Védekezés keresztény szempontból. Ti mit gondoltok? Van joga az embernek befolyásolni Isten tervét?
Nem arra célzok, hogy bűn-e vagy sem, mert azt már sok más kérdésben kifejtették, hogy amíg életet nem olt ki, addig nem bűn.
A védekezéssel megfoszthatjuk magunkat Isten egy ajándékától.
Van jogunk rá, hogy korlátozzuk Isten ajándékait és terveit, és csak akkor fogadjuk el a gyermeket, mikor már mi akarjuk?
Ha igen, akkor hol a bizalom Istenben, hogy Ő gondot visel rólunk minden nap?
Értelmes válaszokat várok valóban hívőktől.
Isten tervét nem lehet megakadályozni. Ha Ő azt akarja, hogy gyereked legyen, akkor egy gumi nem lesz ebben akadálya.
Egyébként megengedett a védekezés, ami a megtermékenyülést akadályozza meg. (Pl. egy esemény utáni tabletta már nem megengedett.)
De gondolj bele logikusan; ha nem védekeznénk évente születhetne gyerekünk.
Igen, egyetértek, de mióta hallottam ezt az elméletet, nem tudom kiverni a fejemből.
Lehet, hogy Isten meg akar áldani egy gyermekkel akkor amikor én nem lennék rá készen (emberi fejjel) vagy amikor már úgy gondolom, hogy elég gyerek van már a háznál.
A szabad akarat miatt korlátozhatom, és Ő valószínűleg tiszteletben tartja ezt, és akkor én leszek szegényebb egy áldásával.
Az áldás nem csak mennyiségi lehet, ha 2 vagy 3 gyermeket tudsz becsületben felnevelni, akkor azzal kell megelégedni.
Én is szerettem volna 3. gyermeket, a férjem ellenezte, így megálltunk 2-nél. Most már megbánta, de késő. Alázattal elfogadom, hogy "csak" két gyönyörű gyermekem van.
5-ös: nem szeretnék most. még messzebb vagyok én ettől. leginkább egy férj kéne, hogy gyakorlati kérdéssé váljon ez számomra, de szeretném kialakítani az életszemléletemet minden kérdésről mielőtt férjhez megyek.
6-os pontosan az ilyen példára gondoltam, hogy mi van a harmadik, negyedik, x-dik gyerekkel?
én nem szeretném megbánni, hogy nem fogadom el az ajándék lehetőségét. bár nem tudom milyen lesz az anyagi helyzetünk, (jelen állás szerint nem túl jó. tanárnak készülök :D) de tudom, hogy Isten mindent meg tud adni, amire csak szükségünk van. ha kell akkor még azt is, hogy ne essek teherbe. bár tudom ez biológia...
Szerintem kicsit átesünk így a ló túloldalára. Élni is kell az életet! Feladatok is vannak! A tervnek ez is része.
Isten pedig nem egy ápoló, aki mindenkinek fogja a kezét minden másodpercben, hiszen attól senki sem fejlődne.
A vallás tanítását nem kell félreértelmezni. Nem szabad várni és várni tettek nélkül. Ez nem tetszik Istennek szerintem. Véleményem szerint nem ettől lesz valaki jó gyermeke.
Tapasztalatból mondom, hogy ha egy gyermeknek jönnie kell, az meg fog foganni gumitól, gyógyszertől függetlenül.
Viszont a megtartása már az ember döntése. Én átéltem ezt és megtartottuk, vagyis soha eszembe sem jutott az abortusz, mert vállalom is mindig a tetteimért a felelősséget, vagyis pontosan tudom, hogy a szexből lehet gyerek, így mivel élünk nemi életet férjemmel, ezért mindig vállaltuk ezt a következményt.
Szóval olyan ajándékot és áldások sorozatát kaptuk a (nekünk) nem tervezett gyermekkel, amit mai napig sem vagyunk képesek teljes egészében felfogni.
Ha gyermeket küld, arra ő is vigyáz. Persze vannak gátló emberi tényezők, mint drog, alkohol, erőszak, ami miatt pokollá válhat egy gyerek élete. Viszont, mivel én is ebben nőttem fel, tudom, hogy van kiút és van a pokol után mennyország. A gyerekkorom már ezerszeresen kárpótolva lett és nagyon hálás vagyok Uramnak minden boldog percért.
És ha az isten terve az, hogy te normálisan megtervezd a családodoat, és közben boldogan, fölösleges megtartóztatások nélkül is élj?
Ma már megteheted, mert megvannak hozzá az eszközök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!