Milyen biblai versek vannak ami az Isten Nem Halott szöveghez hasonlít? Pl. Meghaltam, de én vagyok az első és az utolsó, mindörökké élek.
Mire akarsz kilyukadni? Mire vársz választ, mert a kérdés nem igazán konkrét és nem igazán egyértelmű!
Az élet a halálról szól, mert eleve halálra születünk! Az örök élet pedig a halállal kezdődik! Senki sem kerülheti el a halált, de mivel Isten örök és az Istentől kapott lelkünk (Élet lehellete) is örök, ezért a létünk is örök a testi halálunk után is. Tehát a testi halál az élet szükséges velejárója!
Természetesen a mondat második fele, teljesen másról szól. Abban Isten (Jézus) örökkévalóságáról van szó!
Ószövetség (Úr Isten)
Ésa. 41;4. ...: én, az Úr, az első és utolsókkal is az vagyok én!
Ésa. 44;6. Így szól az Úr, Izraelnek királya és megváltója, a seregeknek Ura: Én vagyok az első, én az utolsó, és rajtam kívül nincsen Isten.
Ésa. 48;12. Hallgass rám Jákob és Izrael, én elhívottam, én vagyok az első és én az utolsó.
Újszövetség (Úr Jézus)
Jel. 1;8. Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, aki van és aki vala és aki eljövendő, a Mindenható.
Jel. 21;6. És monda nékem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.
Jel. 22;13. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó.
Ezek is tetszenek, de megtaláltam a kedvencemet.
Isten nem a holtak Istene, hanem az élőké.
Isten Nem Halott, Ő biztosan él!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!