Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz az, hogy keresztyénként...

Igaz az, hogy keresztyénként mindig mindent meg kéne bocsátani?

Figyelt kérdés

Egyébként ez a dolog úgy merült fel, hogy egy lelkésszel beszélgettem egyszer, aki egy olyan helyen lelkész ahol rengeteg cigány lakik, és mindig betörnek hozzájuk, stb... én meg megkérdeztem hogy nem kéne-e neki megbocsátani ahelyett hogy szidná őket... és ő mesélte el egyszer nekem az alábbi dolgot:

Ha megfigyeljük Jézus életét, ugye van az a történet, ahol Jézus megmentett egy prostituáltat a megkövezéstől, mondván, hogy "az vesse rá az első követ, aki még nem követett el bűnt"... aztán persze nem kövezték meg és a prostituált azon naptól fogva egy másik életet élt... A feltétel nélküli megbocsátás az Jézus életében is mindig úgy nyílvánult meg, hogy akinek megbocsátott az megbánta korábbi tettét, és megváltozott...

És hát az ő esetében a cigányokat nem fenyegeti az, hogy megváltoznának és megbánnák hogy betörnek másokhoz...

2013. júl. 14. 19:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Máskülönben folyamatosan a kérdésre válaszolok azáltal, hogy válaszolok neked. Ugyanis a kérdés pont erről szól. Megbocsájtok szóval, de ítélet elé állítom, vagy megbocsájtok, és Isten ítéletére bízom.

Egy keresztény Krisztust követi.

Jézus ezt mondta:

Lk 23,34 Jézus pedig monda: Atyám! bocsásd meg nékik; mert nem tudják mit cselekesznek. Elosztván pedig az ő ruháit, vetének reájok sorsot.

Istent kérte, hogy ne ítélje meg őket ezért. Nem azt mondta, hogy Isten megítél titeket, hanem könyörgött értük.

Ha megölik mindhárom gyermekemet, Isten adjon erőt és bölcsességet, hogy a bárányt követve térdre essek, és kérjem az Istent, hogy bocsássa meg nekik, áldja meg őket, és vezesse útjukon. Adjon erőt ahhoz, hogy ha azok az emberek bajba kerülnek, segíthessek nekik.

Rm 12,21 Ne győzettessél meg a gonosztól, hanem a gonoszt jóval győzd meg.

2013. júl. 15. 13:48
 12/14 anonim ***** válasza:
És mi a véleményetek a büntetés visszatartó erejéről? Ha megbocsátasz a gyerekeid gyilkosának, nem jelented fel, és ő mások gyerekeit is megöli? Hagyjuk ámokfutni a gyilkosokat, nemi erőszaktevőket, rablókat, garázdákat?
2013. júl. 15. 13:51
 13/14 anonim ***** válasza:
Ezek az emberek meghalnak. Te meghalsz, én meghalok. Nem az számít, hogy én vagy te mit gondolunk itt ebben a világban. Isten teremtett mindent, ő tartja fent, és az ő kegyelméből vagyunk itt ezen a földön. Nincs semmi, ami ne az ő akaratából, illetve beleegyezésével történne. Ő a szívek és a vesék vizsgálója. Egy keresztény maximálisan rá kell, hogy bízza az életét. Minden tettünk Krisztus tettét kell, hogy lekövesse. Jézus nevében kell élnünk az életünket, azaz, mintha Jézus maga küldött volna minket. Minden szavunk, tettünk Jézus nevében kellene történnie.
2013. júl. 15. 14:10
 14/14 anonim ***** válasza:
Aki bocsánatot kér, annak igen.
2013. júl. 15. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!