Dániel könyvének 7. fejezete mit jelent? William Blake az Ancient of Days festményét ez inspirálta és jó lenne tudni, hogy miért.
Szerintem, mivel a 7. fejezetben álomról(éjjeli látomásról) van szó, ezért a kép azt jelenítheti meg, amikor Isten éjszaka ( mivel fekete a háttér és a Nap egy része Félhold alakú ezért éjszaka) adja az álmot Dániel fejébe. Isten Napban van ábrázolva, mert hiába van éjszaka, körülötte mindig világosság van. A világosság/fény meg ugye a bölcsességet, és tudást, a látást is jelképezi.
Istent és az ő világosságát egy sötét felhő zárja körbe és alatta már csak a fénysugarak látszanak. Ez azt jelenti, hogy Isten bár elrejtőzik, de az ő tudása, az ő fénye sugárzik le Dániel álmára. A fény az ő kezéből jön, tehát tőle való.
Szerintem a két fénysugár az nem egy körző, és nem is háromszög. A szimmetria inkább szerintem a tökéletességre, a hibátlanságra utalhat s ezáltal az álom igaz voltára.
Remélem segítettem :)
De most, hogy jobban nézem, az első válaszolónak is igaza van, mert a teremtés kezdetét is bemutathatja. Ugyan azon indokokból, amit fentebb leírtam.
Isten körül a sötétség, a semmi, de körülötte fény, amit a Nap szimbolizál. Isten egymagában van.
A kezéből pedig azt a fényt sugározza, ami őt körül veszi, ebből alkotva meg később a világot.
Szerintem nagyon sok féleképpen lehet értelmezni ezt a képet, a legtöbb kép direkt így lett megfestve szerintem, mindenkinek azt jelenti, amit ő lát benne :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!