Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Meg fog-e valaha bocsátani...

Meg fog-e valaha bocsátani nekem? Mit tennétek ebben a helyzetben? (mindkettőnk helyében)

Figyelt kérdés

Volt egy négy éves baráti kapcsolatom,ami sajnos kb fél éve végetért.Azt kell tudni,hogyogy nem bírnék elszám teljes mértékben én tehetek az egészről,mivel az történt,hogy tisztán irigységből és féltékenységből feltörtem az adott személy magánlevelezését.Nem mástól tudta meg,hanem tőlem,úgy éreztem a lelkiismeretemmel máshogy nem bírnék elszámolni,mégha ez a végét is jelenti.Sajnos így lett.Azóta mikor megpróbáltam felé közeledni,többször a fejemhez vágta,hogy talán én túl sokra értékeltem ezt a kapcsolatot,talán nem is volt barátság.Ami természetesen nekem nagyon rosszul esett.Addig megpróbáltam vele többször átbeszélni a dolgot,de ez annyira mélyen érintett,hogy nem mertem többet.Persze nem azt mondom,ez a legkevesebb,amit megérdemlek.Őszíntén megbántam amit tettem,undorító féreg voltam,olyan,ami nem is nevezhető barátnak.Egy olyan alapvető szabályt rúgtam fel,ami után nem tudom,még működhet-e újra egy barátság.

Mit tennétek a helyemben?Nem akarom végleg elveszíteni,mert nagyon hiányzik!

(bocsánat,ha kicsit kusza voltam)

20/l

2009. jún. 13. 01:20
 1/10 A kérdező kommentje:
bocsánat az írásomért,még most tanulom a laptop billentyűzetét.remélem azért kihámozható a lényeg
2009. jún. 13. 01:21
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha jól éártelmezem, felbontottál egy levelet, amit nem neked írtak, hanem a barátodnak. Aztán bevalottad neki. Hát... szerintem nem kellett volna, de azért túlzó ez a mélységes bűntudat. Bocsánatot kértél. Jól van. Ha az illető a barátod lenne, azt mondaná, felejtsük el. Ha nem ezt mondja, akkor nem a barátod. Mosolyszünet, majd válás, még örülni fogsz valamikor, hogy így alakult. Hagyj fel a ragaszkodással, tedd magadd szabaddá.
2009. jún. 13. 21:27
 3/10 A kérdező kommentje:
mostanában érte őt más sokk is.én ennek tudom be...és nagyon megrendült bennem a bizalma.én nagyon ragaszkodom hozzá
2009. jún. 15. 23:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Ez tiszteltreméltó, hogy így ragaszkodsz hozzá. Tehát meg kell próbálnod vele. Mégis azt mondom, tiszteld magadat! Úgy értem, gondolj magadra úgy, mint egy tiszteletre méltó emberre. Nem olyan nagy bűnt követtél el, hogy most a padlón kellene csúsznod előtte. OK, mond meg neki, hogy nem teszed máskor. De ennyi. Nekem a párom mindig azt mondja, bonts fel bármi levelemet nyugodtan, nincsenek titkaim. Én azért nem bondtom fel mégse, viszont rendesnek tartom, hogy ezt mondja. Javaslom olvasásra Danielle Steal Utazás c. regényét. Ha a te párod bűnöl téged, akkor bűntudatban akar tartani, az pedig rendszerint arra való, hogy uralkodni tudjon valaki a másikon. Ilyesmiről szól ez a regény. Kielemezheted, hogy hogyan néz ki egy ilyen büntetgető viszony.
2009. jún. 16. 18:56
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha lemondasz a ragaszkodásról, (úgy veszem ki, a kapcsolat már nem is létezik valójában) akkor jönni fog más, és csak nézel, hogy mennyivel jobb vele, mint emezzel, és úgy elfelejted ezt a nem létező kapcsolatot, mintha soha nem is lett volna. Kezdjél hozzá mielőbb!
2009. jún. 16. 19:08
 6/10 A kérdező kommentje:
lehet,hogy félreértően fogalmaztam.nem párkapcsolatról van szó,hanem egy barátnőmről
2009. jún. 16. 22:21
 7/10 A kérdező kommentje:
*félreérthetően
2009. jún. 17. 14:38
 8/10 anonim ***** válasza:

Óh, jaj, az valóban más eset. Teljesen más. Olyan levelet valóban nem bontunk fel.

Jó tanács kellene? Az a válasz, hogy türelem. Ne veszítsd őt a szemed elö, mindig tudjad, hogy van, mi újság nála. És egyszer be fog jönni valami olyan helyzet, amikor nehéz lesz neki, és te fogod "megmenteni". És ha akkor kiteszel magadért, helyreáll majd minden. További szép barátságot!

2009. jún. 17. 22:01
 9/10 anonim ***** válasza:

"Mit tennétek a helyemben?"

Soha többet nem tennék hasonlót. Hogy aztán ebből a barátságból marad-e valami, az meg nem tőled függ, hanem a barátnődtől, akinek sérelmére ezt az egyébként hivatalosan bűncselekményt elkövetted.

Én az ő helyében nem bocsátanám meg neked az esetet. Nem azért, mert genyó vagyok, hanem azért, mert akkor tudnád, hogy baráttal szemben nem teszünk ilyet, és akkor legalább legközelebb, más barátaiddal szemben nem viselkedsz majd így.

Az is lehet, hogy a barátnőd megbocsát neked. Ebben az esetben annyi a teendőd, hogy ebből ne azt a következtetést vond le, hogy akkor bármit megtehetsz egy barátnővel szemben, mert úgyis megbocsát. A legtöbb ember nem ennyire megbocsátó.

A bűntudatodtól pedig szabadulj meg. Ha tanultál az esetből, akkor nincs értelme az önemésztésnek (ha nem tanultál belőle, akkor sincs).

2009. júl. 16. 04:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy csak én érzem így, de nekem valami hiányzik a leírásodból. Azt írod, hogy puszta irigységből és féltékenységből tetted ezt. Tehát az már csak valaminek a következménye volt, hogy feltörted a magánlevelezését. Szóval mire/kire voltál féltékeny? Ha ez az érzés még meg van, nem fogsz tudni megváltozni. Én most belegondoltam a lány helyébe...hát megbocsátani meg tudnék, de nem tudnálak újra barátomnak nevezni. Aki egyszer ilyet tesz, az lehet, hogy később is megteszi, ha valamilyen érzés kiváltja, de azért próbálkozz, írj neki emailt, ha nem találkoznátok személyesen soha és próbáld meg vele felvenni a kapcsolatot. Talán idővel megbocsát, elfelejteni viszont biztos nem fogja. Gyakran előfordul, hogy egyik félnek fontosabb a barátság, mint a másiknak. Talán neked ez most sokkal fontosabb, mint neki és ezért rád sem fog hederíteni.
2009. júl. 16. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!