biztos, hogy nem lesz egy érdektelen tapasztalat, ha rosszul is sül el.
(jah nem vagyok hívő, ne vegyél nagyon komolyan)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!