Szerintetek mennyire fontos az, hogy a párom is keresztény legyen?
Nagyon tetszik egy srác, aki sajnos nem vallásos. Nem tudom, hogy hogy működik, vagy hogy egyáltalán működik-e a kapcsolat egy vallásos és egy nem vallásos ember között, mert eddig csak keresztény barátom volt. Nagyon egyszerű volt a helyzet, mert kb. megegyezett a világnézetünk, a céljaink, együtt jártunk templomba, stb...
De egy ideje hiába keresek párt keresztény körökben, egyszerűen nem tetszik senki.
Mi a véleményetek erről?
Csak te tudhatod, hogy neked mi a fontos. Mennyire ismered ezt a srácot? Attól, hogy nem vallásos, még sok mindenben egyezhet az értékrendetek, sőt, szerintem az se lehetetlen, hogy egy kis útmutatással neki is "megtetszik" a kereszténység.
Persze ha ő az a típus, aki direkt kérkedik vele, hogy nem vallásos, számodra pedig ez fontos, akkor nem tudom, milyen esélyeitek vannak.
Szia!
A Szentírás határozottan állást foglal ebben, mégpedig elég egyértelmű kifejezésekkel: „Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel? És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez? Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek. Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket, és leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr.” (II.Kor. 6:14-18)
Ha a párod nem vallásos egy idő után te sem leszel az, vagy nem lesztek egy pár. Az ilyen kapcsolatban valaki engedni fog, és a tapasztalatok szerint nem a hitetlenből lesz hívő, hanem fordítva...
Üdv. Péter
Szerintetek mennyire fontos az, hogy a párom is keresztény legyen?
-Pont annyira fontos, amennyire neked fontos hogy keresztény legyél.
Én össze nem jönnék olyan lánnyal, aki nem vallásos.
18/f
Nézd, ez nehéz kérdés. Nagyon függ attól, hogy az illető fiú mennyire elfogadó az ilyenekben. Nekem volt nem keresztény barátom, és éreztem ennek a hátrányait. Nem emiatt szakítottunk, a személyiségében voltak elég mély problémák, de azt is láttam, hogy önmagában ez is okozna nehézségeket. Keresztényként Isten az első, a párod a második lehet csak, és ezt nem nem keresztény nem biztos, hogy megérti. Képzeld el mondjuk, hogy alapból kevés a szabadidőtök, és vasárnap el akarsz menni misére, és a párod elkezd azzal érvelni, hogy ne menj, mert ugye a kereszténység a szeretetről szól, és milyen szeretet az, hogy vasárnap is korán kell kelni a mise miatt, meg ugye abban az időben nem ővele vagy, szóval igazából az lenne a keresztényi, ha nem is mennél. Meg hogy milyen szeretet az, hogy nem szexeltek házasság előtt, mert hiszen ezzel egy nagyon jó dologtól fosztod meg őt. Hát ez a szeretet?
Ezekre az érvekre nehéz és fárasztó válaszolni, főleg, ha nem áll atombiztos alapokon a hited és nem fújod kívülről a katekizmust/Bibiliát stb.
Ugyanakkor látok olyan példát is, ahol jól működik egy keresztény és egy nem keresztény házassága. Igaz, hogy itt a nem keresztény fél eleve meg volt keresztelve, és a házasság miatt elsőáldozó is volt (ő akart elsőáldozó lenni szabad akaratából, a házasság miatt ez nem lett volna kötelező). Azóta sem jár misére rendszeresen, de azért valamiféle hite kell legyen, akkor is, ha a katolikus egyház által előírtakat hülyeségnek tartja. Szóval itt látod, hogy a férj a feleség hitét nem valami útban levő akadálynak tekinti, hanem az is fontos neki, és ő magának is van valamiféle hite, ha nem is a katolikus egyház tanításait pontosan követő szerinti hit.
Kedves Kérdező.
Mennyire fontos?
Nos a Teremtő ezt leíratta, Nem véletlen, Sokan az Isten beszédéből, egyiket megteszem másikat nem, elvet csináltak, és arra kötelezik vagy szeretnék kérni Istent, hogy fogadja el őket így el.
a Teremtő nem azért íratott le törvényeket alapelveket kéréseket, hogy szelektáljunk hanem mindegyiket igyekezni kell betartani
Ha ebben a kis dolgokban mint a Párválasztása esete is nem tudjuk komolyan venni a Teremtő kérését a nagyobb dolgokban hogyan fogjuk betartani, vagy komolyan venni.
Ezért nincs egység, és béke a vallások között sem.
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!