Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt még valaki, akinek...

Van itt még valaki, akinek vannak kételyei, kérdései Istennel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Én hiszek benne, de számomra rejtély néha. Térítők (az ateistákat is beleértve) kérem, kíméljenek.
2013. jún. 20. 10:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Hát ennyivel én meg odamehetek ezekhez az emberekhez és egy baltával megigazíthatom a frizurájukat. Mert mindent lehet."

bocs, ezt nem lehet

legalábbis itt:D

de amúgy nagyon egy irányba visz a gondolkodásod, mert ugye te a normákat a bibliából akarod szedni, na most ez több kérdést vet fel, mint a mennyit megválaszol

2013. jún. 20. 16:54
 12/17 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó

A "vizeletivás" elég érdekes formája lehet a hedonizmusnak:D

De nem is ez a lényeg. Nekem azzal volt a bajom, ahogy az egész dolog elkezdődik a Bibliában.

A mindenkinek mindent lehet jellegű liberális dolog pedig természetesen nem működik a végtelenségig. Elég sokan vagyunk, és nem lehet mindenki kedvére tenni.

2013. jún. 20. 16:57
 13/17 anonim ***** válasza:

10-es: :))))))

Többinek: mivel igen kritikusak vagytok a Bibliával szemben, ezért gondolom ismeritek is, akkor viszont írjátok le nekem, hogy a Biblia erkölcsi szabályaiban mi az, ami visszataszító, vagy tényleg ember ellenes?

2013. jún. 20. 17:03
 14/17 anonim ***** válasza:

például több helyen is meg van tiltva a házasság előtti szex

és ha valaki akar, akkor mi van?

az mondja a biblia, hogy ne, és kész

na, például ez baj

meg egy csomó minden más

de ez egy butus kérdés volt, már megbocsáss, ha van még kedved kötekedni, akkor írok még

2013. jún. 20. 17:07
 15/17 anonim ***** válasza:
Egy szóval sem mondtam, hogy a bibliai normákat kell követni! Szimplán arra akartam rámutatni, hogy ez a liberális gondolkodás ez a mindent lehet, mert miért ne?! Ez egy butaság és csak árt a társadalomnak. Én magam vallásos vagyok ezért azokat a normákat követem (igen itt fog jönni, hogy mi minden rosszat tettek a vallás nevében, ugorjuk át ha kérhetem!) Én a jézusi tanítás szerint próbálok meg élni, szeresd felebarátodat mint önmagadat. Alapvetően nem akarok semmi rosszat az embereknek, de néha kinyílik a bicska a zsebemben. Ez van. Egyszerűen meg kell húzni a határt, hogy eddig és ne tovább. Lásd Breivik. Nem hiszem, hogy szarul élt volna Norvégiában ez az idióta és így is több mint 70 embert lemészárolt. Ezeket az embereket életük végéig bezárnám egy sötét helyre és hagynám, hogy ott rohadjanak meg. (nem kívánom a halálukat) Egyszerűen olyan társadalmi normáknak kellene működniük, amelyek kizárják ezeket az idiótákat. Nem vallási vitába akarok belemenni, bár néhányan talán azt hiszik (sőt várják!:P kis cselesek). Szimplán arra szerettem volna reagálni, hogy kell egy vezérfonal az emberknek. A társadalom egyénekből áll, ez igaz. De nem a társadalomnak kell tennie az egyénért, hanem fordítva. Ebből kiindulva az egyénnek kell alkalmazkodnia a társadalomhoz és nem a társadalomnak kell elviselnie a devianciákat.
2013. jún. 20. 17:11
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, eleinte megijedtem, hogy mit fogok elindítani, de kellemesen csalódtam. A legutóbbi kérdésem az volt Istenhez, miért van ennyi szenvedés, az ártatlanok miért szenvednek. Fogyatékos gyermekek otthonában jártam. Ott van, aki boldog, de van aki nem. A családjuk biztosan nem az. Miért kell egyes embereknek nagyobb terhet hordozni, mint másoknak?
2013. jún. 20. 17:27
 17/17 anonim ***** válasza:

14-es: a szex az alapja minden ellenszegülésnek. Nekem ez a butaság és ez az egész, amit képviselsz. Csak ezen az oldalon rengetegszer le lett írva miért nem jó és helyes a házasságon kívüli szex, tehát egyáltalán nem ember ellenes. Mi van még ami szerinted az? Ha az egódat sérti, az attól még nem biztos, hogy rossz ám!

Kérdező: minden az, aminek látni akarjuk, ez érvényes a fogyatékos gyerekeket nevelő szülőkre. Van aki feladatnak fogja fel és megoldja, sőt még a gyereket is szereti, más viszont tehernek. Tudom tapasztalatból. Ez ember függő.

2013. jún. 20. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!