Keresztényként beszélgetni a Jehova Tanúival?
Ne haragudj, de aki egyszer megismeri igazán Jehovát, az nem fogja ott hagyni se őt se a népét. Élettapasztalata pedig mindenkinek van, meggyőződése csak keveseknek.
.........................
Jehovát nem is hagyta el senki, sem az ő népét, aki eljött a szervezettől. Azegy emberek által vezetett szervezetet hagyott ott. Abban talán egyetértünk, hogy Isten nem zárja be magát egy szervezetbe. :o)
És a meggyőződésünket azért az élettapasztalatainból szerezzük, nem igaz? :o) Isten is eképp vezet, és tanít bennünket.
Isten a Bibliát emberekkel iratta le, ezért logikus, hogy a népét is emberek által vezeti és emberek által valósítja meg akaratát.
A hitbeli meggyőződést pedig Isten szavából a Bibliából szerezzük, aztán az élettapasztalatból. Sokszor tapasztaltam már Isten irányítását és vezetését, például így találtam rá Isten valódi népére is.
Csak a kérdésre válaszolnék: így mond meg nekik, ahogy itt is leírtad.
Azt viszont tudnod kell, h ha ezt látszólag el is fogadják előbb-utóbb elcsábíthatnak.
Igazából lehet ez kemény lesz velük szembe, de báránybőrbe bújt farkasok szerintem.
Légy nagyon-nagyon óvatos velük!!!
Plusz, ha eszmét akarsz velük cserélni, ahhoz alaposan ismerd az Igét, különben simán átharapják a torkodat! Az utóbbit persze szintén csak képletesen értem.
Ja, és valóban saját gondolatokat ne várj tőlük! :(
Vidiripi
Mi ezzel a probléma?
Egyszerűen mond meg nekik hogy nem leszel Jehova tanúja és kész. Nem kell ezt bonyolítani.
- Nem akarok Jehova tanúja lenni, de szívesen beszélgetek veletek bibliai témákról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!