Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek mennyire fontos...

Szerintetek mennyire fontos az, hogy a párom is keresztény legyen?

Figyelt kérdés

Nagyon tetszik egy srác, aki sajnos nem vallásos. Nem tudom, hogy hogy működik, vagy hogy egyáltalán működik-e a kapcsolat egy vallásos és egy nem vallásos ember között, mert eddig csak keresztény barátom volt. Nagyon egyszerű volt a helyzet, mert kb. megegyezett a világnézetünk, a céljaink, együtt jártunk templomba, stb...

De egy ideje hiába keresek párt keresztény körökben, egyszerűen nem tetszik senki.

Mi a véleményetek erről?

2013. aug. 12. 07:38
1 2
 1/18 anonim válasza:
88%

Csak te tudhatod, hogy neked mi a fontos. Mennyire ismered ezt a srácot? Attól, hogy nem vallásos, még sok mindenben egyezhet az értékrendetek, sőt, szerintem az se lehetetlen, hogy egy kis útmutatással neki is "megtetszik" a kereszténység.

Persze ha ő az a típus, aki direkt kérkedik vele, hogy nem vallásos, számodra pedig ez fontos, akkor nem tudom, milyen esélyeitek vannak.

2013. aug. 12. 08:37
 2/18 A kérdező kommentje:
Nem kérkedik vele, rendes embernek gondolom egyébként. De nem hiszem, hogy bármilyen nem keresztény ember várna a házasságig a szexszel, vagy ilyesmik. Ezért vannak aggályaim...
2013. aug. 12. 08:45
 3/18 schocko ***** válasza:
57%
Mondjuk nekem sem kellett volna soha egy ilyen vallásos lány...az csak jámboroknak való...
2013. aug. 12. 08:49
 4/18 anonim ***** válasza:
30%

Szia!

A Szentírás határozottan állást foglal ebben, mégpedig elég egyértelmű kifejezésekkel: „Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel? És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez? Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek. Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket, és leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr.” (II.Kor. 6:14-18)

Ha a párod nem vallásos egy idő után te sem leszel az, vagy nem lesztek egy pár. Az ilyen kapcsolatban valaki engedni fog, és a tapasztalatok szerint nem a hitetlenből lesz hívő, hanem fordítva...

Üdv. Péter

2013. aug. 12. 09:16
 5/18 A kérdező kommentje:
Ez azért szerintem nem igaz. Ha valaki tényleg hisz, akkor teljesen mindegy, hogy ki mit mondd neki, nem? Rengeteg nem hívő barátom van, de nem lettem tőlük nem hívő.
2013. aug. 12. 09:37
 6/18 eric_one ***** válasza:
95%

Szerintetek mennyire fontos az, hogy a párom is keresztény legyen?

-Pont annyira fontos, amennyire neked fontos hogy keresztény legyél.

2013. aug. 12. 09:45
 7/18 anonim ***** válasza:
69%

Én össze nem jönnék olyan lánnyal, aki nem vallásos.

18/f

2013. aug. 12. 09:48
 8/18 anonim ***** válasza:

Nézd, ez nehéz kérdés. Nagyon függ attól, hogy az illető fiú mennyire elfogadó az ilyenekben. Nekem volt nem keresztény barátom, és éreztem ennek a hátrányait. Nem emiatt szakítottunk, a személyiségében voltak elég mély problémák, de azt is láttam, hogy önmagában ez is okozna nehézségeket. Keresztényként Isten az első, a párod a második lehet csak, és ezt nem nem keresztény nem biztos, hogy megérti. Képzeld el mondjuk, hogy alapból kevés a szabadidőtök, és vasárnap el akarsz menni misére, és a párod elkezd azzal érvelni, hogy ne menj, mert ugye a kereszténység a szeretetről szól, és milyen szeretet az, hogy vasárnap is korán kell kelni a mise miatt, meg ugye abban az időben nem ővele vagy, szóval igazából az lenne a keresztényi, ha nem is mennél. Meg hogy milyen szeretet az, hogy nem szexeltek házasság előtt, mert hiszen ezzel egy nagyon jó dologtól fosztod meg őt. Hát ez a szeretet?

Ezekre az érvekre nehéz és fárasztó válaszolni, főleg, ha nem áll atombiztos alapokon a hited és nem fújod kívülről a katekizmust/Bibiliát stb.

Ugyanakkor látok olyan példát is, ahol jól működik egy keresztény és egy nem keresztény házassága. Igaz, hogy itt a nem keresztény fél eleve meg volt keresztelve, és a házasság miatt elsőáldozó is volt (ő akart elsőáldozó lenni szabad akaratából, a házasság miatt ez nem lett volna kötelező). Azóta sem jár misére rendszeresen, de azért valamiféle hite kell legyen, akkor is, ha a katolikus egyház által előírtakat hülyeségnek tartja. Szóval itt látod, hogy a férj a feleség hitét nem valami útban levő akadálynak tekinti, hanem az is fontos neki, és ő magának is van valamiféle hite, ha nem is a katolikus egyház tanításait pontosan követő szerinti hit.

2013. aug. 12. 10:24
 9/18 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, igen, ezekre a problémákra gondoltam én is, amiket leírtál. A barátokkal is az a baj, hogy elég fárasztó mindent megmagyarázni, és mindenbe belekötnek.
2013. aug. 12. 10:34
 10/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Mennyire fontos?

Nos a Teremtő ezt leíratta, Nem véletlen, Sokan az Isten beszédéből, egyiket megteszem másikat nem, elvet csináltak, és arra kötelezik vagy szeretnék kérni Istent, hogy fogadja el őket így el.

a Teremtő nem azért íratott le törvényeket alapelveket kéréseket, hogy szelektáljunk hanem mindegyiket igyekezni kell betartani

Ha ebben a kis dolgokban mint a Párválasztása esete is nem tudjuk komolyan venni a Teremtő kérését a nagyobb dolgokban hogyan fogjuk betartani, vagy komolyan venni.

Ezért nincs egység, és béke a vallások között sem.

Katy Weaver

2013. aug. 12. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!