Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hiszel abban, hogy akik...

Hiszel abban, hogy akik meghaltak látnak minket, látják azt, hogy mi történik velünk, hogy nőnek az unokáik stb?

Figyelt kérdés
jan. 10. 11:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
44%
Nem. Én abban hiszek, hogy halálom után egy új helyre/ síkra kerülök, ahol találkozni fogok a meghalt szeretteimmel és utólag pedig az unokáimmal stb. Persze csak akkor, ha nem kárhoznak.
jan. 10. 13:10
 2/16 anonim ***** válasza:
71%

A személyes tapasztalatok és a családom tapasztalásai alapján én valamennyire hiszek benne.

Szerintem létezik túlvilág.

jan. 10. 13:11
 3/16 ...Laci ***** válasza:
53%

Igen, hiszek benne. A túlvilág vagy szellemvilág az életünk következő szakasza és amely örökké tart.

Csakúgy, mint ahogy a születéskor ebbe a világba kerülünk, a fizikai halálunk ideje lesz a megszületésünk a szellemvilágba.

jan. 10. 13:23
 4/16 anonim ***** válasza:
36%
Nem.
jan. 10. 17:20
 5/16 anonim ***** válasza:
38%

Szia

Nem hiszem.

(Prédikátor 9:5, 6) 5 Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs több jutalmuk, mert teljesen elfelejtik őket. 6 Többé nem éreznek szeretetet, gyűlöletet és féltékenységet, és többé nem vesznek részt semmiben sem, ami a nap alatt történik.

jan. 10. 17:21
 6/16 anonim ***** válasza:
34%

Engem már élesztettek fel szívmasszázzsal. Olyan állapotban voltam, hogy érzékeltem a körülöttem zajló eseményeket. És elkezdtem egy megnyugtattató állapotba kerülni. Erre arra tértem magamhoz, hogy egy rendőr éppen mesterségesen lélegeztet.

Honapokig nem tudtam eldönteni, hogy élek-e vagy pedig ez az egész, amit tapasztalok a túlvilág.

Aztán megismerkedtem Jézussal és elkezdtem a tanítását kutatni. Az elmém összerakta a tapasztalatom alapján, hogy mi is történik.

Ha meghalunk mind egyetlen helyre kerülünk: A kezdetbe. Oda, ahol a semmiből lett a valami. Ott egyszerre van múlt jelen és jövő. Nem csak boldog lelkek leszünk a menyországban, hanem Isten szemszögéből látunk mindent. Nem csak azt, ami a halálunk után történni fog, hanem azt is, ami eddig megtörtént. Minden tudás és megtapasztalás birtokosa leszünk. Gyakorlatilag, ha úgy tetszik, mind ugyanaz az egy isten leszünk, aki a kezdet és a vég.

de azért senki ne siessen meghalni. Érdemes kivárni, amíg magától ér véget ez az egész létállapot. Mert ami ezután lesz, az nem a nemlét állapota, de nem is létállapot, hanem valami olyan amihez képest életünk semmi. Olyan egy ember élete, mint a Föld egy aprócska porszeme.

Nem vitatom, de megeshet, hogy lesznek akik pokolként élik meg ezt az állapotot, tudva, hogy egész életük nem telt másból, mint egyetlen egy porszem kifényesítéséből. A pénz semmit sem jelent, ahogyan az idő is illúzió, sőt az élet is illúzió. Ez csak egy állapot.

Minden vallás valamiképp ezt az igazságot szeretné átadni, de m9nden vallás akaratlanul is el lesz ferdítve, ha olyanok okoskodnak erről, akik nem értik meg.

Ti erősek vqagytok, már képesek vagytok mindezt felfogni. Jézus pedig jó példát adott, ahogy tudta a saját közegének átadta a bölcsességet. Ugyanezt tette Buddha is. És még néhány nagy tanító és guru is bizonyosan eljutott ezekre a megállapításokra és saját közönségüknek úgy adták át, ahogy azt képesek voltak befogadni.

Szeretteink akik már nincsenek nem csak , hogy látnak minket, hanem a saját szemünkkel látnak és mások szemszögéből is látnak.

Olykor megesik, hogy történnek jelenségek, szellemjárások vagy efélék. Ennek is meg van a maga oka, hogy az Isten, aki Krisztusban nyilvánvalóvá vált miért enged meg ilyen zavarokat. A szörnyűségeknek is meg van az oka. Semmi sem történik véletlenül.

Mi nem csak testvérek vagyunk, hanem mind ugyanannak a végtelennek az alkotói. Ateisták, keresztények, hívők, sátánisták, fideszesek, tiszások, élők és azok, akiket holtaknak gondolunk, gyakorlatilag eggyek vagyunk. Növények, állatok, gombák, ufók, halak, mi mind ugyanazon végtelen véges részei vagyunk.

Ha pedig engem kérdeztek helyes a megállapítás, hogy Jézus az Isten.

Ha nem így lenne, nem is írhatnánk róla így két évezred távlatából.

jan. 10. 19:47
 7/16 anonim ***** válasza:
34%

"Akkor arra kérlek, atyám – mondta újra –, küldd el legalább az atyai házba. Van még öt testvérem, hadd figyelmeztesse őket, nehogy ők is ide jussanak a gyötrelmek helyére."

Nekem ez az idézet jutott eszembe Jézustól a kérdés kapcsán. Hogy pontosan mit és hogy látnak a túlvilágra került emberek, azt nem tudom, de Jézus szavai alapján egyértelműen kell valamit érzékelniük.

jan. 10. 20:17
 8/16 anonim ***** válasza:
41%
Elsősorban nem családi alapon dől el, hogy kik követik az életedet. De lehetséges.
jan. 10. 20:34
 9/16 anonim ***** válasza:
58%

xd

Nem

jan. 11. 03:55
 10/16 Jégszív ***** válasza:

Számomra ez a kérdés értelmezhetetlen a mondat első két szava miatt:

"Hiszel abban..."

Mert:

- vagy tudom, hogy igen,

- vagy tudom, hogy nem,

- de ami igaz: NEM TUDOM!

jan. 11. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!